• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VYHULENY_UFO: Podle me u techto nemoci, ktery se stejne do par dnu vyleci samy, je skoro jedno, jestli si koupis homeopatikum nebo sacek s praskem s vytazkem z medu, citronu a troskou paracetamolu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VYHULENY_UFO: Oscilocosi je jeste sranda oproti pripravkum, ktere se snazi prodat nasim pacientum. Wobenzym, Ovosan, Penoxal a dalsi...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Odmítání homeopatie je neetické a nekolegiální, stěžují si lékaři homeopaté na své kolegy - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/...ie-neeticke-nekolegialni-stezuji-si-lekari-homeopate-sve-kolegy/
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: jsem ti říkala už před lety, že máš prodávat odčervovací prostředky v dávkách pro německou dogu někde na mimáči. Kdybys na mě dala, už máš vilu u alpského jezera :)
    HARDY
    HARDY --- ---
    Hamplová do sbírky
    Odpor k očkování, oběti „alternativní medicíny“ i vaginální napářka aneb Sklizeň lidské hlouposti v roce 2019 - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/...id=IwAR0kGYkCYCztr_z6wWPx4N6arENExHfENS-I-472aNvSUarxxv4_O-iNPBQ
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Půlnoční bouře promluvila. Popsala drsné dětství i život v Klokánku - Klatovský deník
    https://klatovsky.denik.cz/...oure-promluvila-popsala-drsne-detstvi-i-zivot-v-klokanku-20191229.html
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Jeste v tom muze bejt legracni onkologickej twist, ze je to nador.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Přišel mail od majitelky dvanáctiletého labradora z druhého konce republiky. To vždycky značí zábavné čtení. Pes kulhá a na zadních nohách se mu poslední dobou udělaly boule. Na veterině tvrdili, že kulhá, protože je starej a má artrózu, a ty boule budou asi tukové. Jenže panička začala pátrat! Zjisitila, že to jsou určitě paraziti a teď schání speciální odčervovadlo Milbemax, kterým by ho vyléčila, a u nich to nikde nemají! No, když i na minutu uvěřím, že někde nemají Milbemax a nejsou ho schopni na vyžádání objednat (protože ono je to normální odčervovadlo, jen s širším spektrem účinku), tak labrador je plemeno s nejčastějšími dispozicemi a) k artróze, b) k lipomům. A stejně si myslím, že baba chce odčervovat sebe.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Každopádně mi to připomnělo oblíbený skeč.

That Mitchell and Webb Look: Homeopathic A&E
    http://www.youtube.com/watch?v=HMGIbOGu8q0
    HARDY
    HARDY --- ---
    HARDY: a ještě abych doplnil tu absurdnost - vzhledem k tý zkrácený registraci, si výrobce musí logicky sám zažádat, aby byl na předpis.
    HARDY
    HARDY --- ---
    SPIKE411: no a největší sranda je, že některý jsou na předpis. Stav je ovšem takovej, že nikdo v podstatě neví, jak se k tomu staví sukl, takže jsou lidi, který to vydávaj i bez receptu a jsou vedoucí, který na tom bazírujou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAERO: Dík. Nečetl jsem to.

Ale dává to smysl - kdyby to byly potravinové doplňky, tak to vidím prodávat v každé vietnamské večerce.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SPIKE411: no minimalne je to napsane tady ZUZKAOU:

"Z pohledu české i evropské legislativy jsou však homeopatika léky, byť nemusí prokazovat, že skutečně mají léčebné účinky."
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAERO: On to není potravinový doplněk?
    Hustý.
    HARDY
    HARDY --- ---
    KAERO: !!! to by mě strašně zajímalo a neměl jsem sílu to vyzjistit. Kdysi jsem měl stopu na MUDr. Rýce, psychiatra, kterej dělal tajemníka Dagmar Havlový a kterej se ve svých knihách o homeopatii pyšní, že byl první, kdo ji sem zaváděl, neboť uměl francouzsky a hned po revoluci aktivně jezdil do Francie vyhledávat homeopaty, který sem vozil. Teď má ordinace pro cizince v pasáží rokoko, lékárnu a několik značek produktů ketonový diety a "dietologii" se taky věnuje. Nicméně na tenhle můj dotaz se zasmál a dodal, že "za to můžou jiný" a odmítal dodat kdo.
    Ten člověk je uplnej magor, takže nevím, čemu věřit, ale to že byl jeden z uplně prvních, je pravda.
    KAERO
    KAERO --- ---
    jak se vlastne stalo, ze homeopatikum je ze zakona lek, u ktereho se nemusi prokazovat ucinnost? kdo je za takovy zakon odpovedny?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKE411: tak ono je to z bláta do louže, jen teda Křéťa není premiér. Ale na slovensku je Penta za hlavního padoucha v tom, v čem nejede Ndrangheta :-D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZUZKAOU: Aha, tak jsem to měl úplně propletené, děkuju za upozornění.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKE411: ten je Křetínského. Ostatně koukám že i ten Benu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam