• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    hodim i sem, pokud nechodite do vegety...

Vážený pane Fontáne,

výrobek Somavedic Medic Uran tak, jak je prezentován na stránkách www.somavedic.cz/modely, nenaplňuje definici zdravotnického prostředku, která je uvedena v §2 zákona č. 268/2014 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů.

Vámi zmiňovaná Zpráva o předklinickém výzkumu kazuistických účinků přístroje Somavedic Medic Uran sice v anotaci uvádí záměr výrobce přístroje „postupně identifikovat, popsat a analyzovat vlastnosti účinku SMU pro následné klinické hodnocení a další perspektivní inovace přístroje do úrovně zdravotnického prostředku ve smyslu platné legislativy“, nicméně jak už jsem uvedla výše, stávající určený účel nečiní tento přístroj zdravotnickým prostředkem. Zmiňovanou studii tedy není možné považovat za předklinické testování zdravotnického prostředku a její výsledky by tedy nebylo možné využít pro účely posouzení shody se základními požadavky na zdravotnické prostředky dle aktuálně platné ani dle nadcházející nové legislativy.

Státní ústavu pro kontrolu léčiv nebyl výrobcem Somavedic Technologies s.r.o. ve věci klinického zkoušení zdravotnického prostředku kontaktován.

S pozdravem

Karolína Peštová
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Nejen oděvní móda se vrací v kruzích.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: naopak, teď už je to ČR Hlavní hipster trend, v USA tak 4-5 let
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a identitu firmy neliunkuju, protože i jen pár prokliků z nyxu ji strašně zdvihne procenta návštěvnosti webu :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já myslela, že kombucha už je těžce out, ta frčela někdy v devadesátkách, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ale ona přece určitě nedělá marketing, ona chce jen pomáhat lidem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAERO: paní začala vegetozne fnukat že mě slušné požádali o spolupráci a já na ně takhle. A jsem ji povysene poslala na kurz základů obchodní komunikace, že takhle se marketing moc nedělá. Nic extra zábavného
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZUZKAOU: tak to tu sypej komplet, rad si prectu jizlive odpovedi obou stran :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: ehm, ona konverzace pokračovala a pak už jsem byla opravdu ošklivě sarkastická, včetně mého oblíbeného bonmotu, že kdo píše o detoxu, tak je buď hlupák, který nerozumí základům biologie a nebo šarlatán co znásilňuje jazyk vědy.

Pevně doufám že s žádnou další nabídkou spolupráce se paní, co se neumí ani podepsat celým jménem neozve.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: využij své PMS a odešli paní do... Kombuchy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jejda = Ale paní co prodává kombuchu ze zárzačnými účinky, včetně detoxu a vymýšlí si spolupráci s nejmenovanými mikrobiologickými ústavy (tipuju že mají normální rozbor na nezávadnost) mě chce školit o vědecké metodologii a chce abychom nepsali, že kombucha úplně spolehlivě prokázané účinky nemá? Tak asi ne, no.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Přišel mi mail

pro: zkvaseno@mail.com
    od: info@generickýnázevhipstafirmy.cz
    předmět: Pozdrav z GENERICKYNAZEVHIPSTAFIRMY

Dobrý den,

moc se nám líbí to co děláte. Měli by jste zájem vyzkoušet naše produkty? Případně se sejít a probrat potenciální možnosti spolupráce?

Hezký den,

Sofie

nic víc ani blbej odkaz na web.
    Jsem unavená, mám PMS a proto se rozhonu že bude zábavnější odpovědět

pro: info@generickýnázevhipstafirmy.cz
    od: zkvaseno@gmail.com

Dobrý den,
    ani ne, moc mě neláká spolupráce s někým, kdo se nenamáhá představit a nebo alespoň říct co děláte, je mi líto, fakt jsem o vás nikdy neslyšela a nechci vás googlit.

Zuzka Ou.

pro: zkvaseno@mail.com
    od: info@generickýnázevhipstafirmy.cz

Dobrý den,

zabýváme se výzkumem mikrobiologické diverzity fermentovaných nápojů, jejich kultivací a mikorbiologickým šlechtěním nových probiotických kmenů v rozličných fermentovaných produktech ve spolupráci s českými mikrobiologickymi ústavy. I přes Váš negativní postoj se nám Vaše práce líbí, je to sice trochu něco jiného než o to co se snažíme my, ale zabýváte se v podstatě tím samým, akorát tak trochu ''česky, podomácku''. Spíše než o spolupráci nám šlo o to, že na vašich stránkách v určitých případech uvádíte neúplné, klamavé, často neerudované informace, které negativně ovlivňují obrázek a vnímání veřejnosti. Chtěli jsme Vám tyto informace doplnit o data ze skutečného vědou podloženého výzkumu, tak aby nedocházelo ke klamání veřejnosti.

Nicméně rozumíme a chápeme Váš postoj.

Přejeme krásný den,

GENERICKYNAZEVHIPSTAFIRMY

Cože? To bych se dost divila, kdybychom zrovna my měli na webu něco zavádějícího. Co ti pitomci vlastně vyrábí?

Jejda.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JAZZZ: O tomhle všem navrhuju psát na MZV a případně MPSV - pokud už to teda neděláš.

A to je taky důvod proč nechcu do spolku, takle by to dopadlo, bych potom otravovala ty lidi, jestli dost píšou na MZV. Ono když je důkazní nouze, tak ani lawfull good úředník nic neudělá.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    chodil jsem treba pred lety k tehle doktorce, co na vsecko predepisuje antibiotika a neschopenku, v ordinaci ma jen vahu, stetoskop, plastoveho dinosaura a neskutecny bordel.
    ty negativni recenze jsou velmi presne a je vtipne jak ji tam par sousedu nasekalo vysoke hodnoceni kdyz si z ni lidi drlali srandu :)

pointou je, ze i Mudr muze byt sarlatan, i kytky muzou lecit, i certifikovana leciva muzou zabijet a je to o to hroznejsi, protoze to zene lidi do nesmyslnych alternativ. ke skvele fungujicimu systemu lidi alternativu nehledaji a proto prehlizeni jeho chyb znamena spolupodilet se na te skodlive alternative.

Vlasta Hlavová názory - internista, praktický lékař Velké Přílepy - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/vlasta-hlavova/internista-prakticky-lekar/roztoky-u-prahy
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SHEALA: muzes si to pestovat a doufat ze te neudaji sousedi a nebo muzes na konopi plytvat penezi z pojisteni, ktere by ti pomohly jinde lepe. stat preferuje druhou moznost, skodi tim sobe i pacientum a jsou za tim pochopitelne penize.
    me vytaci, kdyz nekdo vedome skodi lidem at uz je to sarlatansky lecitel, mafiansky lobbysta, nebo zpohodlnely doktor.

SALVATOR: jen proto, ze "zla farmalobby" je ohrany tema, neznamena, ze pokriveni umele monopolizovaneho trhu nektere firmy nezneuzivaji. s touhle logikou bez k vesmirnym lidem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: Můžu psát poslancům, psát MZV, případně páč je to zdravotně sociální problematika tak MPSV - a teďka bude nějaký setkání u ombudsmana o vzácných onemocněních, tak psát i České asociaci vzácných onemocnění, případně jet přímo tam. Aktivismus zdola. Mohla bych se připojit i k nějakýmu spolku, ale mám pak riziko, že tam začnu všechny členy spolku zachraňovat a zapomenu na to, že mám taky nějakej soukromej život a 5 let jsem neměla dovolenou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: vubec nevim, jestli mate moznost jako klinicti uzivatele konopi tlacit na stat, aby zlevnil.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MOODYCAT: rozumím. Cena je problém i pro mě, a ten rozptyl mě neohrožuje ale chápu že to může být no hrozný průser.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Ale jinak pacienty od uzivani konopi jakozto podpurneho prostredku rozhodne nezrazuju.

Extremem byl pouze jeden pacient, co to hulil primo na oddeleni a z jeho pokoje ses takovej oblak, ze se clovek zhulil, kdyz prosel po chodbe.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SHEALA: Me trochj stve tl medicinsky konopi, je drahy a ma strasne sirokej rozptyl obsahu jednotlivejch latek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam