• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    CNV
    CNV --- ---
    MAR_TINA: Ano, ale jde o to, že ta MUDr. vystudovala medicínu, odpromovala, ale dál už nešla. Není ani praktická lékařka, nemá žádnou odbornost, a to ani patologii (atestace na 4 roky) nebo hygienu a epidemiologii (taky 4 roky). Promovala v roce 99, to už by dávno stihla. Něco málo v medicíně dělat může, ale bez odborného dozoru nesmí třeba léčit. To, že v laboratoři prohlíží vzorky, z ní nedělá odbornici na Covid.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: on opravdový doktor může dělat opravdového šéfa opravdové laborky, je to medicína nebo ne?
    Je to prostě na lidech, i ti moderátoři rádií by měli trochu kriticky myslet a možná by bylo fajn, kdybys jim HARDY: nějaký takový pěkný souhrn poslal. Velmi si cením bludného balvanu pro Drtinovou.

Jako představa, že budu co 5 let někde obhajovat, že jsem fakt inženýr, mi dělá osypky. Zejména proto, že pracuju mimo původní obor a specializaci si pravidelně obhajuju před komisí odtrženou od reality a je to čirá hrůza. To bych šla řídit bagr a vysrala se na titul.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Krev pod mikroskopem, to je počítám taková ta kapka krve v temném poli, ze které se věští náhodné nálezy, co? Tomu se nápadně často věnuji lidi s titulem MUDr., kteří nedělají normální medicínu.
    CNV
    CNV --- ---
    MAR_TINA: Hm, to omezení používání na výkon lékařského povolání by asi bylo lepší...
    HARDY
    HARDY --- ---
    Ten rozhovor je vážně geniální na několika úrovních. Nejdřív to začíná totální parodií na vědecký přístup, který je ale imitován dokonale (přičemž se reálně někde jedno odpoledne zavřeli do laborky a strkali pod mikroskop sraženou krev - pokud vůbec něco takovýho dělali. Trochu mi to připomíná, když jsem někdy v sedmi letech dostal dětský mikroskop, dal jsem dědovi zápasník a diktoval mu svá pozorvání, jak můžeme vidět na bůh ví čem jsem to tam strčil cestičky bakterií.). Mluví tam o "reprezentativním vzorku", "kontrolní skupině", "nálezech", "klinickém obrazu", "výzva k následné chemické analýze" (tam jí to teda hapruje, protože nejdřív tvrdí, že tam ty těžký kovy vidí, ale pak že je potřeba chem. analýza), "musíme udržovat kritické myšlení", "exaktní přístup", "udržování hypnózy rituálem".
    V závěru je krásný duškovský jazykový humor s "neočkovaným očkovaným" a zasmečuje to výzvou k tomu, že se máme mít rádi, protože projevem sebelásky je odmítnutí toho, když nám někdo něco dá před pusu. Ayn Randová by zaplesala. Vrcholný závěr je individuální svoboda jako antropologická diference...
    Tohle nejde porazit argumenty, tu realitu maj tak pokřivenou světonázorem, že žijeme v jiných světech.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: a co když přeruší, kdokoli, protože pečuje o umírající matku?

Ne, vzdělávání doktorů je už teď průser, takhle by jich bylo ještě méně.
    CNV
    CNV --- ---
    MAR_TINA: Těhotným osobám se těhotenství a rodičovská dovolená nebudou počítat, problem solved.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: to by byla hodně velká a nechutná diskriminace žen ve zdravotnictví.
    Jak bys jim ho pak dávala zpátky?

Lidi se prostě musí naučit, že písmenka nejsou posvátná a je potřeba i myslet. A otitulovaní by si měli uvědomit, že etické je to používat jen pro výkon toho povolání - tedy na dveře ordinace a na publikaci v oboru ano, na objednání stolu v restauraci a prodej orgoníků ne.
    CNV
    CNV --- ---
    MAR_TINA: Ne, klidně MUDr., ale když do x let neuděláš atestaci, tak o titul přijdeš a už nejseš MUDr.
    HARDY
    HARDY --- ---
    CNV: To je obecně problém akademických titulů. U nás se to bere pomalu jak šlechtický titul, který máš nadosmrti, a nelze zpětně odebrat ani při prokázaném podvodu při jeho získání (to už se snad trochu teď změnilo, ale stejně...). Na západě je třeba profesor funkce, něco jako ředitel, ale změnit to bude hodně proti mentalitě lidí. Vždycky mě baví na konferencích vidět ten rozdíl, jak světová kapacita má napsáno John Smith (prof. MD) a pod nim je AssProf. Mudr. Mgr. Jan Novák, Ph.D.

Nějakou konzistenci navenek by měly zajišťovat komory, ale když nevykonává praxi, tak jejím členem ani být nemusí, a ta se stejně maximálně může projevit distancem od názorů. Pokud není ve hře porušování pravidel poskytování zdrav. péče, tak nezmůžou nic, na členství je při splnění požadavků nárok. Spíš by mě zajímalo falešné užívání titulů, všichni tak nějak tušíme, že ty kvalifikace budou sem tam dost na vodě a konečně až třeba kauza Aktip náhodou falešnou Mgr. psycholožku objevila, ale reálnou představu nikdo nemá.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CNV: Cimicky je taky mudr a to mu nezabranilo znasilonovat pacientky a vyhrozovat jim elektrosoky, kdyz o tom budou mluvit. A to je porad jen spicka ledovce. Eticka reforma by musela byt mnohem komplexnejsi, aby byla k necemu dobra. Pak by mozna spousta lidi zacala doktorum zas verit. On si clovek muze rict jaci jsou to debilove, ale kdyz maji podobnou zkusenost, tak se jim neda zas tak moc divit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CNV: myslíš jako systém u právníků, Mgr. po VŠ a MUDr. po atestaci?

To by zase babičky v nemocnicích měly v hlavě maglajz, že je neléčí pravý doktor, natož když by to byla doktorka.
    CNV
    CNV --- ---
    Když se na ni koukneš v databázi lékařské komory, tak nemá žádnou odbornost (tj. je bez atestace, jestli to dobře chápu) a pracuje v laboratoři, protože jinde bez atestace zřejmě nemůže. Kromě toho jede reiki a další takový lahůdky. Říkám si, jestli by se ten MUDr. titul neměl jen na nějakou dobu propůjčovat, a když si neuděláš atestaci, tak o něj přijdeš.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HARDY
    HARDY --- ---
    https://soundcloud.com/radiobohemia/rozbor-krve-monika-waksmundska-radek-pech-host-vysilani-ck-radio-bohemia-03112021

MUDr. Monika Waksmundská o mikroskopickém výzkumu krve očkovaných. Extraliga těžký váhy v pavědeckých blábolech. Kdo má rád teorii argumentace a postupy, tak se v tomhle bude rochnit. Nejlepší zadní vrátka si vytvoří kolem 10. minuty, když prohlásí, že ten mikroskopický rozbor krve je evidentní, ale že někteří si udělají kognitivní bariéru a "nechtějí to tam vidět" a v zapření utečou, že tomu nevěří. Fakt skvělej rozhovor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mno...

Chechnya arrests three ‘witches’ in Halloween crackdown | The Independent
    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/chechnya-witches-women-halloween-kadyrov-b1949256.html
    HARDY
    HARDY --- ---
    MAR_TINA: tehdy s těma kmenovejma buňkama měli tahanice, ale jak to dopadlo netušim. Každopádně na webu je dál nabízí a k tomu "konzultace". Potom v praxi lidi napíchávaj neuvěřitelnym množství injekcí obsahující běžný vitamíny, což jim asi projde. Víc do toho zatím nevidim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HARDY: je to legální?
    HARDY
    HARDY --- ---
    Tak tohle je taky slušnej oddíl - Prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D. - Brno - Klinika Cellthera. Myslím, že nějak byl zapletenej i v tom případu nabízení léčby pomocí kmenových buněk, kterou si pacoši museli připlatit asi za 100K. Teď nabízí podobný píčoviny za 250K včetně dnes jistě marketingově zajímavé "virové terapie". Každopádně SEO má pořešený dobře.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je hodně povedenej rozhovor.

rickw@... vám daruje následující článek Opustila hnutí proti očkování, které spoluzaložila: Už vím, že jsem se nebála vakcíny, ale věcí, jimž nerozumím
    https://denikn.cz/737191/opustila-hnuti-proti-ockovani-ktere-spoluzalozila-uz-vim-ze-jsem-se-nebala-vakciny-ale-veci-jimz-nerozumim/?cst=cc34e2187598db099de043592610dd7f3641804f
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam