CDR: leží ti to zjevně v žaludku, no každej občas kvákne kravinu, podívej se například tady :) samej drakobijec a nezná základy.
někdo, kdo má alespoň tušení o radiaci, by nemohl napsat to co ty, natož to palečkovat. vzhledem k tomu, že jsou v diskuzi i na nyxu obecně lidi erudovanější než já, je mi dost líto, že se nikdo nevyjádřil, aby to upřesnil. to mi připadá žalostný a že jsem arogantní kokot ? to už vím, takže halt jsme to vzal na sebe.
od stolu srovnávat ropnou a jadernou enviromentální katastrofu mi vůbec nedává smysl.
KAERO: když rozebereme ten laickej článek, tak ano, osmóza na procedůrách participuje a mmj. i za účelem vyplavení odpadních látek z těla kůží (eluace/eluce). za mě věcně v pořádku, i když je to trochu hrbatý a neúplný, ale člověk má imho nárok na to, aby byl lajk a vyjadřoval se nešikovně, když odborník pro změnu neumí ověřit věcná fakta.
ano jsem arogantní kokot, protože mě sere, že si nedokážete vidět na špičku nosu, ať už fyzik nebo zvěrolékař. asi by stálo za to přistupovat k některým věcem tak, že jim vlastně nerozumíte a nechat laiky na pokoji.