• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: A čím že byla způsobená tvoje funkční slepota?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: moji realitu stejne neznas. Ja jsem presvedcena, ze to placebo nebylo. Tim nerikam, ze tcm je svata, treba akupunktura mi udelala hovno, taky jsem tech bylin od nich mela uz vice bez efektu, ale tu jednu vec tehdy to vyresilo. Proc se tomu tak branit, normalni doktori nedokazali pomoct a mne to vicemene zachranilo zivot v smyslu ne, ze bych umrela, ale bez toho vyleceni bych byla kripl bez moznosti pracovat a byt samostatna.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PALEONTOLOG: Masaru Emoto? To jsou ty experimenty s rejží, která plesniví, když jí nadáváš? Že si voda pamatuje věci a dělá hezký vločky, když jí pustíš hezkou písničku?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: no po třetí iteraci disputace se hrany dost obrousily :-)) a co k tomu vodíku máš co? :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: A možná dobrý dat argumenty a komentáře někoho, kdo tomu na MFF rozumí...

Reakce na přednášku o paradaxu dvojčat
    http://utf.mff.cuni.cz/~krtous/popularizace/STR/Reakce_na_prednasku_o_paradaxu_dvojcat-diskuze.html
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: Ale jak si přejete, ozvalo se že sluchátka
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    celkově za mě český klub skeptiků nehodnotím v posledních letech vůbec dobře. strefování do stodoly od pasu se vyčerpalo a na další pokročilé nálepkováníuž nejsou kvalitní lidi. a pak to končí takovými dopisy

Vážení členové Komitétu,
    děkuji, že mne klub skeptiků Sisyfos ocenil „za neúnavné boření mylných představ ve fyzikální kosmologii, zejména za propagaci nových neotřelých pohledů na reliktní záření a speciální teorii relativity“.

Jinak ale musím upozornit na některé chyby a omyly, kterých jste se bohužel při hodnocení mé práce v kosmologii dopustili:

1. Můj pohled na reliktní záření a speciální teorii relativity není zcela nový, jak mi přisuzujete. Sice moje argumentace je v mnohém originální, nicméně kráčím ve šlépějích jiných. Jedná se např. o tyto fyziky, astronomy, astrofyziky či kosmology: E.L. Wright, G. Pan, J.R. Bond, B.J. Carr, C.J. Hogan, J.V. Narlikar, A.N. Aguirre, H. Dingle, S.J. Crothers, L. Essen, R.M. Kassir, K. Suto, T. Dace, V. Berisha, S. Klinaku, Y.-H. Choi, R.G. Ziefle, L.J. Wang, Y. Zhu, F. Smarandache, L. Zifeng, D. Jingfeng.

2. Oceňuji, že rozumíte teorii CMB jako tepelného záření mezigalaktického prachu a jste schopni v mých pracích o CMB najít ‘řadu vážných trhlin‘. Totéž se týká mých prací o Olbersově paradoxu, temné hmotě, temné energii či o cyklickém modelu vesmíru. Předpokládám tedy, že jste práce prostudovali a můžete se k nim kvalifikovaně vyjádřit. Pokud je tomu tak a nejde pouze o přihlouplý žert, prosím, upozorněte na chyby v mých článcích písemnou reakcí, adresovanou redakci daného časopisu tak, jak je to ve vědecké komunitě zvykem. Jedná se o tyto články:Vavryčuk, V., 2016. Impact of galactic and intergalactic dust on the stellar EBL, Astrophysics and Space Science, 361(6), art. no. 198, doi: 10.1007/s10509-016-2785-1.
    ..

3. V případě, že tento postup je nad vaše síly, dovoluji si vás požádat, abyste se nadále zdrželi dehonestujících komentářů a kritických tvrzení o mé práci. Uvědomte si, že těmito činy prokazujete vědě medvědí službu. Stejně tak jako, když odkážete na polemiku mé přednášky (https://www.youtube.com/watch?v=AhtFbUu3pqo) prof. Krtoušem a opominete přitom připojit moji reakci (https://users.math.cas.cz/~krizek/cosmol/pdf/V12.pdf).

Nebudu malicherný a nebudu rozebírat vaše úvahy o mentionech a dementionech, iluminátech a reptiliánech, a vaše další nesmyslné poznámky, které s mojí vědeckou prací nemají žádnou souvislost.

Závěrem jen upozorním na to, že mé publikované práce v různých fyzikálních oborech jsou vždy podloženy výpočty, numerickým modelováním, a pokud to bylo možné, i pozorováními z experimentů. A doposud nikdo mé výpočty a výsledky nevyvrátil (ani prof. Krtouš, jak lze doložit z mé reakce na jeho polemiku). Takže si nemyslím, že bych bloudil, jak mi přisuzujete. Nicméně, může se stát, že člověk něco přehlédne a udělá chybu. Nemohu tedy vyloučit, že se třeba jednou neocitnu i v krajině bludných balvanů. Pokud se mi to stane, rád se tam s vámi potkám a můžeme dát řeč o kosmologii a teorii Velkého třesku ?.

Dne 23.5.2024

Václav Vavryčuk

Reakce RNDr. V. Vavryčuka na Bludný balvan | Sisyfos - Český klub skeptiků
    https://www.sisyfos.cz/clanek/1602-reakce-rndr-v-vavrycuka-na-bludny-balvan
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: nezapomeň při tom urážení lidí rozdávat mínusy a děkujem za vstup
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: Nauč se nejdřív číst... A jsem po službě, díky za optání :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: ano takže ne, rozdíl ve skupinách s placebem není způsobenej funkční poruchou, pokud se netestuje zrovna ta. tvůj pokus se povozit je dost omezenej, ale jestli nemáš v neděli nic lepčšího na práci, třeba službu ve špitále nebo tak něco, tak si posluž
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: Nevidím nic neetického na realitě
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: chceš číct, že je statistickej rozdíl mezi skupinama způsobenej jen funkční poruchou? to je dost.. neetické

ZUZKAOU: když jsme u tcm a klasické vědy, ještě jsem si nevšiml, že bych si pan sysifos s paní vědou našli konečně argumenty proti vodě obohacený vodíkem. resp. že by alespoň elementárně odvolali svoje "pavědecký" výroky

2007
    Jaká je léčivá síla vody | Sisyfos - Český klub skeptiků
    https://www.sisyfos.cz/clanek/239-jaka-je-leciva-sila-vody

2024
    https://www.researchgate.net/publication/377379086_Hydrogen_Water_Extra_Healthy_or_a_Hoax-A_Systematic_Review
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    https://www.youtube.com/live/A5jL_31nF3s?si=dVbSxZy-gmC4tdBo

Tchyně čekatelka masivně nakupuje balenou vodu a čeká konec světa...

Ach jo.
    MEI
    MEI --- ---
    ZELENY_CAJ: Nevidím odkaz na clanek nebo video. Můžete prosim sdílet zde?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: ja se s tim neidentifikuji ale! :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tak to prostě je, se s tim smiř
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: ja ti dam typy lidi, jezis :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Tak zejména je dobré si uvědomit, čemu se v medicíně říká funkční porucha a jaký typy lidí na tyhle věci trpí. Pak je jasné, že to iom nukso pomohlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a zrovna u bylinných směsí stojí za to vybírat ty, které prostě jsou vyrobené v EU ze surovin z EU a kontrolvány v rámci EU mechanismů, aby člověk do sebe cpal méně pesticidů, aflatoxinu a nebo úplně wtf věcí jako je třeba arzen. Producenti takvých směsí chtějí především vydělat, že.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To že cokliv v nějaaké náhodé konstalaci zabere na fukční poruchu vážně není důkaz toho, že maova metoda je rozhodně skvělá věc, co nahradí zlou západní medicínu. Na funkční poruchy umí zabrat ledacst, že.

A ne - placebo není že "teď si řeknu že to bude fungovat, tak to bude fungovat".

Placebo není nic hanlivého, čemu je třeba se vystříhat - když to zabera, tak hurá.. Jen je praktické nenalít do veškeré úspory a nebo nenaletět na marketing, že to zabralo protože zázračnýá metoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam