• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAERO: já byl jistě v toleranci 10%, to oni jeli předpisově ;) a ty mezery sis už teda doplnil, jo?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAERO: to já vím, že se divíš, já se taky divím, co z tebe je schopnáý vypadnout, nicméně bez lidí jako já by tady nepadla otázka, kdy konečně klub Sysifos zreviduje svůj vztah k vodíkové vodě, kdy bude bloodlife nabízet určení alzheimera z krve a že lázeňská kůra není pavěda, že pane fyziku :D jinak si ty bávičky stavte jak chcete, já vám nebráním :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOODYCAT: tak trochu American Psycho :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nejvetsi expert na biohacking je Bryan Johnson, ktery po investici milionu dolaru a nekonecneho casu dosahl toho, ze v petactyriceti vypada jako nabalzamovanej sedesatnik :).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MAKROUSEK: Tohle zrovna na mysli nemám, no :). Biohacking je třeba o tom, že se pořád dělá docela dost výzkumu právě týkajícího se například zmíněné životosprávy nebo běžně dostupných suplementů (ať už nootropik nebo "normálnějších"), a běžně z něj přicházejí nové poznatky, z nichž některé můžou mít pro různé podmnožiny lidí (ať už to jsou chronicky nemocní, lidi pracující na směny, lidi s depresí...) významný vliv na kvalitu jejich života. Ale pokud trochu nesleduješ právě různé popularizátory vědy anebo častěji právě biohackery, tak nemáš šanci se o nich dozvědět: průměrný (i dobrý) doktor je v tomhle běžně 20 let za aktuálním stavem poznání protože jeho celoživotní vzdělávání se z pochopitelných důvodů zaměřuje na diagnostiku a léčbu akutnějších záležitostí. Průměrný novinář který o podobných článcích občas píše je absolutně neschopný poznat nekvalitní výzkum a často i jen pochopit, o čem vlastně je.

Někdy je to taková základní věc jako třeba že si na sobě skupinka lidí kteří trpí na seasonal affective disorder (v zimě trpí na depresi, neadekvátní únavu a další věci s tím spojené) zjistí, že není potřeba si domů kupovat drahá speciální světla pro léčbu určená a otestovaná, ale stačí když si na amazonu nakoupí kabel s řadou E27 patic a 15-20 nejlevnějších LED žárovek s teplotou nad 4000 K a CRI alespoň 90, což stojí třeba čtvrtinu ceny a funguje to úplně stejně dobře. Dneska už je to docela známá věc, ale nejdřív to někdo musel fakt vyzkoušet.

Jindy je to matematik s 30 lety praxe a poruchou autistického spektra, který se rozhodne že jeho chronická nemoc je pravděpodobně způsobená dysfunkcí střevního mikrobiomu a sám dělá dlouhé roky výzkum, který přináší praktičtější výsledky než cokoliv co dělá libovolná komerční mikrobiomová laboratoř.

No, a ještě jindy je to eshop s brutálně předraženými minerály v chelátové formě, adaptogeny a probiotiky a k tomu nesmyslnými blogočlánky, a já si též myslím že investovat do toho je s trochou cynismu dobrý nápad :)).

Ale zahazovat kvůli tomu celou tu komunitu nebo tomu slovu dávat label alternativní medicíny by bylo vylévání vaničky i s dítětem.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAKROUSEK: ha! ona pokracuje i dneska
    Sapiens Anonym
    https://sapiensanonym.blogspot.com/
    - induction coils can work through skin to power a device
    - the resin coating is bioproof
    - it is possible to share wifi from inside yourself
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAKROUSEK: hadam ze myslis Lepht Anonym? na CCC talku z 2010 popisovala, jak si DIY implantovala magnety doma v kuchyni :))
    nicmene to dela i dost dalsich lidi https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_implant
    imho to neni o moc zajimavejsi jak subdermalni RFID...

ale pravdu ma i OMNIHASH - pro nektery lidi je "hacking biorytmu a spankovych cyklu" proste zpusob jak se smirit s tim, ze je fajn udrzovat nejakou spankovou hygienu, coz je docela dobre podlozeny fakt, ktery jim v zivote opravdu muze pomoct

dalsi klasika "biohackingu" na kterou nejspis narazi MAR_TINA jsou nootropika. ostatne i tu je/byla docela aktivni skupina - [mozek .:. smart drugs .:. nootropika]
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VOZKA: Ja tuhle koukal na dokument o holcine, co si sama v kuchyni implantovala do konecku prstu magnety, aby vyzkousela, jake to je citit mangeticke pole. Par jich tedy vyhnilo, ale par se povedlo.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    On je taky biohacking a biohacking, dá se za to schovat spousta píčovin za spoustu peněz, ale taky je za tím spousta lidí kteří tráví hromady času čtením relevantní literatury či zkoušejí sbírat data z aplikace nabytých poznatků na sebe, a výsledky sdílejí se sobě podobnými zdarma. Velká část biohackingu je o aplikaci biomedicínských poznatků které nejsou nijak alternativní, ale pokud člověk pravidelně nečte alespoň kvalitní populárně vědecké zdroje a aktivně je nevyhledává, tak se o nich nemá kde dozvědět ani za deset let od publikace. I v tomhle směru se objevují nesmysly protože hodně lidí neumí rozeznat kvalitní výzkum, nehledá jak dopadly pokusy o replikaci atp., ale od alternativní medicíny zde obvykle probírané to má i přesto přístupem docela daleko.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAR_TINA: tak zas ne, že by to do nějaký rozumný míry nefungovalo. Když seš čtyřicetiletej+ inženýr, pro kterýho do teď byla vrcholem welness péče obden sprcha a mejdlo s jelenem, tak ta první kůra od elektrolitů v ranní vodě po masáže obličeje magnetickou rezonancí udělá divy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OCTOPUSS: alternativní způsob jak tahat peníze z bohatých inženýrů
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Co je to sakra biohacking?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAERO: zrovna dneska jsem četla ekonomický článek na téma investujte do biohacking akcií, nebudou
    KAERO
    KAERO --- ---
    Puvodne jsem tu sel s pro me novym a zabavnym pojmem "konzultant pro biohacking":
    O nás - Rifetech
    https://www.rifetech.cz/o-nas/

Ale naprosto jsem byl trumfnut tou diskuzi co tu problehla. Proboha co to tu zas ctu - PALEONTOLOG se tu nejprv rozciluje ze mu doktori nedaji podrobne informace o vapniku a jak mu chcijou do oci, a pak se tu prsi jak predjizdi sanitky, srovnava nas s nemeckem a pritom uspesne opomiji ruzne kvality dalnic i ridicu. No tak jsem se po novem roce poblil, a muzeme jet dal.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    "V posledních letech se hovoří o takzvaných časových krystalech (time crystals), které na mikroskopické úrovni provádějí neustávající a opakovaný pohyb - a částečně tak splňují definici perpetua mobile. Energie z Krystalů ve VV FILTRU provádí rotační pohyb od spodu nahoru uvnitř zkumavky, kde špičkou zkumavky proniká energie duhy ven a tvoří obrazec (pokaždé jiný). Když obrazec energie vytvoří, vrací se energie spirálovitě postupně od fialové až dolů k rubínové. Tam se opět vzedme a postupuje opět stejným rotačním pohybem uvnitř zářiče (zkumavky) nahoru ven špičkou do jiného obrazce... Pak se opět vrací spirálovitě dolů. Tyto procesy se opakují neustále od vzniku každého jednotlivého kusu VV FILTRU. To je jen zlomek inteligentní energie VV FILTRU, který svou funkcí NESPADÁ pod diagramy známých a objevených souvislostí. Navíc pro každého jednotlivého majitele VV FILTRU je umožněno, aby si svoje DNA sladil a navýšil právě díky toku expanzivně se objevujícím energetickým symbolům, které nás DOKÁŽÍ pozvednout ze zakřivené roviny vnímání naší Duše. Tento novodobý zářič je nositelem frekvencí, které začínají pracovat ovšem UŽ JEN pro rovinu SVĚTLA , tudíž dávná historie zneužití se NEMŮŽE OPAKOVAT. "
    energetickyvodnifiltrvv
    https://www.energetickyvodnifiltrvv.cz/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERVIN: njn, není to tak dávno, co jedno místní id uzavřelo dohodu o vině a trestu, protože se nechalo spatřit, jak hulí brko před školkou, odkud se následně pokusilo pod vlivem odvézt děti domů :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PALEONTOLOG: Dík. Shodnem se, že se neshodnem. Podle mě prostě alkohol za volant nepatří. Upřímně není mi jasný, kde se v lidech bere to bažení, že opravdu nevynechají jedinou možnost byť jen trochu lejt. Přijde mi to trochu dětinský.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERVIN: polsko, německo, že. pak třeba v tom irsku můžeš jen 120, ale s 0,5 v žíle ;) a jak jsem napsal, apokalypsa se kupodivu nikde nekoná, skoro bych řekl, že polsko s německem jsou před náma dost napřed...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PALEONTOLOG: Které to jsou země?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ERVIN: Ono jak kde, na D1 150 bude těžko, ta dálnice na to technicky není moc ready, ale jsou úseky, kde by to šlo. I v tom německu jsou ty limity z nějakýho důvodu, bejvá to tam i napsaný, třeba od Drážďan na Berlín je to kvůli tomu, že tam není dost širokej odstavnej pruh..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam