• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NYXNyx pro iOS
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jinak pokud tak by bylo super to pojmenovat iNyx a Kaplikovu app uz poslat do propadliste dejin. Samozrejme mu vsechna cest pri proslapavani cesticky, ale tak nejak je to preci uz jen dve generace zastarala app, ale blokuje fajn prirozeny nazev...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BINARY_PARANOIC:
    Jako tento komentar mi prijde nejak zbytecny...

Nyx tu uz rok rika ze:
    - kody neposkytne => nejde to zalozit na jeho aplikaci
    - mame si to udelat jak chceme bokem => neni se treba znovu doptavat
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nejprve bych asi počkal na vyjádření ó velkého NYX — přeci jen je to jeho projekt a myslím, že by bylo slušností znát i jeho pohled na věc :)

Osobně bych jako nejčistší řešení viděl, kdyby „nová“ Nyx aplikace vyšla jako oficiální update stávající, jednak kvůli přehlednosti, jednak z důvodu, že bych neviděl novou appku jako revoluci, ale spíše jen evoluci — v základu mi přijde po stránce UX dobře vymyšlená, jen je potřeba některé detaily dotáhnout, mno :) Ale pokud by byl Radek raději, kdyby vyšla appka zcela separátně, nezbude nám, než to respektovat. Stejně jako bychom myslím měli respektovat, pokud nebude z jakéhokoliv důvodu novou appku chtít.

Po té bychom případně mohli založit diskuzi zde na Nyxu (či to řešit přímo zde, souhlasil-li by Nyx), kde bychom si odsouhlasili a odpřipomínkovali základní UX design (klidně si beru na starost) a dále se vrhli do fáze programování :) Byl bych ale rád, kdyby nová appka vznikla raději pořádně než rychle — i když by samozřejmě bylo dobré ji dokončit před public release iOS 11, mno :)

ONDRA_99: zatím bych se přikláněl k držení tabů, přeci jen pro sidemenu mi přijde příliš mnoho sekcí s často variabilními (a dlouhými) seznamy…ale uvidíme.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    No vida, presne tohodle jsem chtel tim svym rejpnutim docilit :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Za me rozhodne AlamofireObjectMapper (https://github.com/tristanhimmelman/AlamofireObjectMapper ). Oprava linku...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Na programovani ambice nemam ale jako tester a odhalovac nesmyslu jsem dobry ;-)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Super nápad. Díky všem. Já se rozhodně nenabízím, protože tomu hovno rozumím, ale na nyx lezu z 90% přes tu app, takove ím když se projekt trochu oživí a pokud bude zájem, hlásím se jako pokusnej králík.

Dík!
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Tak jsem se toho ujmul rovnou: https://github.com/NyxCZ/nyx-ios O pristup mi piste do zpravy, poprosim jen devs pripadne designery
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Idealni reseni by bylo, aby NYX na githubu vytvoril verejny repozitar, a pozval nas jako collaborators. Kdokoliv by pak mohl vytvorit Pull request a ny ho mohli schvalit. Nejdriv bychom se mohli dohodnout na pouzivanych frameworcich (SwiftyJSON, Alamofire, ...), pro jake iOS chceme podporu (idealne iOS9+) atd. Tohle by bylo fajn resit uz v tom repozitari. Pokud jej NYX nevytvori, tak to vytvorim sam, prece jenom porad to bude komunitne udrzovane, takze to snad jen tak nezanikne
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Jojo souhlas, jako ja tak za mesic na to budu mit tak 10h cas (v prubehu tak 14 dni), tak muzu udelat neakou kostru at se neco zacne. Realne mne na to staci vedet jakou chceme hlavni navigaci, ja bych pripravil to, takze by pak mohl kazdy vzit neakou sekci, udelat si vlastni storyboard a sazet to tam.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A asi by bylo fajn i napsat, ktere veci by mohly být jkinak nez v soucasne app... nez zacit bezhlave programovat...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    bylo by fajn aby majitelem projektu (nebo jak to nazvat) byl Nyx. Preci jen aby se "zase" nestalo, ze majiteli hrabne a smaze to nebo to zamkne atd... nevim zda to takto jde...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BINARY_PARANOIC: Se kdyztak do te doby rozhodni alespon (v ramci designu) jestli budou taby jako ted, neake sidemenu (https://github.com/jonkykong/SideMenu). Udelal bych neakou zakladni kostru (login, navigaci + prace s api). Chce nekdo zalozit na githubu ten projekt, at ma nad nim kontrolu? Ja neak extra casu moc nemam, bylo by dobre to delat vse pres pull-requesty, at tam nemuze kdokoli hodit cokoli bez neake kontroly. Idealne by to mel zalozit ten, co to pak bude publikovat, aby si kontroloval, co zverejnuje.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Pokud souhlasite se Seiftem a MVVM, tak bych tak za mesic mohl udelat neaky zaklad. Jo a nemam teda ucet pres ktery bych pak publikoval (firemni nepouziju).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A kdo udela vykop?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BINARY_PARANOIC: Rad se budu podilet na vyvoji co mi cas a znalosti dovoli, ackoli se zameruju primarne na jinej vyvoj nez pro iOS.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Tak se pojďme bavit věcněji — kdo z místních by byl ochoten se programování chopit? Z mé strany se mohu postarat o design a přispěji na vývoj aplikace řekněme 5000 Kč. Pokud by se nás sešlo více, navrhoval bych založit samostatnou diskuzi, kde to případně můžeme řešit.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Navic mam pocit, ze je iOS 11 prestane podporovat 32-bitovy aplikace. Tzn. jestli je ten klient 32-bitovy, tak stejne nebude na jedenactce fungovat.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LUCIEN: Dneska se to myslim dela tak, ze se udela sbirka na kickstarteru a pak se daj zdrojaky na github. A je poreseno navzdy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LUCIEN: Stejne tak nejsou zdrojaky k iNyxu. A proto vznikla nova appka. A bohuzel ted bude muset vznikat treti. A treba uz to bude nejake otevrenejsi reseni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam