• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EILILHrajeme na hudební nástroje - nahrajte, co jste se naučili, učíte se a podle čeho.
    Pochlubte se na co hrajete, s tím co už umíte, chtěli byste umět. Vlastní skladbu na vybraný nástroj. Nahrajte sem nějaké to audio s Vaší produkcí. Narazili jste na dobrý tutoriál? Výukové lekce? Doporučte :) Znáte nějaký efektní trik? Podělte se :) Nějaké spíš melodické záležitosti prosím a pokud kritiku - tak konstruktivní. Něco ve smyslu: "Hele, když tam na začátku zahraješ céčko, dostaneš co potřebuješ."
    rozbalit záhlaví
    VALOR
    VALOR --- ---
    Ahoj hledám lektorku hry na kytaru na Praze 6. Nevíte o někom?
    FIRED
    FIRED --- ---
    Ahoj, uplne nevim kam s tim, tak snad to nebude uplne mimo tema a poradite mi :)

    Jako uplnej zacatecnik a nadsenec jsem se rozhodl pro nauceni se na trumpetu...
    Po case googleni, koukani se na utube na vsemozny recenze mi jako nejlepsi prisla tahle:
    Yamaha YTR 2330 - Muziker CZ
    https://www.muziker.cz/yamaha-ytr-2330

    Moje otazka zni. Da se pro zacatecnika sehnat neco levnejsiho? Pomer cena/vykon. Vim, ze za kvalitu i do zacatku je lepsi si priplatit, preci jenom je to nastroj, na ktery clovek bude hrat vlastne denne a roky.. :)
    Takze vlastne moje otazka je lehka - ANO/NE
    Popripadne se podivat (doporucit) nejakou jinou.
    Diky
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    (A mají to být "Stvoření Prométheova" btw :))
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Jsme zase natočili něco, za co se není úplně nutný stydět, tak to sem dám
    Seděl jsem tentokráte na dvojce. Důvod je zřejmý v čase 13:52

    Ludwig van Beethoven: Stvoření Prométhea op. 43 (suita)
    https://www.youtube.com/watch?v=GqoxxQ6LXGs
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Ahoj, předem se omlouvám, pokud by dotaz patřil jinam (když tak se smažu a budu ráda za doporučení na diskuzi, kde bych mohla spíše uspět).

    Několik let hraju na kytaru, ale jsem absolutní samouk - neumím noty, rytmus mi občas pokulhává, ale to všechno nahrazuju radostí a nadšením.. Nicméně ráda bych se naučila víc a zjistila jsem, že se nelíp učím, když hraju s někým dalším.. Jenže zase na tom nejsem až tak dobře abych vysolila 500 za soukromou lekci nějakého profíka. Tak mě napadlo jestli by se tu nenašel kytarista (kytaristka), s kterým bychom se dokázali shodnou na nějaké nižší ceně, já bych se něco přiučila a třeba bychom si zahráli v nějaké hospůdce a spojili příjemné (alkohol, kytara, zpěv) s užitečným (nějaké to učení) :) Tak kdyby vás třeba někdo takový napadl, budu moc ráda za tipy :)

    Jo a abych nezapomněla hraju takový ty hospodský všehochutě :) (Nohavica, Kryl, trampské písničky, country a nějakéj ten moderní popík)

    Díky moc :)
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    SUK
    SUK --- ---
    ISATAG:
    1) Dobrej web byl haaf.cz, ale nevim, jak dopadl. Mrni na anglicky weby, tam bude sance vyssi... nebo youtube
    2) Z not rozhodne (kdyz si das trosku prace s pochopenim not a harmoniky). Jen tak hranim budes potrebovat i trosku toho talentu, sluchu a podobne. Ja to nemam, proto jsem to nezvlad :)
    3) Korektni odpoved na otazku vyzaduje znalost hudebni teorie. Tu ja neumim. Nicmene, dve jinak ladene harmoniky spolu pouzit pujdou, ale rozhodne ne v plnem rozsahu...
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Zdravim. Protoze me docela fascinuje foukaci harmonika, tak jsem si jednu peknou koupil a naprosto to prekonalo moje ocekavani. Protoze jsem ale zacatecnik, tak me zajima nekolik veci:

    1) je nejaky zdroj na internetu nebo jiny, ktery by se dal pouzit na uceni se?
    ja nasel tenhle, ktery je fajn, ale chtel bych vice http://best.moments.sweb.cz/harmonika/ :)
    2) jsem schopen se to jako hudebnik-zacatecnik naucit jen z not a z toho ze si s tim budu proste hrat?
    3) moje harmonika je v G dur. Jdou k sobe dve harmoniky (kdyz budem hrat dva) a pokud ano - je nutne aby ta druha byla taky v G dur nebo muze byt treba v C dur?
    Na zminenem odkazu totiz pisou tabulku Crossoveroveho hrani s kytarou, kdy napriklad kytara je v G a harmonika v C. Jde stejna analogie pouzit na dve foukaci harmoniky?

    Diky za pripadne odpovedi.
    GAF
    GAF --- ---
    HWLLFFRDD: však to je na tom to nejlepší. Tak přeju k takové schopnosti pane. Opravdu.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    GAF: V osmi. Výraz neumím, nejsem žádná hérečka :)
    GAF
    GAF --- ---
    SKRU: nevím na co odpovídáš, na moji otázku nejspíš ne.
    SKRU
    SKRU --- ---
    GAF: podle pokynu dirigenta neasi
    GAF
    GAF --- ---
    HWLLFFRDD: ten kamenej výraz u toho je nejlepší. Kdy jsi s hraním začínal?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Nevim jestli to sem úplně zapadá, ale sedím hned vepředu, jsem tam dost slyšet a je tam nahraný co jsem se naučil

    W.A. Mozart: Symfonie č.1 Es dur (K.16)
    https://www.youtube.com/watch?v=rsaaoovj4W0
    GAF
    GAF --- ---
    Už mi jdou mačkat baré tak jakože... vocode. Dneska jsem to náhodou zjistil, že mi nedělá potíže to tam složit relativně napoprvý nebo s tím nemít potíže v hlavě, že co to s těma prstama bože musim zase udělat atp. Vůbec no.

    Ne že bych je *uměl* hrát ve skladbě vocode způsobem, ale jakože zmačknout je a jaký to bývalo těžký. Tyhle malý drobný objevy a jak se množej a samy od sebe ukazujou mě na tom všem učení se hodně baví. A asi tak nějak i drží, abych se učil. Když mi něco dlouhou dobu nejde, tak hraju na kytaru míň a míň než když si hraju co chci a nebo se učím něco co mě baví a jde mi to.

    Takže se to sem vlastně hodí jako taková inspirace. Že když člověku dlouho něco nejde, je dobrý se na to vykašlat a zkusit něco co ho baví a k tomu těžkýmu se vrátit třeba uplně jindy. Protože tak neztrácí nit se svojí chutí a dál a dál se nechá motivat, něco se mezi tim teda i naučí, a pak mu třeba i o to lehčejc a tentokrát třeba i s chutí půjde to těžší, co předtim nešlo.
    GAF
    GAF --- ---
    EILIL: ^^

    Jinak učil jsem se podle tohohle: http://www.tabspace.com/metro-2033-theme-guitar-tabs-misc-computer-games.html a originální skladby. Ty taby na internetu a guitar lessons na youtube jsou fakt dobrá pomůcka.



    EILIL
    EILIL --- ---
    GAF: I jdi :) však pořát to nehraju tak, jak bych si představovala - o času nad tím stráveném nemluvě. Navíc z té skladby z Metra je znát, jaký máš pro hudbu cit. To jak si hraješ s tónama - přidáš, ubereš :) Nahrát sem! Nahrát sem! :D
    GAF
    GAF --- ---
    Učím se po kouskách Tears in Heaven, protože jsem namotivován, jak jedna milá duše mi tuhle skladbu doma vysekla na počkání jakože se nechumelí i s těma rychlejma přechodama, který tam ještě nemám a pak ještě byla schopná pochválit moji jinou skladbu se kterou jsem se cítil vedle ní jako kluk s listím v rozcuchaných vlasech a neumytýma rukama, co si dovolil šáhnout na tátovu (druhou) kytaru.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam