Trigger finger pro v Maschine 2
Tak ohledne toho trigger finger pro, cenu sem ukecal v muzikeru na 3800, na druhy den to prislo vcera jsem to testoval; nejdriv jsem nainstaloval driver z m-audio ofiko... na notasu se to instalovalo dve hodiny a nenainstalovalo, ale zda se mi ze je nejaky nakply takze bych tomu neprikadal moc vahu, na studiovem kompu se driver nainstaloval cca za 5 minut brzproblemu a tfp se normalne rozjel... testoval jsem nejdriv pouze midi a master clock a step sequencer s pouzitim octatracku a za nim microq jako slave... funguje to skvele ten step sequencer je fantasticky a zaroven se da i bezproblemu nahravat pady, za behu jde loudovat jine sequence (celkem 16) a mazat vse editovat atd akorat s ukladanim je obcas problem a rozhodi to nekdy clock, takze to moc pouzit nejde, ale jinak fakt parada... stepsequence muze mit az 64 stepu a 64 partu! ... je to fakt dost pouzitelne a clock to drzi bezproblemu, ktome toho jde ty sequence ukladat i s nastavenyn tempem! Coz prave u Beatstepu neslo
Pak jsem nainstaloval ten jejich Atzenal soft na ovladani toho tfp i jako vst, airdrum, ktery bohuzel bezi jen v arsenalu, ale zadny problem pro me, je tam taky ten Hybrid 3, ktery se musi zvlast autorizovat, ale sam o sobe stoji 120 usd, takze pohoda... po nainstalovani vseho .. j v Arzenalu celkem asi 600 bicich sad! Ktere jsou fakt paradni a jdou dale editovat v air drums... v hybridu je 2200 presetu, tere zni sqele a hybrid bezi i jako nezavisle vst....
V pohode a bez vetsich problemu fici ten arzenal v Maschine i s ftp a Maschine mk2 funguje krasne dohromady! Ftp ovlada ale vzdy jen jednu instanci arzenalu v ostatnich instancich kdyz je jich vic fici jen pady... pokud ale projekt ulozim a pak otevru, muzu si vybrat s kterou instanci budu pracovat a jde v ni pak ovladat vse.
Takze v celku jsem z toho dost nadseny a urcite to nebudu vracet na pouziti jake potrebuju ja to funguje super...
Jinak v te maschine pri otevreni Arzenalu jako vst funguje perfektne stepsequencer, ktery jde prave nahrat do maschine, nepotrebuju to s maschine nijak synchronizovat prave naopak mi vyhovuje ze jede ten step seq nezavisle a trefit se aby se to spravne nahralo do maschine neni zadny problem... to je asi vse... za ty prachy jsem z toho fakt nadseny, pokud mate k dawu uz nejaky kontroler tak toto je paradni doplnek nehlede na dalsi moznosti hw sequenceru ... jedina vec tedy jako ovladac k daw to opravdu neni vhodne .. fiky za pozornost, doufam, ze to nekomu k necemu bude