• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SM3Řidiči z povolání (Zkušenosti, rady, AETR, zaměstnavatelé, .... )
    - Rady a zkušenosti řidičů z povolání
    - Práce v ČR a zahraničí
    - Platy a chování zaměstnavatelů
    - Vychytávky na cestu, jak si krátíte pauzy, ...
    - Tipy na parkování kde ve městech a na cestách zastavit
    - Pracujete na stálo nebo vás uživí nárazové kšefty?
    - Zkušenosti s využitím vytěžovacích programů
    - Nabídky práce
    - Zkušenosti s celní a policejní kontrolou
    - Aktuální dopravní situace, čemu se kde vyhnout, kudy to objet
    - Kdo čím jezdíte?
    - ...
    rozbalit záhlaví
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    SM3: nj to teplo leze nekterym lidem na mozek.. zkousi to no :)
    SM3
    SM3 --- ---
    JAFMAN: A to mi týpek ještě dneska tvrdí, že pojedu zpátky s tím nákladákem a vlekem bez kolečka :D Tak mu říkám, že je to píčovina, že si nenecham vzít papíry a ukazuju mu na tabletu AETR, at si to přečte, prý že to jsou kraviny eu a mam na to srát, že pokutu kdyžtak zaplatí :D Magor!!!
    Tady se jezdí dobře, když nepotkáš senilního dědka, který do tebe na couvá, lidi jsou ohleduplní a jede se v klidu. Opakovaně jsem přjel na křižovatku, odbočuju z hlavní a automaticky mě proti jedoucí pouští. Při couvání z pláže vystoupil týpek z auta co stál na hlavní, zastavil mi provoz a ještě mi ukazoval a s úsměvem na mě mává, v čr by se za mnou protlačili aspon 3 auta a ještě by mě vytroubili :D
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    SM3: tvle ty mas prihody to nevymyslíš :D No ja byl v tejdnu na vychode Polska, az na Ukrajinskech hranicích a mimo to, ze tam maj pekne rozmrdany silnice a jel sem 130km asi 3 hod. a vsichni vypadaj jak Ivanové nic mimoradnyho :)
    SM3
    SM3 --- ---
    Dneska slušná komedie, vyjíždím od pláže nákladákem s vlekem dost úzkýma uličkama mezi lidma, který jsou všude. Nakonci je v protisměru zábrana a před ní v mém směru stojí děděk s prdelí v mém pruhu, tak mu klepu na střechu a ukazuju že tam neprojedu, ten vystoupí obejde celé auto a od spolujezdce vyndá kartu invalidy a mává mi stim před oknem (asi to v Dánsku platí i na to, že může parkovat jak debil, kvůli případnému inv. vozíku to smysl nemělo), tak mu ukazuju že tam neprojedu a začínám být lehce vytočenej, dědek furt něco mele, mezi tím za mnou kolona, stačilo aby popojel o 3cm. Lidi co jdou okolo se ho ptají co má za problém, po chvilce odbrzdí auto a to se o mě opře, jsem nevěděl jestli se mam smát nebo mu jít něco říct, ale nakonec kousek popojede, ještě si to dědek fotí, ale jedu do hajzlu, na první pohled z auta nic nevidim. Vykládal jsem 7km odtamtud a ještě se tam jednou otáčel a koukam, že je na autě malá odřenina, tak nadávám na dědka... Po příjezdu na pláž za mnou asi po 5min přijdou fízlové, na můj vkus dost přátelsky, podávají mi ruku, jestli to je moje auta a ukazují fotku od chlápka, tak říkám, že jsem to řídil, ale nic jsem tam neviděl, a že tam stál jak debil a nacouval do mě. Říkají at jsem v klidu, vypadají dost znuděně, mezi tím přichází majitel a týpek pro kterýho tu jsem, když viděl ze něco řešim s fízlama, a prý to mam nechat být, že je to v pohodě, že to vyřeší. Mezi tím co se s náma jeden fízl baví mu druhý začal opalovat zapalovačem nitky z výložky, jsem se začal smát a říkám, at si dá bacha, že ho chce kolega zapálit, prý běžná úprava uniformy, zasmáli jsme se, týpek dostal číslo na chlápka a hned mu volal, že to nějak vyřeší mimo pojištovnu. Fízlové si zatím vyfotili doklady, když už tam museli, tak prý musí něco přivést, ale řešit to nijak nebudou... s podáním ruky a úsměvem jsme se rozloučili. Mezi tím se mi dostal do rukou řidičák majitele a koukam, že má jen B+E a říkám mu, že kdyby ho zastavili s nákladákem s vlekem a bez kolečka, tak má pěkný průser, prý si to nemyslí :D Na projetí dvou zemí, bych nervy teda neměl :)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Díky kluci, já sem si to myslel, ale tak pro klid duše sem se zeptal ;)
    Já sem za poslední měsíc projížděl hranice s Německem, Šýcarskem, Itálií, Slovenskem a nikde žádná kontrola. A to mám dodávku se zatmavenejma sklama. Sám sebe bych kontroloval hned a kompletně.
    SM3
    SM3 --- ---
    POHODAVOLE: Díky nějak to vyřešili a vše proběhlo v pohodě ;)
    PANPOSPA: Myslím, že body v čr za přestupek v jiné zemi nedostaneš, to udělování se řídí čr zákony, tak podle čeho by to slováci ohodnotili? Možná je dostaneš do záznamu v té zemi, jak píše MATT...

    Jinak ke kontrolám na hranicích, předevčírem dopoledne v rádiu hlásili, jak fízlové s celníkama kontrolují auta i mimo dálnice do Německa. Odpoledne jsem vyrazil do Dánska a čekal jsem teda kontroly jak od čechů, němců případně dánů, zhledem k tomu, ze bych do auta a vleku schoval nejednoho člověka. Měsíc zpět měli němci za hranicema dálnici staženou do jednoho pruhu a projíždělo se kolem fízlů 20km/h, ikdyž to bylo možná kvůli G8, či co. Ted jsem za celou dobu fízla nikde ani neviděl, co mě překvapilo, že ani před nástupem na trajekt žádná kontrola, ani po Dánsku...
    MATT_TTRM
    MATT_TTRM --- ---
    PANPOSPA: čau, zkušenost s tim nemam, ale myslim si, že to nejde. jestli mají slováci body, tak dostaneš body u nich, ale do čech ti je nepošlou. máš je připsaný na slovensku. takhle to alespoň platí třeba v německu.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    máte někdo zkušenost s tím, že by za přestupek spáchaný v zahraničí (slovensko) dostal řidič kromě pokuty na místě ještě body v čr?
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    SM3: ty mi pak neco rikej, kdyz jedu do Turecka :DD .. ty uz mas nakakáno z Dánů :D

    ;))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SM3: jinak možná koukáš na osobaky. Proto pouze kočka a pes. Kdykoliv budeš koukat na trajekty, tak vždy hledej freight nebo cargo..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SM3: jestli to chceš spočítat, tak nahoď celkovou délku do pošty a muzu to zkusit a třeba to vyjde levněji. Na místě to bývá nejdražší..
    SM3
    SM3 --- ---
    SM3: Pokuty případně všechny zaplatí, ale papíry mi za to nestojí, což by za překročení tonáže nemuseli. Za případné překročení AETRU snad taky ne, ale měl bych to stihnout...

    Poslední dny byl ucpaný okruh z D5 na Spojku tak jsem to bral na prasaka přes Letnou, s tím že se mi to jednou vymstí :)
    Předevčírem mě čapli za Slánskou a celková kontrola karty, nákladu, auta apod.se staženou prdelí jsem si říkal, že mam u sebe pár tisíc, tak se do toho snad vejdu :D Nakonec bez pokuty jen upozornení na drobný přetažení rychlosti, jedno nedodržení pauzy o 4min, nebyla ve 24h jinak klid, vždycky jsem čekal, že pro tuhle kontrolu mě čapnou někde na dálnici a né v Praze. Nemají debílci nějakou akci? Viděl jsem je poslední dny na začátku a na konci několika vesnic...
    Jinak mě dost sere, pocit, kdy se po mě vozí 2 fizlové, který vypadaj, že jim dohromady není ani 25 :D
    SM3
    SM3 --- ---
    POHODAVOLE: Diky za info, kudy pojedu je na mě, prachy neřešim-neplatim to a oni zaplatí co řeknu. Nejlépe mi podle mapy vychází trajekt Rostock-Gedser, tam a zpět 410e.Ještě tam vidim možnost za příplatek to mít otevřené a přednostní nástup, čas do Rostocku tušim zpět ale ne, podle toho jak se rychle sbalí... Jen při tom výběru vidim jen auto plus přívěs a né nákladák+vlek, resp. vyber tonaze a na zvířata je tam výběr pes, kocka apod.ale povezu tam cca 10koní a 3psi, vozim takovou zoologickou :) Našel jsem i nějaké cz stránky, ale tam je vyplý tel, takže jim zavolam do Německa, at vyridi rezervaci. Podle toho odkazu co jsem dával se mýto neplatí, podle jinýho se mýto platí nad 12t papírově jsem do 12t, ale když projedu váhou tak to bude spíš 14t :) Říkám si, že Dány, stejně jako Němce asi lepší neprovokovat :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jeste jsem zapomnel, ze trajekt mas samo objednanej na jeden cas, takze kdyz vis, ze nestihas, tak urcite nech presunout, protoze na dalsi te vezmou jen, kdyz bude volny misto. Pres prazdniny je hodne nacpano, takze doporucuju objednat co nejdriv..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SM3: jezdi tam jen jeden rejdar a to Scandlines, takze neni mozny to splist. 2. ridic je v cene. Na trajektu se musis hlasit hodinu predem, aby si mel garantovany odpluti. Na tyhle trase neni mozny el. pripojeni pro frigo. Jestli pojedes prazdny, tak je listek levnejsi. Pokavad by se dispecer rozhodl pro import ze suchyho Danska, tak se plati most Korsor - Nyborg. Da se samo dostat i jednoduse do Svedska pres trajekt Helsingör - Helsingborg nebo pres most Kodan - Malmö. Je tam pak jeste alternativni trasa do Nemecka Rodby - Puttgarden, ale vychazi cenove stejne. Kdyby neco, tak dej vedet a muzu ti pomoc..
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    SM3: mám praktickou radu - hlavně se z toho neposrat :DD ;)
    SM3
    SM3 --- ---
    22. 7. Mam 1 místo Drážďany - Hornbaek (Dánsko), přes Gedser trajektem. 25. odpoledne nebo 26. ráno zpět.
    Uvítám případné praktické rady. Co jsem koukal tady http://www.ceskedalnice.cz/zahranici/dansko tak se mýto neplatí, ani se nikam nehlásim apod. Tak snad je vše jasné a bude bezproblémů.
    SM3
    SM3 --- ---
    Včera jsem byl na myčce u Hrubýho ve Zdibech, tak jsem vyfotil ceník. Mají otevřeno nonstop jen od 18,30-19 mají pauzu. V ceně je 50kč na konzumaci na jejich benzince, než vám promění auto v nové :) Vedle prý i tepují, jsou tam od 7 ráno každý den, vyzkouším do konce týdne a dam vědět ;)
    SM3
    SM3 --- ---
    Někdo s CE na pátek na odjetí věcí k Táboru na Mighty sound? Vstup a nejspíš i další věci v ceně + samozřejmě normálně zaplaceno. V poště bych předal kontakt na kámoše.
    SM3
    SM3 --- ---
    Dneska dementni motorkář za kterým jsem jel cca 40km a nenechal se předjet, přes vesnice se plazil 40 a mimo 85 (seděl na mašině, která by nejspiš k 200 dala bezproblému), když jsem jel za nim tak na 4m tak se rozčiloval, ale předjet se nenechal, hlavně že na každýho mává jak debil. Mam pro něj pochopeni, asi pěkný počasi na vyjižďku a pohoda. Ale diky tomuhle výletnikovi jsem zůstal čumět 5min před mistem určeni na 45min, uteklo mi okno na vyloženi a hodinu jsem pak čuměl na kamion co měl čas po mě. Pak jsem mohl jet domů, ale pomohl jsem dispečerovi, protože mu vypadlo auto a vzal jsem ještě jeden kšeft, když jsem se bližil k městu tak jsem zjistil, že je zavřený most, tak jsem objel celé město po vesničkách cca 20km navic + rozkopaná půlka města, dostal jsem kontakt na nějakou holčinu, že mě navede a když mi podruhé tvrdila, že mam podjet pod tim mostem, který byl o půl metru nižši než já, tak jsem položil telefon a od týpka na benzince na konci města se dozvim, že mam přijet před starý rezavý vrata (kde jsem už před tim byl, ale u prostřed náměsti mi to přišlo hodně divný) a 2x zatroubit, přijde týpek co to otevře, projet nějakou zavřenou továrnou, na druhé straně z ni vyjet a pak 200m uličkama a jsem tam a ještě dostat zjebáno od té holčiny na telefonu, co tam dělam, že jsem měl podjet pod tim mostem... při pátku už toho bylo na mě docela moc, cesta domů a vychlazený pivko bylo vysvobozeni :)
    SM3
    SM3 --- ---
    Do cca týdne plánuji podat žádost o pravidelné školení v Praze-Vysočanech, autoškola Aura, týden má magistrát na vyřízení a pak jak se nám to bude hodit... Zatím jsme dva, týpek říkal že mi dá nějakou slevu, dělal jsem u něj CE, zatím jsme dva, pokud by nás bylo víc, tak bysme to asi ještě stáhli ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam