• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SM3Řidiči z povolání (Zkušenosti, rady, AETR, zaměstnavatelé, .... )
    SM3
    SM3 --- ---
    Ze soc mi ještě nic neposlali, tak uvidím co mi napíšou, dam vědět ;)

    Ale když jsem to teď v rychlosti prolítl, tak bych řekl, že spadáme pod:
    Vyslaní zaměstnanci podléhají za splnění podmínek stanovených v nařízeních č. 883/2004 a 987/2009 po dobu nepřesahující 24 měsíců právním předpisům vysílajícího státu (čl. 12(1) nařízení č. 883/2004). Příslušnost k právním předpisům se osvědčuje vystaveným potvrzením A1.

    Jedná se o situaci, kdy zaměstnanec, který obvykle vykonává činnost jménem svého zaměstnavatele na území jednoho členského státu, je dočasně vyslán svým zaměstnavatelem na území jiného členského státu, aby tam pro něj a jeho jménem konal práci.
    Vyslaní pracovníci - Česká správa sociálního zabezpečení
    http://www.cssz.cz/...statu-pojisteni-dle-novych-narizeni-883-2004-a-987-2009/vyslani-pracovnici.htm
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    COCOBRYCE: presne, ja prave taky ne
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    SM3: já tam nikde nic o řídičích mkd nevidim...
    SM3
    SM3 --- ---
    JAFMAN: S wechslebruckem soupravou a návěsem/plachta, ale ono bude úplně jedno čím jedeš, pokud jedeš pracovně.. před pár týdny jsem byl ve Švýcarsku a vím, že tam tu A1 řešili kvůli brigádníkům na pomoc se stavbou stánku, ale že to budou chtít i po řidičích v D mě nenapadlo, už jsem psal na sociálku, tak to snad obratem pošlou.
    Nedoplněný data bez papíru o činnostech/dovolené je průser všude, jsi povinnen prokázat každou minutu za posledních 28 dní + kontrolovaný den.

    Pokud by byla sehraná zkušená dvojka na wechslebrucke s vlekem, tak můžu dohodit poměrně zajímavý dlouhodobý kšeft na HPP, odjíždí se ze západu Prahy pravidelné točky do Německa.
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    SM3: čim jeli nevíš?
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    SM3: Dik
    SM3
    SM3 --- ---
    SUMPTN: Píše mi, že neumí poradit, ale zkusila by podat protest na tu pokutu - tam odkud ji poslali a doložit to třeba zaplaceným mýtem ze Švýcarska, potvrzeným dodákem za to auto apod.
    Případně bych zkusil poslat dotaz na Česmad, Das apod.
    SM3
    SM3 --- ---
    Teď mi volal týpek, že jeho dva řidiči dostali v D pokutu 1600 a 1800e za to, že neměli u sebe formulář A1 - má charakter osvědčení, které potvrzuje, jakým právním předpisům sociálního zabezpečení podléhá osoba v něm uvedená, a vystavuje jej vždy ten členský stát, jehož právní předpisy se na danou osobu vztahují.
    Pravidla pro určování příslušnosti - Česká správa sociálního zabezpečení
    http://www.cssz.cz/...dle-novych-narizeni-883-2004-a-987-2009/pravidla-pro-urcovani-prislusnosti.htm

    A třetí řidič dostal 2 000e v D za nedoplněná data na kartě!!! Formulář o činnostech už není potřeba viz SM3: ale musí být doplněná data na kartu.
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    SUMPTN: A za druhe, jak me muzou zvazit a napsat ze jsem mel 42 tun kdyz vozim jen kozly max novej naves po vlastni ose...
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    Muze nekdo poradit jak se zachovat k tem sracum zoll? Prisel mi domu dopis ze me 20.7 zvazili :D pritom v ten mesic jsem byl ve svycarsku. 100%ACAB FOREVER
    SM3
    SM3 --- ---
    KROJC: jj, Kaufland je timhle vyhlaseny, nastesti to mam jen z doslechu... Zazil jsem podstatne delsi cekani nez dnes, vetsinou to mam v pici, pustim film, uvarim apod., ale honi te na cas, kdyz prijedes pozde bez duvodu, tak je pokuta. Duvod je stau a nebo ze to auto horelo :) cumis 2h pred branou a kdyz te pusti dovnitr tak na sundani tech beden mas par minut a musis vypadnout, takze kolem toho auta pomalu behas, chodil za mnou sekuritak a kontroloval kazdou nohu a trn jestli je spravne zajisteny/povoleny, kontrolujes x veci vse je za pokutu... Proc z tech 10 lidi nejde na pauzu 5 a pak se prohodi, kdyz maji nonstop. No nic jsou podstatne horsi veci, ale uz jsme jich vcera meli dost, do toho kolega mlel po 6 za hodinu stejnou vec, takze vic veci dohromady... Jinak prace cista a pohoda, jeste me tam nejspis uvidi :))
    KROJC
    KROJC --- ---
    SM3: Klídek.Zažil sem 13hodin v Makru a 10hodin v Kauflandu.Z toho 3hodky na palety.
    SM3
    SM3 --- ---
    Dementni Amazon v Dobrovizi, mame vykl na 23,30 prijeli jsme ve 23, zmrdi sli ve 23,30 na zradlo a uz nas tam nepustili pritom mame ty kontaky za 10min slozeny, nikoho k tomu nepotrebujeme a nikdo tu dalsi nebyl. Pry prijdou asi az po 1h. Zlaty nemci a vse temer na minuty!!!
    SM3
    SM3 --- ---
    Řidič zabil ženu a dvě děti, půjde na čtyři roky do vězení – Novinky.cz
    https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=450896&sId=&mId=
    SM3
    SM3 --- ---
    Koukam po zimni reflexni bunde, nemate nekdo nekde slevy?
    SM3
    SM3 --- ---
    KROJC: Musi byt sranda pak behat v ponozkach, kdyz nechas doma pracovni boty :) Uz jsem za ne dostal zmrdano v cr, ted cekam kecy jeste v Amazonu v D. vcerejsi prochazka po meste a pivka venku na namesti v prochcanych botech taky super, pekne me to vytrestalo :))
    KROJC
    KROJC --- ---
    SM3: Se vždycky gebim když vidím na dálnici ležet botu.Víš jak otevřeš dveře na odpočívadle potřebuješ chcát a venku prší a ve schode Ti zustala jedna bota.
    SM3
    SM3 --- ---
    Jedu ted se Scanii R 410 Wechslbruck, nechal jsem si na schodu boty, pomalu celou cestu chcalo a boty by se daly zdimat, kdyz posunu sedacku ridice vice dozadu, tak levym loktem mlatim do madla (k pridrzeni pri vystupu), jsem zvykly sedet dal, postel ma snad 70cm :( Moc me to auto teda nenadchlo :/ Na jizdu to jde, ekorezim se spina v pohode, da se pouzivat proti Volvu 500, kde jsem ho radsi vzdy proslapl, ale zlaty Actros 510 :)
    Jinak docela dost prostoru, az na tu postel :/


    KROJC
    KROJC --- ---
    Mladý,zkušený řidič naložil v sobotu auto železem a na zpátečku spálil spojku.Z toho smradu bleju.V pondělí se na měho moooc těšim.
    SM3
    SM3 --- ---
    Pomocník pro boj s nepoctivými řidiči kamionů se osvědčil | Týdeník Policie
    http://tydenikpolicie.cz/pomocnik-pro-boj-s-nepoctivymi-ridici-kamionu-se-osvedcil/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam