• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEESHTETUJU / TETUJEŠ / TETUJEME aneb ukaž co umíš - pro tetující, potetované a nerozhodné
    LAIO
    LAIO --- ---
    DOKKTOR: ...tak to je pak holt proste jejich vilba jde a jak moc se chtej propagovat to uz pak ani internet neni vsemocnej.... kazdopadne ceska scena podle obsahuje mnohem vic nedohledatelnejch talentu...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    vpohodě, já jsem to s tím instagramem pochopil hned. to co popisuješ ovšem neodpovídá na mou otázku ergo to neřeší českou scénu. co já znám osobně těch pár tatérů, tak ti zrovna instagram nepoužívají. prezentace max na fb, žádní neumětelové to nejsou, na rok dopředu plno, ale kdybych je hledal, tak to na netu nenajdu ;)
    LAIO
    LAIO --- ---
    a hned vedle v polsku je mraky salonu a skvelejch tateru... v dojclandu ...to taky neni daleko. Muzes mrknout co se deje UK....a udelat si vejlet...
    LAIO
    LAIO --- ---
    https://www.instagram.com/nissaco/ ...muzes vyrazit treba do japonska... a kdyby se tu nelibilo v osace tak tenhle clovek nekoho sleduje a jeho mnoho lidi sleduje a ty taky nekoho sledujou atd. ...vsak to znas.... a bylo by mi divny kdybys nenasel nekoho kdo ti natetuje co si budes prat... a prijde mi to celkem zabavny a snadny;-)
    LAIO
    LAIO --- ---
    DOKKTOR: ...no...hledat a najit to co hledas a verit ze to si nasel je to co si doopravdy hledal, to je takova zivotni lapalie s kterou pokud budes mit v nejaky bazalni rovine potize tak toho vetsinou moc nenajdes.... a snadny to rozhodne mnohokrat neni. Nicmene me k tomu jeste potad staci instagram...z nej se to celkem bohate rozvetvuje tak daleko, ze kdybych mel potrebu a penize, odjedu se nechat pokerovat treba do kanady... ;-) ...zkratka chci rict, ze uspokojit svoje potreby, prostrednictvim nekoho jineho kdo vlastni tu schopnost je uslokojit je vzdycky trochu casove narocny...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DOKKTOR: tak vydrž, třeba začne za pár let Pedro tetovat čtvercový kokotiny a ty ti třeba krkem nepolezou:-D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    WOJTYLA: to byla jenom hypotetická otázka, jak hledat, protože laio naznačil, že v dnešní digitální době je to triviální. já tvrdím, že to zas takové lážo není, kromě velkých studií nevygooglíš skoro nic. já přesně vím, co chcu na druhou půlku zad a hrudníku, vím, kdo to u nás umí. ono stejně si ty motivy vymýšlím skoro sám (od tatéra pak očekávám vykreslený styl, abych to u druhého nemusel lámat přes koleno) ;) na druhý rukáv bych ovšem do budoucna uvítal nejakou věčí rešerši geometricky zaměřených autorů, ale zase, všude narážím jenom na ty dnes tolik moderní šestiúhelníkové tečkované kokotiny, co mně osobně lezou krkem (sorry pedro, nic ve zlém). čili asi to ani neberte jako nejaké seriozní sdělení nebo konkrétní momentální poptávku, byl to spíš jenom takový rejp, že najít na netu tatéra dle gusta je dnes simple.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DOKKTOR: Jasny to je ok:-) mas ujasnino jaky stylo se ti libi? Tak ti to spis dokazeme poradit.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    WOJTYLA: tak zrovna toto mě vubec neoslovilo. dál? ;)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DOKKTOR: Na co vyhledavani tattoo studii kdyz existuje Inkamatiq Tattoo? Nic nehledej s prijd.

http://facebook.com/inkmatiq/
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LAIO: tos naklepl zajímavou otázku: jak hledat tatéry na netu? je nejaká ucelená česká databáze? pochybuju. když neco googlim tak to vyblije standartně nejvěčí studia, nejakou náhodou na druhou třetí stránku výsledků z googlu propadnou i nejací menší jednotlivci, ale prostě bída na udělání si nejaké rešerše. nebo se mám prostě smířit s tím, že všichni to mají na fb? a tam už je to teprv babylon
    LAIO
    LAIO --- ---
    LISCHAI: ...osobně si vždycky dopodrobna poslechnu co ten člověk říká, ukazuje, jakou má představu. Pak o tom klábosíme, společně si urovnáme nějaký ty první dojmy, nápady... pak kreslim něco jako nástřel, skicu a pokud v tom ten člověk nevidí nějaký nesrovnalosti už si z toho připravuju konečnej motiv... pokud to nesedí tak prostě ladíme. ...pokud mi to celé nesedí hned na začátku, neni to v mé moci a schopnostech, uplně klidně doporučim jiný tatéry, páč tenhle stylovej saport má pro mě větší logiku, než se lopotit s něčim, co vim, že třeba neobsáhnu tak dokonale jako jiný tatéři co to maj přirozeně v ruce. Jinak někdy je ten návrh v podstatě hned, jindy to trvá o dost déle...dost záleží jak moc konkrétní jsou ty představy toho člověka...je to dost individuální a každej tatér muže stejnou představu motivu pojmout uplně jinak stylově... Určitě je fajn se nějakej čas pídit po těch tatérech a jejich práci, dnešní digitální doba a prezentace na internetu tomu velmi pomáhaj a rozhodně to velmi prospěje celému procesu té tvorby... ;-)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    LISCHAI:
    FORTY: tak nějak to chodí i u nás. Záleží ale fakt na studiu / tatérovi. Je dobrý si udělat předem malou rešerši obrázků. Jakože styl, barevnost, atd. a to si vzít s sebou. Prostě co nejlépe připravit podklady pro to, abys tatéroovi vysvětlil co nejlépe svojí představu. hodně zdaru
    FORTY
    FORTY --- ---
    LISCHAI: To je myslím si dost individuální věc jak na straně tatéra, tak na straně tetovaného. Já osobně to mám tak, že jsem tatérovi řekl návrh, co bych asi chtěl, domluvili jsme si konzultačku, kde jsem mu ukázal i nějaký obrázky a na příští sezení měl připravenej motiv, který se mi obvykle ihned líbil, někdy jsem mu navrhl nějaký detaily na úpravu nebo jsme změnili místo, kam nakonec tetování šlo. Ale to je podle mě dáno taky tím, že se mi jeho věci v 99% líbí a uměl mě asi dobře odhadnout a nakreslil to na první dobrou, taky už maj většinou tatéři svůj styl v ruce a ví jak na to.
    Ale třeba hned vedle byla tatérka, která si vše pečlivě plánovala a těch konzultací má tuším i víc. Plošně to posuzovat asi nejde.
    LISCHAI
    LISCHAI --- ---
    Ahoj! Mám otázku: Jak to obvykle chodí s přípravou motivu? Když člověk ví, co chce, ale nemá přesnou vizuální podobu (jakože třeba vím, že chci jednorožce co tančí na duze a žerou andělíčka, ale už nevím, jak budou postavení a odkud kam duha povede), je normální, že tatér udělá nějaké návrhy předem a řeší to se zákazníkem, nebo spíš se tak obecně předpokládá, že zákazník věří tatérovi, kterého si vybral, a uvidí tu předlohu až někdy těsně před tím, než začne sezení? Nebo je to prudce individuální a záleží prostě na domluvě? A souvisí ochota se na něčem dohodnout se skillem tatéra? Jakože třeba čím je slavnější a vytíženější, tím míň to bude chtít se zákazníkem řešit a udělá jednorožce podle svýho a zdarec?
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Nějakej brňák, o by si na mě udělal chvíli čas ve středu a vpravil do mě trochu barvy ? :)
    BOBS23
    BOBS23 --- ---
    LAIO
    LAIO --- ---
    zajiiiic...
    FORTY
    FORTY --- ---
    LAIO: snad zajíc, ne? :P
    LAIO
    LAIO --- ---
    ...luxusni kralik...videno na zivo a libi moc! ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam