• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    MASOO
    MASOO --- ---
    Mluvčí iniciativy Klinika zraněn policií | 13. 12. 2014 | Britské listy
    http://blisty.cz/art/75819.html
    MASOO
    MASOO --- ---
    CHYSTÁME PRODEJ BENEFIČNÍCH TRIČEK v kamenném obchodě, po domluvě, případně na dobírku.... stay tuned:-)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    Při vyklízení squatu Klinika opět byly zákony nad rozum | Komentář - RESPEKT.CZ
    http://respekt.ihned.cz/...bufferc122c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
    KRTECEK_VLADNE
    KRTECEK_VLADNE --- ---
    Trocha lidové tvořivosti...


    MASOO
    MASOO --- ---
    POTREBUJEME CO NEJVIC MATERIALU
    MASOO
    MASOO --- ---
    MARIHAI: na vsem pracujeme
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    FATALLUBA: Uz nekdo podal nejakou stiznost? Existujou videa?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Jan Škrob: Bít a lhát - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/19335-bit-a-lhat
    MASOO
    MASOO --- ---
    Dnesni brigada nabrala rychly spad. Policiste rychle spacifikovali pritomne extremisty ohrozujujici zahradu uklidem a vsechny injekcni strikacky i hory neporadku statecne ubranila pred odcizenim. Prilehly park bohuzel ubranit nedokazala, takze nebezpecni teroriste v oranzovych vestach uklidili alespon ten.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Prosíme všechny, kdo během zásahu pořizovali obrazový nebo zvukový záznam, aby jej poslali na mail. Jedná se zejména o konkrétní případy policejního násilí.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Komentář Kliniky k dnešnímu dění:

    V první řadě děkujeme všem účastníkům za účast i podporu, bez vás by žádná Klinika existovat nemohla!!!

    V sobotu 13. 12. Proběhla demonstrace na podporu autonomního sociálně-kulturního centra Klinika. Demonstrace se zúčastnilo přibližně tisíc lidí. Průvod s transparenty prošel Žižkovem za zvuku skandování hesel a živé hudby v poklidu až k budově bývalé polikliniky. Poté, co pořadatel oficiálně ukončil demonstraci, vnikla asi třicítka lidí spontánně do objektu. Budovu po deseti minutách dobrovolně opustili. Tato akce nebyla organizátory iniciována, nicméně ji chápou jako autentický projev podpory a zájmu o centrum Klinika.

    Zhruba dvě stovky lidí setrvaly kolem budovy, část z nich přímo před jejím vchodem. Skandováním vyjadřovali svou podporu autonomnímu sociálně-kulturnímu centru Klinika a nesouhlas s úterním vyklizením. Situaci vyhrotili těžkooděnci, kteří začali poklidné shromáždění vytlačovat z prostoru.
    „Stáli jsme s kolegou opodál a během rozhovoru, když byl mluvčí Iniciativy Arnošt Novák bezdůvodně odstrčen jedním těžkooděncem. Poté, co se Novák slovně ohradil, ho těžkooděnec úderem do obličeje srazil na zem, zasedl jej a bil ho pěstmi do hlavy,“ říká očitá svědkyně.

    Brutalita zákroku vyvolala pokřik „Stop násilí!“ Násilí však nebylo ukončeno, naopak. Kordon policistů začal pomocí obušků a pepřového spreje vytlačovat přítomné dále od budovy. Během toho byli zraněni další dva muži. Jeden z nich utrpěl zranění hlavy a těžký šok, zraněnému přivolali sanitku kolemstojící podporovatelé Kliniky. Muž byl následně hospitalizován. Sanitkou byl odvezen ještě jeden muž, drobná poranění utrpělo více přítomných.

    Aktivisté se ohrazují proti nepřiměřenému a zbytečnému zásahu Policie České republiky. Odmítají také vyjádření tiskové mluvčí PČR Jany Rösslerové. Vyjádření, podle kterého: „zranění ale rozhodně nesouvisela se zásahem policistů. Policie nepoužila žádné donucovací prostředky, ani násilí,“ je očividná lež.

    Zatímco široká veřejnost potvrdila svou vysokou účastí podporu Klinice, policie opět vyhrotila situaci, použila násilných prostředků a otevřeně lhala médiím a veřejnosti.
    MASOO
    MASOO --- ---
    z FCB prubezne vcerejsi deni:

    Dekujeme vsem, kdo se ucastnili demonstrace, seslo se nas pres tisic. Po skonceni shromazdeni se zabednene dvere Kliniky zahadne otevrely a alespon na moment prostor opet ozil. Stale je otevreno, ale dle desitek tezkoodencu v okoli nejspis dlouho nezustane...

    Policie zadržela jednoho z mluvčích iniciativy Klinika, pedagoga Univerzity Karlovy, Arnošta Nováka. Ten byl zezadu napaden pěstí těžkooděncem po rozpuštění demonstrace a při "páskování" prostoru před budovou bývalé poliknliniky, když se ohradil, byl zpacifikován a odvezen na stanici. Další info dodáme brzy.

    Po zbytecnem zasahu tezkoodencu zustalo nekolik zranenych a dva zadrzeni. Blizsi informace poskytneme v nejblizsi dobe. Zitrejsi brigada od dvanacti plati.


    ZNAJ
    ZNAJ --- ---
    TWORBO: jedni kratky mam ale blba kvalita..nic moc videt..muzu uploadovat zitra
    MASOO
    MASOO --- ---
    http://vimeo.com/114413851 pozde, ale melo by to tu byt, dlouho jsem se tak nezasmala...
    bohuzel Hitleri vcera "vyhrali".........bitvu, ne valku!
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    SHAMANICO: k tomuhle tematu se vztahuje rekneme prvni pulka tykajici se psychologie danyho naroda v zavislsti na jeho puvodu a histroii a na to navazujici a pretrvajici vzorce chovani. Ta druha pulka (od klause dolu) je ocividne ovlivnena jeho politickym postojem , ale to je v souvisloti s klinikou OT, takze to ani nehodnotim
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    VOJTEK: tyjo. četl jsem kousek toho rozhovoru s Hubálkem a moc bych se na něj neodvolával. Ten člověk má nějaký politický názor, kterej uvízl v době před 25 lety a snaží se to podepřít psychologickými tezemi. Jako obviňovat lidi z pitomost kvůli toho, že jsou pro ně sociální jistoty (jako např. práce a byldení) důležitější než to, že můžou jet v létě k moři, je ignorantství. Hubálkovi se evidentně částečně smývá sociální privilegovanost s inteligencí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam