• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    TUHO
    TUHO --- ---
    hehe, chybu nedelas, muzeme ale socialne konstruovat otaceni zahrady na jih! uvidime, jak se budou dyne tvarit na thomasuv teorem .))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KRUCIJE: porad premyslim, kde delam chybu, ale at premejslim jak premejslim, tak dochazim k zaveru, ze parcela je orientovana na sever/severozapad. Tedy pokud se mysli orientace svahu.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Klinika ožila, debata se rozšiřuje na další prázdné domy | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...ws/_zprava/klinika-ozila-debata-se-rozsiruje-na-dalsi-prazdne-domy--1466233
    SHM8
    SHM8 --- ---
    TIP: nádrže se dají splašit přes Aukro za pár stovek.. někdy bývají špinavé od chemky, ale lze to vyčistit wapkou.. http://aukro.cz/...php?order=m&string=n%C3%A1dr%C5%BE+1000+l+&bmatch=seng-v8-p-nwatch-dom_czech-0819
    KRUCIJE
    KRUCIJE --- ---
    KLINIKA: čau, na schůzku bohužel nemůžu, jsem o víkendu pryč, tak jen na dálku poznamenávám, že je super, že zahrada je orientovaná na jih, takže se tam bude spoustě věcí skvěle dařit. + v rohu, kde je barel na vodu je vývod okapu, který je teda potřeba nastavit ještě nějakou rourou a je to ideální místo pro barel na dešťovku. dejte sím vědět, co je třeba předpěstovat. mám doma semínka žluté tykve a cuket. na balkonu mi to minulý rok nevzešlo, potřebuje to fakt zasadit. můžu předpěstovat a přinést. možná by se to dalo hodit jen tak do svahu. + poohlédnu se po rouře na okap. ať vám schůzka vyjde a příští víkend naviděnou.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Moc se omlouváme za nedostupnost našeho telefonního čísla, máme technické problémy, ale v nejbližší době vyvěsíme nové číslo - samozřejmě se můžete také kdykoliv zastavit osobně, v domě pořád někdo je.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .tak jeden gauč bych rád, určitě nemůžu spát na zemi. .:)
    . . hodlám pěstovat ačokču a zázvor. . .a nějaké luštěniny, ty krásně kvetou!. .
    . . myslím , že jízdních kol je stále nedostatek , očekávám příliv i odliv. . :)
    . .pokud máme aspoň trochu udržet pořádek -viz tech. místnost - hodily by se dveře či desky na regály !!!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    CO AKTUÁLNĚ SHÁNÍME?
    - překližkové/osb desky
    – kabely, licny,
    – 1,5-2,5 silnoproudý elektromateriál obecně
    – stavební antoníček s elektroměrem na pronájem
    – plastové roury ppr, 20, 25, 30 průměr, kolena a spojky k nim
    – kování na dveře s vložkama
    – trezor/ zamykatelnou skříň
    – dřevařské kity, tmely
    – malířské barvy (bílé i tónovací), štětce, válečky
    – balakryl
    – sádra
    – hasicí přístroje, ideál s revizí 2005 a novější
    – palandy / patro na spaní
    – komínové roury

    ČEHO UŽ NAOPAK MÁME DOSTATEK?
    (a nemáme kam dávat další)

    – židle
    – elektrospotřebiče
    – matrace
    – přikrývky
    – gauče
    – křesla

    Díky za cokoli! Přinášet nebo vozit se věci dají rovnou na barák, vždy tam někdo je. V dohledné době bude znovu fungovat náš telefon 776261690
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    V sobotu jste všichni zváni na plánovací schůzku ke komunitní zahradě, kde se můžete vyjádřit, jak byste si ji vlastně sami představovali, co od zahrádky čekáte a pod. Po schůzi následuje brigáda na záhoncích (které teprve musejí vzniknout) i vevnitř domu. Všichni jste zváni, práce je víc než dost pro všechny!
    P.S. stále akutně sháníme hasicí přístroj/e
    MASOO
    MASOO --- ---
    ALDEMIK: tak na klinice bych to videla spis na bezpenezni zonu;)
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    ...nedaleko od vás je centrum Nová Trojka (http://www.nova-trojka.cz/) a maj tam kompostér, z kterýho se dá vzít půda z loňské kompostovací sezóny ke zlepšení vašich záhonů a taky hledaj někoho, kdo by ten kompostér převzal a staral se o něj, ale to bude asi složitější, tak se tam kdyžtak poptejte...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj,
    jste pro mě trochu z ruky plus jsem zaháčkovaná jinde, ale jsem z Roztok u Prahy a organizuju tam blešák, co je docela velký (200 prodejců, možná budem zvedat na 250), návštěvnost tak kolem 2000 lidí. Nevím, jestli vám můžu být co platná, ale ráda budu.
    Nejsme výděleční, takže výtěžkem vám nepomůžu (resp. potřebuju, aby se mi aspoň trochu zaplatil čas, co do toho dávám :-)), neprodané věci si odváží Streetwork, ale taky to nepoberou všechno... Kdyby vás napadlo něco, sbírka nějakého materiálu je možná blbost, nevim... Prostě, budete-li mít nápad, máte dveře otevřené.
    Nebo můžu poskytnout know-how na organizování pěkného blešáku :-)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . . přátelé na Klinice,to byl dobrý víkend, jsem moc rád , že se daří a že mohu být u toho. . .hodlám pokračovat - protože chci i bydlet.. do placu k užití dávám jízdní kola, nářadí,vozík a kolečko a další. . rád spoluvybuduju pracovní dílnu zde,aby bylo možno snadno zhotovit nábytek,regály,dveře, opravit kola a tak nějak si vyhovět. .
    . . a protože se zhusta zabývám znovuvyužitím bicyklů,up-cyklací lahví a novým účelem starých věcí,věřím že se tento směr chytne. .uvidíme se!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Klinika žije! | Anarchistická federace
    http://afed.cz/text/6010/klinika-zije
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Děkujeme každému, kdo o víkendu dorazil napomoci k úpravám, opravám a oživování Kliniky. Nejmladším aktivním účastníkem brigády byl čtrnáctiletý Marek z nedaleké komunitní zahrady, nejstarší účastnicí patrně paní, která původně přišla jen pro historické předměty spjaté se Žižkovem a následně zůstala celý víkend, dohromady se nás tu protočilo přes sto. Po víkendu máme vydlážděnou příjezdovou cestu, vybudované ohniště, zahradu pomalu připravenou k zahradnickým pracem, některé místnosti (hudební, MamaTata klub) dostali barvu, vyklidili jsme správcovský byt, půda je čistá a k použití… Práce bude ale ještě dost, příští víkend pokračujeme, oceníme ale i každodenní účast během týdne, kdy na místě není tolik lidí. Díky! Klinika žije, úklid pokračuje!

    Fotogalerie
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tady čtu ty příspěvky a tak mne napadá jedna věc - jestli by nebyla výchovná síla ve školce, klidně bych byl ochoten se dětem věnovat.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam