BELZEBUB1936:
Projekt jsem před podpisem četl, říká v podstatě jen, co chce iniciativa v objektu provozovat a proč; nic nemění a nemůže měnit na tom, že petice se týká objektu ve státním vlastnictví a hovoří o tom, že iniciativa nechce omezit práva vlastníka.
Pokud jde o obsazení domu a zpochybnění nedoktnutelnosti soukromého vlastnictví - zaprvé iniciativa se obrací na stát, aby jí dům nějakou legální cestou umožnil užívat, zadruhé zpochybnění absolutní nedoktnutelnosti (třeba v případě chátrajícího domu) není zpochybňováním legitimity konceptu soukromého vlastnictví vůbec, jaké naznačuje Novák v odkazovaném článku.
Já jen upozorňuji, že drtivá většina známých lidí, kteří Vás podpořili, a také např. přinejmenším někteří vyučující, kteří tam přesouvali výuku, striktně odmítají komunistické úvahy toho typu, jaké presentuje Arnošt Novák. Nejde o to, že bych já byl podveden coby signatář petice, to jsem snad ani přísně vzato nebyl, jde o to, že lžete,
pokud se tváříte, že podpora pro kulturní centrum na Žižkově je podporou pro anarchokomunismus. Klidně v tom pokračujte, jestli v tom konfusi nevidíte - jaksi hádám, že dobré důsledky to pro projekt centra na Žižkově mít nebude, ale to mně osobně je už celkem jedno.