• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    _PU
    _PU --- ---
    Čtyři měsíce operace Fénix | A2larm
    http://a2larm.cz/2015/08/ctyri-mesice-operace-fenix/
    Rozhovor s Pavlou B., sestrou jednoho z podezrelych v ramci Operace Fenix
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    nevim o co GIBSu jako de, kdyz uz na Praze 3 jednu putyku maj!!



    :)
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    O co jde v kauze Fénix? Aktivisté/ka hovoří o policejních represích
    https://vimeo.com/136595666
    VLASOCKA
    VLASOCKA --- ---
    nebyl by zájem o starší pračku? kdyžtak pošta
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Fašismus není názor, ale zločin.

    Připojte se v sobotu 15. 8. ve 14 hodin na Vyšehradě k demonstraci proti fašistům, kteří chtějí šířit strach a nenávist jak vůči těm, kdo utíkají před válkami, bídou a represemi, tak proti těm, kdo mají jiný názor než oni!

    [ Společně proti rasismu a islamofobii / ostatniother / 15.8.2015 / CR - Praha - Vyšehrad, za rotundou svatého Martina, prostranství před hostincem "Na hradbách" ]

    BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    Lidová žižkovská univerzita nemá prázdniny

    Od dubna probíhají na Klinice přednášky a diskuse v rámci Lidové žižkovské univerzity (LŽU). Cílem LŽU je rozvíjet kritické myšlení a angažovaný přístup. Nejde o to jen svět popsat, ale i měnit. Dnes se nám všude říká, že vzdělání se má přizpůsobit potřebám trhu a my jako odpovědné lidské zdroje bychom měli do svého vzdělání investovat, abychom zvýšili svoji hodnotu na trhu práce a přispěli tak k růstu HDP a ziskům zaměstnavatelů a investorů. V rámci LŽU se ale snažíme rozvíjet vědění, poznání a typ komunikace, které se nepřizpůsobují diktátu trhu, ale jsou spíše odpovědí na naše potřeby a přání. Pokud chceme svět, v němž se nebudeme přizpůsobovat logice zisku a akumulace kapitálu, tak vědění a vzdělání jsou jednou ze zbraní, jak se z této podřízenosti emancipovat.

    Kurzy a přednášky LŽU jsou založené na sdílení. Vědění pro nás není zboží, ale spíše obecně sdílený statek (commons), a proto se kurzy a přednášky těm, jež je dělají, neplatí a jsou zdarma pro ty, kdo na ně chodí. Vycházíme z toho, že ten umí a ví to a ta zase tohle a všichni dohromady ví MOC :­)

    Přestože nastalo léto a dosavadní tempo jsme lehce zvolnili, i nadále se na Klinice konají přednášky, třeba v rámci pravidelného Kurzu strategického myšlení (http://451.cz/…/lidova­zizkovska­univerzita­uvadi­kurz­str…/). Zároveň pracujeme i na podzimním programu, který by měl začít zhruba v září, a doufáme, že bude zahrnovat nejen ad hoc přednášky na různá témata, ale podobně jako Kurz strategického myšlení i pravidelné kurzy a semináře. Jedním z nich bude Kurz Historie přítomnosti, kde budou historici a historičky přednášet a diskutovat témata z historie kapitalismu, odboje a systémových alternativ. Plánujeme také konverzační jazykové kurzy.

    Vedle toho připravujeme Radikální knihovnu, která bude obsahovat knížky a časopisy v různých jazycích, které se zabývají tématy jako anarchismus, antropologie, ekologie a environmentalismus, marxismus, město, geografie a urbanismus, kontrakultura a alternativní kultura, politická ekonomie, sociální hnutí, apod. Knížky, které jsou jinak těžko dostupné. Knihovna by měla být pravidelně otevřená. Pokud máte tipy na knížky a chtěli byste sami přispět, tak napište.

    LŽU je otevřená. Pokud souzníte s principy, na kterých stojí Autonomní sociální centrum Klinika (http://451.cz/…/…/05/k­cemu­se­hlasime­na­cem­stoji­klinika/), a chcete se připojit do pracovní skupiny LŽU, tak neváhejte. Chcete dělat přednášky, diskuse, kurzy? Víte o zajímavých hostech? Napište na mail lzu.klinika@451.cz anebo přijďte na schůzku LŽU v úterý 11.8. od 18:00 v přízemí Kliniky v kavárně.
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    Squatting in Prague ... and Solving Global Housing | Fast Forward | OZY
    http://www.ozy.com/fast-forward/squatting-in-prague-and-solving-global-housing/41778
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    čau, sorry asi to jsem nepatří ale jedem s kapelou od čtvrtka na pěd dnů, šňůru a sháníme nějakej levnej pronájem dodávky, pro 9 lidí,nevěděli by jste o něčem?
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Memento Mori - Enkláva (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=qKRj5-wboJ8&feature=youtu.be
    DATELON
    DATELON --- ---
    16.08.15 benefit na vodovodní systém na Klinice - spousta hiphopu, ska a mozna neco ostřejšího... muzika venku i vevnitř. stay tuned
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Dnes přednáška + meditace + film

    Doval/doraž/stav se
    _PU
    _PU --- ---
    tady trochu teoretického pohledu na LEX, PEX a Fénix a tak!
    http://a2larm.cz/2015/07/politicky-extremismus-cas-vratit-dar/
    doporučuju velmi*
    DATELON
    DATELON --- ---
    On May 23rd activists and community members in Stockholm Sweden, unhappy with how their "democracy" had treated the sale and resulting public
    protestation of a state owned school to private developers, occupied a school and turned it into the community center the local population had been asking for.
    The occupiers did not anticipate holding the space for more than a few hours, or maybe a day... but we were able to hold the space for a month.
    We occupied about half of the 9000m2 building, maintaining a disco room, event and exhibition room, meeting rooms, two kitchens, sleeping areas, individual rooms, and a large community and entrance space.
    There were daily/weekly yoga, chi gung, and tango classes, and we produced three meals a day for the 35 plus people sleeping there and multitude of
    visitors and activists that came every day.
    The squat was highly politicized with its visual history of the building and fight to keep it for the public, and every Wednesday and Saturday held open community forums
    to discuss local issues and problems the community faced.
    Toward the later stages of the squat a number of local Roma came to stay in the place, both adding to the community and actionable ideals the activists held.

    Wednesday, July 29th, at 19:00, Klinika will hold an open discussion on this squat in Sweden with an activist/researcher that was involved with the Hogdalens Folkets Hus.
    SALE
    SALE --- ---
    V blízké době se budou objednávat další k knihy z Londýna od Active distribution ( http://www.activedistributionshop.org/shop/ ). Když někdo bude chtít nějakou knihu, napište do pošty, nebo na sale@riseup.net
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TROJKA: předběžný termín 3/4/5.8, stay tuned.
    a díky všem!
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    .díky přátelé za hojnou účast na svářecím workshopu , byl jsem nadšen vašimi výsledky, budeme pokračovat příště - tentokrát už k sobě něco konkrétního přivaříme - budou to patrně stoličky do kavárny, nebo zahradní lampa. . .kdož se chystáte společně přiložit ruku k dílu , dejme si vzájemně vědět. . .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam