• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    Sledujte info zde, na webu http://451.cz/klinika/, FB nebo na https://en.squat.net/tag/klinika/

https://twitter.com/centrum_klinika  
    http://vimeo.com/user36144298
    http://451.cz/wp-content/uploads//sites/2/smlouva-o-vypujcce.pdf

Jeseniova 60, Žižkov,
    Praha 3, tram 9, 10, 16:
    Biskupcova
    Autonomní sociální centrum
    rozbalit záhlaví
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    ADAMIRA: No bylo nás tam pod dvacet, ale část z toho byly holky. čekali jsme na pomoc. Pak to začalo hodně rychle. Já osobně útočníky neviděl. Blbě se totiž v aule pohybovalo, neboť tam létaly šutry a pak jsme hasili oheň. Dole nebylo skoro pro kouř moc vidět.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A to neschytal jedinej nácek?
    Kolik tam bylo lidí?
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    No, řeknu vám že jsme v sobotu na Klinice měli celkem nahnáno. Tedy já celkem ano když chodily hlášky že se náckové blížej. V okamžiku útoku to ale nějak spadlo.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Vyjádření Činohry Národního divadla
    Soubor Činohry Národního divadla tímto vyjadřuje rozhořčení nad sobotním brutálním útokem na autonomní sociální centrum Klinika. Již delší dobu pozorujeme v naší společnosti sílící agresivní tendence. Pokud nechceme, aby nám brzy chodily po ulicích party „vlastenců“ a šikanovaly nositele odlišných názorů, orientací, kultur či etnických znaků, musíme jako společnost říct na podobné činy jasné NE. Je na politicích, aby je zřetelně a nahlas odsoudili, je na policii a justici, aby je stíhala – ale je na každém z nás, aby jim svým mlčením nepomáhal získávat pochybnou popularitu.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    prislo mailem

Ahoj, čtěte a doražte:
    Dobrý den. V úterý 9.února 2016 v 18:00 proběhne v budově pražské DAMU
    (Karlova 26) natáčení krátkého virálního videa na podporu Autonomního
    sociálního centra Klinika, které se stalo 6.2. ve večerních hodinách
    terčem útoku ultrapravicových teroristů. My, studenti DAMU, se
    domníváme, že je třeba začít se ohrazovat vůči tomuto opakovanému a
    hrubému násilí a dát jasně najevo, že pro tyto činy v civilizované
    společnosti není místo. Video by mělo mít krátký virální charakter, kdy
    by se na co nejkratší ploše mělo vystřídat co nejvíce známých i méně
    známých obličejů. Zaznít by mělo heslo „NE NÁSILÍ“ nebo „PODPORUJI
    KLINIKU“. Prosíme Vás o rozeslání této výzvy co nejvíce lidem, kteří by
    se s naší myšlenkou mohli ztotožnit a následně tak podpořit tuto věc,
    která se úzce týká nás všech. Za studenty DAMU Adam Ernest, 4. ročník
    činoherního herectví + 420 775 238 444 Adam.Ernest@email.cz
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Josef Patočka: Zastrašit se nenecháme, ustupovat nebudeme - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/22245-zastrasit-se-nenechame-ustupovat-nebudeme
    KLEMENT
    KLEMENT --- ---
    SOLIDÁRNE S UTEČENCAMI A S KLINIKOU !
    BLUES AGAINST HATRED
    Oi Oi Piratoi hrá v smíchovskom okne jeho Uprchlícký blues spolu s Datrom z RozpoRu.
    Hudba je viac než tvoje komplexy z malého čuráka schované za bandu rovnakých chudákov v bielych kuklách.
    NEBOJÍME SA - NEVZDÁME SA !
    Uprchlícky blues
    https://www.youtube.com/watch?v=YghJDdN0dyo

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    řekl bych, že kdo napadl kliniku začíná být jasnější a jasnější

Policejní provokace nebo blamáž konspirátorů? | více než slova
    http://www.antifa.cz/content/policejni-provokace-nebo-blamaz-konspiratoru
    SMOKINGVENCA
    SMOKINGVENCA --- ---
    SODOM: sry ale to je banda dementů na obou stranách který nejsou schopný si sednout a dohodnout se... tohle se vůbec nedá považovat za směrodatné video ale za naprostej kocourkov!
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    SODOM: ano přesně na to jsem se ptala co ty považuješ za adevátní odpor. jestli pro tebe k odporu logicky patří že se házejí zápalné lahve, nebo ve tvé verzi dělobuch, do budovy plné lidí, nijak to neodsuzuješ, prostě je to pro tebe logické tak pro mě je to asi dostečná odpověď a ty máš asi docela vysokou toleranci k násilí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SODOM: proboha sbal se a tahni uz doprdele!
    SODOM
    SODOM --- ---
    TRAUMA: Otázka je, co je adekvátní odpor. Jestli je to jako boje na demonstracích, kde je v rámci bitvy o "nenásilí" užito různých zbraní /kostky, flasky, klacky, všechno.../. Zapálit někomu barák je blbý. Ale na demoškách přece taky hořej auta a dochází ke zranění. V tomto případě bych ale rád i dodal, že jsem neviděl, že by došlo k požáru /tedy médii prezentovaný útok zápalnými lahvemi, slyšel jsem cosi o jednom dělobuchu./ Pár rozbitejch oken a jedna hlava, naštěstí, taky to mohlo klidně být i horší, vezmu-li v potaz, co lze od hooligans z vlastní zkušenosti v takovýchto situacích očekávat. Já si myslím, že to prostě k tomu svým způsobem logicky patří, protože je to přenesení pouličního boje do soukromých a konkrétních subjektů. A na ulici se bojuje na obou stranách všemi prostředky. Každej teror je špatnej, ovšem i s touto variantou se prostě musí počítat. Je samozřejmě otázka, jaký způsob si kdo zvolí pro boj za "svou myšlenku". Někdo hodí kostku, jinej rozdá leták, další prostě jde vypálit barák, záleží, jak je kdo v tomhle extrémní. :-/
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Přijďte zítra podpořit rodiče a děti ze školky Buková, specifické školky pro děti s dýchacími obtížemi, která se má bez valného důvodu demolovat:

[ Happening "Proti demolici MŠ Buková" / konferenceconference / 8.2.2016 / CR - Praha - Buková 26, Praha 3 ]

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hmm... ohledne cele te bullshit diskuse co tu okolo probiha snad jen 2 veci:
    1/ sice je ta pani C. asi dost mimo, avsak v cem ma pravdu je veta: Jednoznačně platí, že ať je předmět původního sporu jakýkoliv a pravda na kterékoliv straně, nelze připustit, aby byly k řešení vzájemných konfliktů užity prostředky teroru.. Co je a nini terror necham na jinych, v kazdym pripade zapalovani aut a ohlasovani bomb mi fakt neprijde jako dobrej napad. Az prilis si tim / at uz je to kdokoli / sere do hnizda
    2/ v navaznosti na tento vyrok pak "akce terroru" probehla smerem na kliniku, od cehoz se dotycna decentne distancuje
    Z meho pohledu je to roztaceni spiraly nenavisti, takze kdo na tom ma podil z obou stran, je prase. bez ohledu na puvodni jadro pudla (navyplaceni mezd).
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    SODOM: Já taky nikde neříkám, žes to řekl. já se ptám. (viz otazník na konci) a ptám se na to proto, žes napsal něco ve smyslu, že když někdo něco takového dělá tak musí počítat s takovým odporem. Tak by mě zajímalo jestli je tohle podle tebe adekvátní vyjádření odporu. (?)
    SODOM
    SODOM --- ---
    TRAUMA: neřekl jsem nikde, že adekvátní. je to prostě čin, který se mohl stát a taky se stal.
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    SODOM: ten včerejší útok ti připadá adekvátní vyjádření odporu spoluobčanů, se kterým se v civilizovaném světě "musí počítat"?
    SODOM
    SODOM --- ---
    SHM8: nesnažím se to překroutit, jen bych to neomezoval na pár jedinců z Nyxu. navíc tam bylo víc lidí odsud, aniž by se do nějakého seznamu hlásili.
    jo, smažou nás, protože včera tím útokem zjistili, že jakkoli jim jejich snaha "pomáhat" přináší vnitřní uspokojení, tak plody, které budou sklízet, budou ve většině hodně trpké. musí počítat s tím, že se setkají s odporem od vlastních spoluobčanů a nakonec i ze strany těch, kterým se snaží pomoci.
    KONA
    KONA --- ---
    Lidem, kteri byli behem utoku na Klinice byla nabidnuta bezplatna psychoterapeuticka pomoc, kdyby nekdo chtel, zena Frantiska Kostlana to nabidla. Kdyz budete chtit nekdo kontakt dejte vedet. Sirte pripadne dal.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    SODOM: absolutně překrucuješ, co zde píšu. psal jsem o ids, které se na akci proti islamizaci přihlásili zde nyxu. jakkoliv nepochybuji, že na hradě byli lidi z nejobyčenějších a s těmi nejvíc ušlechtilými pohnutkami, věz, že i z takových se v minulosti rekrutovali hajlující náckové, a další jiní. i to chápu, jejich lídři jim v danou chvíli přinesli srozumitelně uchopitelný řešení na jejich strachy a boly - představovali pro ně naději, vrácenou důstojnost a budoucnost. ale ani tak a právě proto nemá smysl prošlapávat temný zákoutí historie.
    jsme OT, takhle nás tu stejně dříve nebo později smažou a bude to dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam