• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    je tam i zmínka o Klinice https://video.aktualne.cz/...puvodnim-obyvatelum-se-vzdaluje-sid/r~1342a72067d811e7b2b5002590604f2e/

Praha je jen pro bohatší, původním obyvatelům se vzdaluje. Sídliště králíkárny nejsou, říká odborník

Praha se stává stále nedostupnější. V celoevropském měřítku jde o velmi bohatý region, ale město se vzdaluje svým původním obyvatelům, říká odborník na vývoj měst Michal Lehečka. Dodává, že stagnující výstavba je jenom jedním z důvodů růstu cen nájmů. Vstupuje do toho mnoho jiných faktorů, vůbec třeba nevíme, kolik nových lidí do Prahy přichází.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    S_TEJK: že si Bellu ten dopis načasoval zrovna ke konci školního roku, když tam argumentuje základkou .))
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Vzbouřená architektura | | A2 – zvíře nikdy nespí
    https://www.advojka.cz/archiv/2016/9/vzbourena-architektura

Takovým emancipačním projektem je i pražská Klinika, a představitelé města ji přitom spíš odmítají. Jaký je podle vás potenciál Kliniky?

Klinika je skvělý příklad vzbouřené architektury. Historicky má stát vždy ambivalentní postoj k podobným iniciativám. Na jednu stranu je nemůže zcela přehlížet, protože podrývají jeho legitimitu, jeho mocenskou strukturu a autoritu, dokonce zcela vědomě. Na druhou stranu projekty typu Kliniky dělají současné město vzrušujícím a zajímavým. Jsou to přesně tyto aktivity, které odlišují Prahu od jiných měst, které jí dodávají jedinečnost, jakou „bobo“ turisti, jako jsem já, chtějí ve městech vidět. A stát se snaží manévrovat mezi tím, že si sice tak trochu hýčká tenhle druh měkkého anarchismu, ale zároveň se snaží město dezinfikovat a zkrášlovat, dělat z něj jakýsi Disneyland, který však ve výsledku nikoho nezajímá.
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    jsem v tom baru byl asi moc dlouho, __ke mne do baru, jsem chtel napsat
    btw. sasa mel kdysi rad kokain, myslite, ze ted cisti prahu 3 od drog, pze se obratil nebo protoze shledava nitrozilni aplikaci problematickou a rizikovou?
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    MASOO: ten clovek chodil kdysi ke me do baru, davno pred tim, nez jsme mohli mit tuseni, ze se z nej vyklube takovejhle zmrd. skoda, ze neprijde ted, dal bych mu pivo na sebe a vylil mu ho na hlavu...
    MASOO
    MASOO --- ---
    S_TEJK:
    Saša Bellu vyzval v dopise Policii, aby vyklidila Kliniku, protože v jejím okolí se válí injekční stříkačky. Já jsem vyzval jsoucno, aby šel Saša Bellu už konečně do prdele. Uvidíme, kdo zvítězí.

"Milý Sašo,
    Přečetl jsem si tvůj dopis, kde vyzýváš Policii aby proti nám zakročila, protože na Žižkově se válí injekční stříkačky a rozhodl se napsat „Otevřený dopis jsoucnu za to, aby šel Saša Bellu už konečně do prdele“. Brzy jej zveřejním.
    Věříme, že budeš mít dostatečnou míru sebereflexe a staneš se jedním ze signatářů.

Mimochodem, víš co děláme na Klinice při dlouhých jarních večerech?
    Čteme si hodnocení tvé bakalářské práce z Husitské teologické fakulty, která se v dějinách školy zapsala jako jedna z nejmarnějších a nejzoufalejších studentských prací, a říkáme si:
    „Jak takovejhle pučmeloun může být místostarosta?“
    Dlouho jsme nemohli nalézt odpověď. Pak jsme si ale vzpomněli na knihu „Stopařův průvodce po galaxii“, kde se o mocných lidech v důležitých politických pozicích praví že „jejich úlohou není moc vykonávat, ale odvádět od ní svým chováním pozornost“ a došlo nám, že jsi na to ten nejlepší člověk. Škoda, že nejsi starosta (od toho už máme ale Vlaďku, nejlepší starostku ze všech Žižkovů, co na světě jsou), nebo prezident nebo král.

Jo. A ještě jedna věc. Injekční stříkačky se na Žižkově, Sašo, skutečně válej. Válej se tu i lidi bez domova. Váleli se tady před náma a budou se tu válet pravděpodobně i po nás. Kdybys nebyl idiot a nenaháněl si body na Klinice, kdyby sis pořád nevymejšlel a nespojoval věci, který spolu nesouvisí, kdyby ti skutečně šlo o to, aby na Žižkově nemuseli lidi brát drogy a lidi bez domova měli domov, možná bys mohl uplatnit něco z toho co jsi se naučil během studia sociální práce a tyhle věci třeba pomohl řešit.

Jseš ale idiot Saša a vždycky jím zůstaneš, takže nepředpokládám, že se něco změní.

S nehynoucím odporem,
    Tadeáš Polák"
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Zejtra venkovní Jarmuš, tématicky Mimo zákon. Od cca půl desátý na zahradě.

SEVILLE
    SEVILLE --- ---
    Skvělý, ještě máme banánovku plnou paprik a pár květáků, lepší spotřebit co nejdřív.
    A hrozně moc psích granulí.

Můžu hodit dneska? Ideálně ted odpoledne.

Dyžtak mi prosím pošli do pošty číslo, zavolám a domluvíme se.
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Díky!
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Ahoj, část určitě využijeme, tak 40-50 určitě...
    SEVILLE
    SEVILLE --- ---
    Ahoj, mám cca 100 kilo brambor, využijete je na nějaký vaření? Můžu hodit autem zítra nebo v týdnu. Případně dejete vědět kolik kilo využijete a zkusím udat dál.
    MASOO
    MASOO --- ---
    tak uz v tom litam taky:-)
    BURIERS - In Honour (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=HDxQqICdLI0
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    A v neděli budou hip-hopy. Billy Pilgrim z Ú Es Á a Kolona z Ji-hla-vy!
    [ Hip Hop Soirée: Billy Pilgrim (USA) a Kolona / koncertconcert / 25.6.2017 / CR - Praha - ASC Klinika ]
    MASOO
    MASOO --- ---
    Podpořte nezávislou žurnalistiku dostupnou pro všechny | Darujme.cz
    https://www.darujme.cz/projekt/1200221
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    KinoKlinika: Nosferatu, symfonie hrůzy, 21.6. / 19:30

S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítá převést pražskou Invalidovnu na Národní památkový ústav. Ten tu chce udělat sídlo filharmonického sboru a výstavní prostory. Není pochyb, že proměny umí – za barokní Kuks dostalo Česko nedávno prestižní evropskou cenu. Ačkoli úřad má objekty předávat, jakmile o ně projeví zájem nějaká státní instituce, tentokrát věc blokuje a nad rámec svých práv památkáře hodnotí – na opravu prý nemají zajištěné peníze.

Respekt • Despekt • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/tydenik/2017/25/respekt-despekt?issueId=100217
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam