S_TEJK:
Saša Bellu vyzval v dopise Policii, aby vyklidila Kliniku, protože v jejím okolí se válí injekční stříkačky. Já jsem vyzval jsoucno, aby šel Saša Bellu už konečně do prdele. Uvidíme, kdo zvítězí.
"Milý Sašo,
Přečetl jsem si tvůj dopis, kde vyzýváš Policii aby proti nám zakročila, protože na Žižkově se válí injekční stříkačky a rozhodl se napsat „Otevřený dopis jsoucnu za to, aby šel Saša Bellu už konečně do prdele“. Brzy jej zveřejním.
Věříme, že budeš mít dostatečnou míru sebereflexe a staneš se jedním ze signatářů.
Mimochodem, víš co děláme na Klinice při dlouhých jarních večerech?
Čteme si hodnocení tvé bakalářské práce z Husitské teologické fakulty, která se v dějinách školy zapsala jako jedna z nejmarnějších a nejzoufalejších studentských prací, a říkáme si:
„Jak takovejhle pučmeloun může být místostarosta?“
Dlouho jsme nemohli nalézt odpověď. Pak jsme si ale vzpomněli na knihu „Stopařův průvodce po galaxii“, kde se o mocných lidech v důležitých politických pozicích praví že „jejich úlohou není moc vykonávat, ale odvádět od ní svým chováním pozornost“ a došlo nám, že jsi na to ten nejlepší člověk. Škoda, že nejsi starosta (od toho už máme ale Vlaďku, nejlepší starostku ze všech Žižkovů, co na světě jsou), nebo prezident nebo král.
Jo. A ještě jedna věc. Injekční stříkačky se na Žižkově, Sašo, skutečně válej. Válej se tu i lidi bez domova. Váleli se tady před náma a budou se tu válet pravděpodobně i po nás. Kdybys nebyl idiot a nenaháněl si body na Klinice, kdyby sis pořád nevymejšlel a nespojoval věci, který spolu nesouvisí, kdyby ti skutečně šlo o to, aby na Žižkově nemuseli lidi brát drogy a lidi bez domova měli domov, možná bys mohl uplatnit něco z toho co jsi se naučil během studia sociální práce a tyhle věci třeba pomohl řešit.
Jseš ale idiot Saša a vždycky jím zůstaneš, takže nepředpokládám, že se něco změní.
S nehynoucím odporem,
Tadeáš Polák"