BELZEBUB1936: tak jsem to ani nemyslel, spíš jsem to myslel tak, že chybí (občanské) mechanismy kontroly nad tím, co a proč FB blokuje a jak se proti tomu bránit. Je to určitý vakuum, který podle mého názoru dělá hodně neplechy. Navíc pokud je uveden důvod "šikana", tak je to o to víc v případě Kliniky zarážející a zajímalo by mě, na základě jaké skutkové podstaty (asi vůči jejich interním pravidlům?) k tomu došli. I proto mi nepřijde zcela nepravděpodobné, že to nějakou souvislost s aktuálním děním má. Ale samozřejmě to je jenom moje hypotéza.
Jako příklad jsem uvedl vlastní zkušenost z oblasti, které se věnuji. Lidskoprávní aktivistky a aktivisti v Západní Sahaře také nejsou zločinci (a už vůbec nejsou odsouzení soudem jakéhokoli typu), avšak jejich aktivity na FB podléhají cenzuře právě proto, protože se tomu marocká strana aktivně věnuje a na FB vyvíjí tlak, aby v rámci jejich prostoru docházelo k perzekucím v digitálním světě. A zase - neexistují pro ně žádné mechanismy, které by jejich práva v digitálním prostoru efektivně bránily. A vzhledem k tomu, že náš právní pořádek k FB nic neříká (pokud se nepletu), tak stačí, aby někdo z pozice státní autority na FB chvíli apeloval a v podstatě cokoli pak může být zablokované a těžko se vůči tomu brání.
Nikterak proti Klinice jsem to nemyslel.