• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAPANPapírové modelářství ✂︎
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    MORIARTY: Viď, já furt nevěděl jak to formulovat. Vyžaduje to dneska mnohem víc práce a doplňků a přitom je to tak divně vybarvený. Pak si koupíš hrad z osmdesátek, je za chvíli a jako živej.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    KRIZON4: Přesně tak, takové blbuvzdorné modely s krásnými texturami jako od Vyškovského se už nedělají. Ta konstrukce dnešních modelů je taková obtížná a grafika dost odfláklá. I tenhle Gripen mi dal dost práce, zvlášť při tvarování trupu, autor ho tvoří z jednotlivých sekcí jako krabiček, které se k sobě slepují a to nikdy nemůže vypadat hezky, protože spoje budou vystupovat. Takže jsem ho lepil trochu jinak. Jako dítě bych ho asi slepit nezvládnul a to je to model jen na dvě strany.
    KRIZON4
    KRIZON4 --- ---
    MORIARTY: Ja ti nevim, tohle mi spis prijde jako pravidlo potvrzujici pravidlo.
    Co se tak koukam na modely za posledni roky, kdyz uz mi neco prijde do ruky, tak jsou vsechny tak nejak delany na detaily. Spousta drobnosti, natupo lepenych titernosti. Ale nic z toho uz neni ta pohodova modelarina jako od Badalce, Antonickeho a Vyskovskeho. Modely s velkyma plochama, pohodova zalezitost na tri odpoledne po skole pro desetileteho teenagera. Bez nutnosti brat do ruky pinzetu a kanagom.
    Ted jsem se nad tim zrovna zamyslel kdyz jsem koukal na tu novou Okor od Vyskovskeho. Takove modely uz se proste dneska nedelaji.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Říká se, že v nových ábíčkách už nevycházejí modely tak dobré jako dříve. Sice je to pravda, ale jsou výjimky, třeba tenhle Gripen vyšel loni v listopadu.

Pap�rov� modely, galerie pap�rov�ch model�
    https://www.papirove-modely.cz/galerie/16678
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    L4MA: Koupí se laserem vypálené a pak jen namalují a nalepí
    Matice s viditelným šroubem 0,5 mm (250 ks) | BETEXA.cz - Modelářům blíž
    https://www.betexa.cz/p/matice-s-viditelnym-sroubem-05-mm-250-ks
    L4MA
    L4MA --- ---
    MORIARTY: jak se delaj ty nyty?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Tank už je nějakou dobu hotový, příští víkend ho povezu na výstavu do Brna

KRIZON4
    KRIZON4 --- ---
    Zbyva posledni den na zakoupeni modelu Okore pres Startovac.
    Hrad Okoř | Startovač
    https://www.startovac.cz/projects/hrad-okor
    Mozna to pro nekoho zadna velka novinka neni, ale ja na to narazil celkem nahodou dneska ...
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    _OZZY_: retuš se dělá před lepením. Používám na to akvarelové nebo akrylové fixy a ani není potřeba úplně přesný odstín.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Jak resite bile hrany (pri ohybu, ci v miste spoje)?
    Koukal jsem, ze betexa nabizi vodovky, delaji se treba s 48 odstiny, ale bijim se, ze vodovka nebude na miste slepu drzet (kdyz to bude lepene treba Herkulesem).
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Odlozim si pro přesun diskuze odjinud...

MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Překopírovávám tématický mem z nových internetových humorů

DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, prosím, můžete mě někdo nasměrovat k návodu na Codyho draka/ krabicového draka? díky
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PRDELOID: ty pásy jsou z kartonu laserem vypalovaný doplňky. Daly by se slepit i z vystřihovánky, pěkně článek po článku, ale byla by to strašná otročina a nebyly by tak realistický.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MORIARTY: ty pasy to je vse papir? Neuveritelny
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Pokračuju v Panzeru. MORIARTY: Teď jsem dva a půl měsíce lepil jenom kolečka a kolečka. Konečně jsem to osadil pásama a budu moct lepit něco jinýho jako poklopy a zase poklopy :)

IMG-6610 IMG-6611 IMG-6612 IMG-6613 IMG-6614 IMG-6615 IMG-6616 IMG-6617
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    HARPER: Včera jsem byl na Plzeňské akci a počet modelů se zvětšil ve prospěch papíru. Plastikových modelů a pocitově i železnice bylo mnohem míň než loni. Prodejců bylo asi stejně, ale sortimentem víc papíru a ve větším prostoru. Přišlo mi to ale taky slabší, možná to bylo tím, že jsme dorazili až v neděli.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Poláci papír uměli,neměli na výběr ,plastaky tam nebyly tak dostupné jako u nás. Na webu jsem taky viděl ruskou stránku s jejich historickými papírovými modely a hodně věcí bylo třeba z našeho abc, ale taky spousta věcí byla nacpána jen v barevných konturách na jednom listu, prostě si člověk na papír obtáhl zelené obrysy, vymaloval,pak červené,vymaloval a pak černé,zase vymaloval a pak vystřihl a skládal. Neskutečné
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Fotky z tý polský výstavy:

Konkurs Modeli Kartonowych w Nowym Tomyślu – 383 zdjęcia – Modele z Kartonu
    https://modelezkartonu.pl/2025/03/15/konkurs-modeli-kartonowych-w-nowym-tomyslu-383-zdjecia/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam