• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    A když máme ty vánoce, jistě potěší strašlivá a zdrcující pravda o vánočním stromku:
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Slinovrt ě přce vodva aštři dˇni dříf!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Když poezie, tak jedině ze stanice Šáre! Vesmírná poezie plejáďanů z lodí ve tvaru tatranky (sic!) nápadně připomíná vogony a je to další dobrý důvod proč být spokojenější mezi ještírky.
    2313. Vánoce (682). (Přijal Ivo A. Benda.) 24.12.2004.
    Místo: Česká Lípa.

    VÁNOCE PŘEDSTAVUJÍ DEN
    ZIMNÍHO SLUNOVRATU,
    KDY SE TEMNÁ POLOVINA ROKU
    (ZKRACOVÁNÍ DNE)
    OBRACÍ V POLOVINU SVĚTLOU
    (PRODLUŽOVÁNÍ DNE).

    Představují tedy významný den příležitosti
    pozitivního obratu
    z Temnoty do Světla
    poskytnutý nám Stvořitelem.

    (Season's greetings et c....)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Já v tom vidím jistý odkaz na Mistrův průser v minulém životě, který se nejspíš odehrál ve starém Egyptě (sokol = Horus). Ostatně, odkazuje tam i Mistrovo jméno: Ra-dan ("dar Slunce) Chrobok = skarabeus, posvátný hovnivál, Cheprer, symbol vycházejícího Slunce. Takový Hujer v chrámové škole v Jonevu to byl... Proto se radši vrhl na Indii.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GUYVER: Ani ne. :) Tatrawadarsi mi přijde zajímavý až fascinující v interakci s lidmi - jak si tak dlouho drží své představy i v konfrontaci s realitou, jak se dokáže někam vetřít a pak mlžit tak, že vlastně nešlo poznat kdo mu to žral a kdo byl jen příliš slušný, než aby s ním vyrazil dveře. Jeho "duchovní texty" jsou sice skutečně obludné a možná by se daly předčítat místo vogonské poezie, ale nějak si to nemusím dělat moc často. :)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Věřím, že se bude líbit tento text, převzatý z Okouna (Text, před kterým jsem se právě vyhonil/a):


    Psycho Ťa zajebem v noci pazúrom!!! dA Coopy 20.leden 2011 16:54:03
    Jak krahujec vyhrál Vesmírný závod a získal vedení vojska (aneb přímočarý postup)

    Sepsal: duchovní Mistr “Pán Osvobození” (alias Mistr Krahujec !)


    Před dávnými a dávným časy, končila doba kdy zvířata byla jako lidé - nebo lidé byli jako zvířata… Jednoduše TEHDY[1] žil jeden dobrý dravec jenž uměl ukořistit i poletující ptáky!
    Proto poletoval přímočaře prostorem a pomíjel pozemní potravu. Byl i zvířatům znám jako krahujec, krahulík a jinak jestřábrabec (sparrowhawk).

    Kamarádem krahujce byl soutěživý sokol, takže Ti dva mnohokrát měřili své síly. Hedvábně hladký a vznosně větší sokol snadno vítězil v rychlosti a díky ní nahromadil značné zisky z doručování, dostihů či činností ve kterých hraje hladkost hlavní roli. Avšak krahulík křížil složitější snahy sokola přínosnější přímočarostí, silnějším soustředěním a dravější důsledností. Také toužil vyhrát velkou soutěž stanovenou od okamžiku samotného Stvoření. Zjistil zákonitosti soutěže spočívající ve vlétnutí až na hranici všehomíra a návratu nazpátek. Úžasný úkol zněl zanést z pohraničí prostoru střípek svítivě horoucí hvězdy!

    Krahujec každodenně cíleně cvičil, nicméně nenapadalo ho, jak by byl schopný sokola poctivě porazit. Drobný dravec měl přínosného přítele, a to pestrého papouška. Příslušného ptáčka proslulého pamětí poctila Mocná Mistria zaměstnáním zapisovatele! Dokonalá duchovní Důvěrnice dohlížela na nastavení všehomíra včetně zmíněného Závodu.

    Klepaje křídly přímočarý pták prosil pestrého přítele o opakování nejlépe nápomocného návodu - i z Božského bohatství Milostivé Mistrii... Přátelský papoušek proto opatrně opakoval postup použití tajemství trvání včetně vyjmutí umožňujícího určení prostorového přemístění! Získal záruku od ochotného krahulíka, že žádný pestrobarevný pták nadále nebude krahujčí kořistí...

    Vzdušný válečník konal kterak znělo zadání přičemž přesáhl i omezení okolím.
    Hlavní hrdina hned po průletu přes první planetu opustil oblast ohromujícím okamžitým objevením se u hledané hvězdy. Podobně přímočaře postupoval při přeletu zase zpátky. Vítězně vnesl odklovnutý odštěpek svítící stálice do dlaní duchovní Mistrii sledující Soutěž!

    Sokol si sice stěžoval, že krahujec krutě překonal prostor bez běžně probíhajícího pohybu, nicméně nastavení nezamezovala ani tak troufale přímočarému postupu. Ptačí páni přispěli cílovou cenou jíž bylo vyvolení vítěze ve vedení vojska. Příslušnou poctu tedy dostal drobný dravec, který tak stal přijatým pánem Krahujcem! Milostivá Mistria radostně rozkázala oslavující opěvování i potomků pana Krahujce krášleného paprsky hraniční hvězdy. Krahujčí křídla od oné doby jsou poněkud pruhovaná...

    Velitel vzdušného vojska (vojvoda) Krahujec každopádně vnímal výskyt nebezpečí nad svou schopností možná moc přímočaře přeskakující prostor. Odůvodněné obavy o narušení nějaké zásadní záležitosti pronásledovaly poučeného ptačího pána. Odvážně odletěl pro pomoc za známou Duchovní důvěrnicí...

    Spravedlivá správkyně Soutěže dle dohody se slibem náležité náhrady odebrala ohrožující schopnost. Vesmírné Váhy Spravedlnosti svěřila krahujci ke klovnutí cíleně cejchujícímu! Od oné dávné doby všechny váhy hmotného hodnocení poměřují pomocí známého zobáčku.




    Sepsal Satguru Tatrawadarsi (duchovní Mistr “Pán Osvobození” ) - alias Mistr Krahujec
    z duchovní univerzity Domov mysli - www.duchovni.kvalitne.cz.


    GUYVER: ...abych to nějak ilustroval: připadají mi podobní např. Luděk Munzar a Petr Haničinec, takže si je pletu.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ALDARION: neboli mistr sebeklamu. to mistrovství mu prostě musíme přiznat!
    :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: jsem si tím poměrně dost jistí - dyť je to takový chodící uzlíček nervů.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Myslíš, že člověk přesvědčený o tom, že je mistr bojových umění (přestože mu byl prakticky prokázán opak), osvícený jogín, elegantní tanečník a neodolatelný svůdník, když se dívá do zrcadla, vidí něco jiného, než dokonalost? :D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jak tak prokrastinačně zkouším dát dohromady vzpomínky, rýsují se mi apsoň nějaké pevné body. Možná by to chtělo dát dohromady pamětníky a sestavit aspoň základní chronologii. ;)
    Radan není z Brna - je možné, že by byl z Jindřichova Hradce? Každopádně má otce Tadeáše Chroboka (který z něj není zcela šťasten) a bratra Štěpána, který kdysi dementoval Tatrawadarsiho tvrzení (když Mistr použil jména členů své rodiny a sousedů a známých, doplněná o absurdní výkonnostní stupně v bojových uměních, na stránkách DMDU když na začátku ještě aspiroval i na mocného mistra bojových umění - toho při setkání s realitou nechal) - docela plodná diskuse: http://www.bojovaumeni.cz/viewtopic.php?f=5&t=29
    Prý chodil na internátní střední školu v Jihlavě, kde byl za outsidera a už začínal vykládat o své magické moci.
    Na začátku stavěl hodně na představách z fantasy knížek ("zvířecí jméno" nebo jak tomu říká Krahujec mu zůstalo z toho raného období, podle postavy mága Geda ze Zeměmoří).
    Stránky DMDU založil někdy na přelomu tisíciletí (99 nebo 2000?) a do Brna se přestěhoval cca 2001.
    Do Prahy se mohl sunout někdy 2004?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ZUZKAOU: To nic, to jsou takové moje vnitřní podobnosti (někdo mi připomíná někoho, kdo vypadá úplně jinak).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUYVER: pořád to nefunguje.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ZUZKAOU: Myslel jsem zhruba tohle období:
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUYVER: nope - does not work.

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ALDARION: Což odpovídá těm lunárním uzlům: postrkuje s ním vlastní podvědomí a projekce osob kolem něj. Jako když je někdo úplně sťatej na cestě z hospody podpírán svými kamarády z mokré čtvrti a, tak říkajíc, "je jden".
    ZUZKAOU: Aby vypadal jako George Harrisson. Pro týpky s tímhle a podobným vzhledem mám takový svébytný výraz: "kěkliklik". Což pochází z jednoho snu, podle kterého to měl být ruský výraz pro podvodníka.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: To my, prostí smrtelníci, nemůžeme pochopit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: ó děkuji.

    A proč si, probohy, neoholí tu věc pod nosem?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Měl jsem si psát terénní zápisky, mám strašně děravou paměť. Jenže když se kolem mne pohyboval, vlastně jsem se mu ani příliš nevěnoval. Zábavný je hlavně z větší dálky a s časovým odstupem. :)
    Myslím, že začal v Brně, kde měl cosi jako sektu - nevím, zda to byla skupinka lidí, kterou kolem sebe vybudoval, nebo do níž se přidal a na které se přiživoval. Něco mezi hledači absolutna, hipíky, okultisty a uhozenými fanoušky fantastiky, převážně náctiletými a v čerstvých dvaceti. Měl stránky "Dvory mysli - duchovní univerzita" ("DMDU"), vesměs tvrdil, že byl ve svých minulých životech mocným mystikem, vyučoval meditaci, čemusi jako reiki a myslím, že padla řeč i na astrální cestování. Dokázal se tak víceméně uživit, myslím, že mu jeho "žáci" ani tak nedávali peníze (sami jich moc neměli), jako spíš dohazovali kšefty či práci (myslím, že tehdy jeho žák či kámoš jeho žáka pořádal nějaké kurzy počítačové gramotnosti či co a Radan tam dělal lektora a bral za to peníze). Zda měl tehdy nějakou dámu, kterou by obluzoval nevím (psal o ní, ale mohl si jí vymyslet).
    Pak se přesunul do Prahy - začlo to, když Radanovi žáci lákali do Brna za Mistrem své pražské kamarády a Mistr dojížděl do Prahy: Někteří jeho žáci tehdy, krom své úchylky na Radana a jeho mystiku, byli ještě vlastně celkem příčetní a měli i jiné zájmy a aktivity - různé cvičení jógy, orientální tance, šerm a podobně. Svým známým z těchto oblastí nadšeně představovali Radana, zvali je na akce, "pořádané DMDU" - Radanovi příznivci a jejich kamarádi tam něco cvičili a on se tak nějak klackoval okolo a mistroval. Pak se do Prahy přestěhoval na trvalo, bydlel po různých známých a kde se dalo. Myslím, že se mu ta brněnská skupina obdivovatelů začala tak nějak samovolně rozkládat - příliš se setkávali s dalšími lidmi, rozšiřovali si obzory a už ho tolik nežrali. Snažil se udělat si novou, pražskou. Začal být hodně aktivní na internetu i osobně, ale kouzlo se neopakovalo a nevyšlo mu to (tehdy se, myslím, stal takovou celebritou diskusních fór). Ještě nějakou dobu kolem sebe měl zbytek lidí, kteří ho žrali nebo aspoň tolerovali, ale ten se rychle rozpustil...
    Pak už tak nějak klesnul na dno a do světa fantasií a mulťáků, kterými se hájil v internetových diskusích. Nějakou dobu přebýval ve zmíněném Bunkru "GNUlabs" v Dejvicích a pak mi zmizel z očí úplně. Další zprávy mám antolik kusé, až jsou příliš zmatečné.

    Ve stručnosti - je to člověk, který bájí a sám tomu věří, mystický mistr a geniální odborník na všechno. Má jisté nepopiratelné (a nepochopitelné) charisma, které zabírá(alo) hlavně na nejisté studentky či naopak na zklamané dámy ve středních letech a schopnost vetřít se a vytřískat z toho maximum. Realitu s fikcí propojuje asi spíš v rámci toho, že tomu sám věří, ale poměrně dobře (nepopiratelně existovali nějací jeho žáci či jak to nazvat - ale na stránkách jeho DMDU se objevila jména a fotky úplně kohokoli, s kým se dokázal někde zapovídat, vytáhnout z něj rozumy a sehnat fotku) - je dost těžké to rozplést...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GENTIANA: Hlavně je to úplně stejná fotka a ta ženská se cítí na obou stejně. Ledaže by se ta ukradená duše cítila podle toho, jaké znamínko ji kdo přifotošopoval na čelo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GUYVER: Mě dostala ta vědecká zdůvodnění a takové to Podívejte se na obrázky, když vidíte ten vlevo, cítíte nervozitu. Jestli někdo věří, že rumělka odhání zlé duchy, to mu rozmlouvat nebudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam