• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: a nebo si zacvičím, posedím, dáme pořádný mrd domácí, důvěrný rozhovor na aktuální téma... od posledního tanečku pořádného mám shodou okolností tak rok a půl...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: nejvic me posunul okamzik, kdy sem znacne ubral co se tyce brani drog.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: v tom pripades asi vubec nechodis mezi lidi a na party. v pohode, basi se proste nafetovanej jinak, treba doma u pocitace, hranim her ci ctenim knizek.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: pro zábavu? to neznám... jak se to dělá??? Tohle moc neumím a asi ani nechci...
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: to tam fakt nevylovíš nějakou zkušenost, která tě posunula dál? Proč furt ta negace? Mi přijdeš, jak čerstvě odnaučený kuřák co vysvětluje všem kuřákům kolem, že to nechutně smrdí :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: co se tyce otevirani oci, to neni prilis o vede, ale spis o vire.

    ze fungujou antibiotika vedi a chapou lide napric vsemoznymi virami. to ze drogy oteviraji oci je spis podle me vec viry.

    je to ztrata casu se jimi zabyvat jinak, nez pro zabavu.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, souhlas... ale nevnímám to jako podvod, doping, ani umělou chemickou věc. Tady nejedeme na štěstí, jak ve sportu, dle psaných pravidel. Můžeme využívat všech možností těla, abychom tu byli šťastní dlouhodobě... a terapeutické účinky mnoha látek jsou jednoznačně prokázané. Psyloscibin či MDMA dokáží lidem otevřít oči celoživotně a vidět svět o něco pestřejší i po letech od posledního užití... tahle cesta existuje, je prošlapaná a je stejně relevantní (jen nižší a pomalejší) jak cesta skrze Ježíše či Buddhu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: jo uvedomil. hlavne ve chvili, kdy sem videl, jak se nektery lidi dostavaj do cvokhausu.
    dalsi prozreni prislo, kdyz sem byl v tom cvokhausu v bohnicich na navsteve na uzavrenym oddeleni, kde sem dostal od kamosky hrst hub, ze je to tam hrozna prdel.
    pak si pomatuju na jedno prozreni, kdyz jina marka zacala chodit k soudu, protoze jeji starej dal zadost k rozvodu, kde v ty zadosti napsal, ze frajerka jede v drogach a ze ji maji sebrat deti....
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: počkej, chceš říct, že sis nikdy na drogách neuvědomil něco, cos předtím nevěděl a pak to nezařadil mezi svoje postoje/názory?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: staveni jakychkoliv filtru drogama je podvod, doping. je to umela chemicka vec, ktera odezni. pokud bys chtel makat skutecne na filtrech, tak to je beh na dlouhou trat. budovani filtru - pohledu na svet - je celozivotni cesta a drogy jsou jen zkratkou, obvykle navic do pice...

    //no a pak prijde nejakej vysmazenej chryzanten a zkousi rozdavat moudrosti.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    BRKODLAK: Jo, minimálně přes základní filtr vnímáme svět... každý má však právo si ten filtr vystavět a nastavit sám - někdo pro výstavbu potřebuje hodně makat a jinému stačí jeden cyklista a makačka cestou zpět... hrabe lidem na obou stranách, myslím.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: já jsem z vesnice, jak to s tím souvisí? každopádně myslím, že nejsme v rozporu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: nevim, bezpecne akorat vime, ze jsem malomestak, drogy sem parkrat videl na obrazku a proste si po vsech tech letech a zkusenostech myslim, ze davat smysl halucinacim je proste nesmysl.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: jasně, ale uvažujme, že srovnaná psychika=srovnaný názory na uspořádání světa. ono se to nezdá, ale je to hodně elementární věc, od které se odvíjí vnímání světa a je jedno jestli jsi evolucionistickej skeptik, nebo kreacionista etc. Jako pro křesťana tam pro mě není prostor pro tyhle věci, a to je to, k čemu se chci dostat, že podle toho základního filtru přes kterej vnímáš svět se mění prostor pro zbláznění se (pokud teda uvažujeme o zbláznění se, jako o uvěření nějakým blbostem)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: no ale o tom drogy jsou, ze te excituji tak, ze nemas problem uverit, ze jsi Buh. Copak si nikdy ten pocit nezazil? Tam spis jde o to, jak mas srovnanou psychiku, protoze uverit neexistujicim vecem byva snadny.

    hlavne kdyz sypes cokoliv casto a si vicecimene furt pod vlivem, pak uz nejsi schopnej rozeznat fetackou emoci od bezny emoce. plus k tomu, kdyz se pohybujes v ty samy bubline, kde te furt usvedcujou v tom, ze rozemleta zaba je medicina i na rakovinu. pak muze byt i problem rozeznat viru od skutecny lekarsky vedy.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NATAKA: přesně tak to vnímám, jako směs učení, vybraný podle toho, co se zrovna hodí.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    BRKODLAK: tak zdravím cyklistu! Když já to slovo nemám rád, protože pod ním nic nevidím - jen takové blátíčko... tak jsem kouknul na wiki co říká:
    Esoterismus – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Esoterismus
    - a já tam čtu, že to vlastně vůbec nic neznamená, že je to klubko protichůdných učení, kde si každý vezme co zrovna potřebuje a nikam to nevede... takže ezomaniak je pro mě obyčejný maniak co má přes sebe jen plášť čehosi mystického (takové najdeš ovšem i na blackmetalu). Na psytrancu má ten plášť většinou znaky hinduistické či budhistické a lidi to tam mají dost volně jako svůj módní styl, i když se ničemu takovému opravdu nevěnují... třeba ale za pár let budou, ne? Přeci jen alespoň pár z nich nějaké to ponaučení látkové dostane...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ATOMSK: jasně, ale přece jen, víra je dost zásadní zázemí pro stavy rozšířené mysli, už při prvních mých zážitcích jsme se shodli s lidma, že by v tom stavu byl člověk schopen uvěřit čemukoliv.
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    BRKODLAK: Za mě je to spíš neúcta k medicíně / drogám. Stačí v blbým settingu naložit pár papírů, v sobotu si dát "ceremonii" (ostatně používat tyhle drogy na party je píčovina na entou), v neděli to dorovnat polským mňaučkem a psycho už klepe na dveře :)

    NATAKA: v případě Chryzantéma bych se nebál ani výrazu ezokretén

    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NATAKA: třeba lidi jako chryzantém. prostě ezoterici. to, že je v ezoterice velkej prostor pro přeskočení nerozporuješ, ne?
    já su taky cyklofašista .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam