• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    Diskuse věnující se mapování a výzkumu náboženských kutilů všeho druhu.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: je nesnasim, kdyz nekdo manipuluje se mnou, tak nevidim duvod, proc bych mel manipulovat s partnerkou. pestovat si od seminka partnerku, to zni jako mit souloz s vlastni matkou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: první pravidlo internetu: neser admina.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: na to vždycky říkám - takový se na louce netrhaj, takovou si musíš od semínka vypěstovat sám :-)
    GENTIANA: taky tě rád vidím, kvítko rozpálené...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: já tam vlezla a nechala si poslat ten e-book; nejde to bez toho, aby jeden kliknul na Souhlasím se zasíláním spamu.
    Vzhledem k tomu, že se mi při četbě toho webu otvírá červená tužka v kapse, to bude dřina, ale budu informovat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: neotravuj.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: no to musíš jít na seminář že jo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU: Projdeme 6 kroků, jak se připravit na lásku, po které toužíte.

    to by me zajimalo, jak najit toho pravyho partnera/partnerku. ja sem az do tedka nejak myslel, ze uplne tu pravou frndu proste najit nemuzu, protoze se nehleda idealni laska, ale nybrz kompromis, protoze idealni laska je stejnej nesmysl jako idelani politik...
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    díky za to ticho příjemné...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Interaktivní přednáška pro ženy momentálně nezadané o vědomém seznamování a nalezení životního partnera.

    Milé ženy, srdečně vás zveme na přednášku seznamovací koučky Moniky Trčkové, kde:

    si budeme povídat o vztazích nové doby a v čem jsou jiné, než vztahy našich rodičů (a jak se v tom všem vyznat). O tom, proč potkáváme dokola stejné typy partnerů a jak to změnit. Jak potkat muže, se kterým budete každou buňkou ve svém těle cítit, že je to to pravé. Co je pro opačné pohlaví na ženách atraktivní (to byste možná neuhodly) a co motivuje muže, aby o Vás stáli a bojovali. Jak se dostat do své přirozené magnetické energie, která muže neskutečně přitahuje. Jak přistoupit k vědomému výběru partnera a jak se zbavit bloků a nevědomých strachů, které vám v lásce brání.. Projdeme 6 kroků, jak se připravit na lásku, po které toužíte. A mnoho dalšího..

    Ten pravý partner na Vás někde čeká a Vy se jen potřebujete naučit, jak si ho k sobě přitáhnout a jak ho rozpoznat.

    Věřím, že až odejdete z přednášky, budete o velký krok blíže tomu, abyste HO mohly potkat.

    Těší se na Vás, Monika Trčková, Love kouč.

    Cena 300 Kč.

    Na seminář se přihlaste na emailu: najdeteseted@seznam.cz

    Více info: najdeteseted.cz
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    JESTEDMAN: mantry mají blíž k programování než k drogám IMHO
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NATAKA: tak opakování manter je dost blízké drogám,
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    JESTEDMAN: jenže těch možných poruch je mnohem více než jen schizofrenie... osobně znám velmi dobře dva schizofreniky - jeden s medikací, žije s maminkou a druhý už je pár let pod zámkem a občas za ním zajedu do Dobřan. A právě ten druhý začal svou kariéru u kršňáků - dodnes dokáže z paměti recitovat celé dlouhé bhadžany - a není mu to nic platné...

    Někdy je skutečně těžké odlišit co je zdravé a co není. Zažil jsem třeba babu, která v jistých stavech (úplně bez drog) viděla skrze zdi a další pevné překážky, viděla skrz stvoření ... dala to pěkně a zůstala "zdravá", v práci, s rodinou. Každý takové štěští nemá .-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NATAKA: já bych do toho právě schizofrenii tahal, protože schizofrenie je častý následek nekontrolovaného feťáctví (o složitosti diagnozy schizofrenie vím). A právě schizofrenici se na venek často projevují jako "ezomaniaci". Nerelativizoval bych to že nemocní jsou. Velmi často vykazují chování, které by jim bez pomoci neumožnilo přežít. Bez medikace by dříve nebo později podlehli svým bludům.

    Nevím kolik jsi potkal v životě schizofreniků, já to mám z první ruky a můžu ti říct, že člověk, který sice spočítal konec světa a universa na tři desetinná místa ve skutečném světě nepřežije, protože jeho psychika ovlivňuje tělo a chování natolik, že se bez připomenutí třeba ani nenají.

    Samozřejmě musíme rozlišovat v intenzitě poruchy. Osoby s nízkou intenzitou tu naší realitu ještě taknějak dokážou rozluštit a existovat v ní.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    JESTEDMAN: schizofrenii bych do toho netahal... je to otázka definice zdraví v současné medicíně a naše dnešní medicína se opírá o naše současné paradigma. Paradigma se mění a stejně tak se změní vnímání zdraví...
    V mém světě je zdraví ten, kdo se neustále nahatý koupe v Realitě, žije soběstačně a tvoří pro druhé. Ostatní jsou buď nemocní nebo na nemoc jen čekají... no, takže jsem taky nemocný a léčím se seč můžu. A přihodím jeden parádně schizofrenní citát, na který jsem dneska narazil - sú­fij­ský mu­čed­ník Al-Halládž:

    „Jsem Tím, jehož miluji, a On, jehož miluji, já jsem.
    Jsme dvě duše v jednom těle,
    vidíš-li mne, vidíš i Jeho,
    a Jeho-li spatříš, oba nás vidíš.“
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: tak mnoho psychiatrů poukazuje na to, že většina proroků/svatých mužů v historii bylo jednoduše schizofrenní, ale tehdejší společnost na to nahlížela jinak. Tehdá to byl prorok/spasitel, dnes by to byl ezočůrák :)
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    JESTEDMAN: Už hodně let se snažím najít nějaký klíč, podle kterého by se dali lidi rozdělit na ty, kteří můžou užít a bezpečně se vrátí a na ty, pro které je tahle cesta až příliš riskantní. Vyzpovídal jsem snad stovky lidí a žádný jednotný klíč nenašel. Člověk se rozhoduje na svou vlastní odpovědnost a vždy riskuje...

    Pro mě už vlastně žádná objektivní realita neexistuje. Když vidím, jak je složité domluvit se i na docela obyčejných věcech jen v rámci páru, který se zná... Třeba teď naproti mě sedí kolegyně Jana, čestvá to babička, super zkušená baba, dříve jasná playboy baby, se kterou se domluvím snad na všem - a přesto žije v docela odlišné realitě. Jenom to, že jsme oba příčetní, že se domluvíme česky a pracujeme spolu, pro mě neznamená, že žijeme ve stejném světě. Přestat se snažit cpát všechny do jednoho pytle, dát lidem svobodu ať si žijí co potřebují - v tom je velká úleva a pohoda. Každý máme možnost vystavět si vlastní realitu - a ať chceme nebo ne - každá z těch realit musí pouze reflektovat základní kameny existence. Ten kdo staví v rozporu se základem, pak často končí bláznivě nebo musí začít úplně znovu a začíná se vždy bouráním toho starého...

    Jsem si jistý, že člověka dokáží látky změnit celoživotně i po pouhým jednom výletě. Dlouhodobé a pravidelné užívání vnímám spíše jako nenaplněnou základní potřebu. A když základní potřebu řeším substancí, pak mám jen dvě možnosti - řešit to tak až do smrti nebo se postavit rovně, změnit přístup a - vyřešit to i bez substance!

    Je tu ovšem jedna základní potřeba, kterou většinou nemáme v základních potřebách a já jí tam vidím. Je to potřeba oslavy. Člověk už ze své podstaty potřebuje slavit a oslavovat své dílo, jinak upadá. Jasně, že se dá slavit vodou a zpěvem... ale víte jak :-) každý sám za sebe... a to množství práce a pakárny s děckama co žiju s minimem času - mám to pořád ještě raději ostřejší - na vodu snad ještě nějaký čas dostanu .-) a těším se na ní.

    A poslední bod - všechny cesty na vrchol mají jedno společné - je to vždy makačka! Na první kopeček můžeš možná lanovkou či výtahem, ale když se mraky rozestoupí a uvidíš ten horský masiv před sebou... tak pokorně šoupneš nohu před nohu a valíš dál neb jinudy to nepůjde :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JESTEDMAN: hodne bude kulturni uhel pohledu, kdyz v indii reknes, ze vidis modryho boha a soucasne pijes vodu ve varanasi z gangy, protoze veris, ze je posvatna a nic se ti nemuze stat, lidi te budou obdivovat a nosit ti dary. tady skoncis zaslouzene v blazinci, protoze to je to posledni co chces, aby do tebe na ulici nekdo hustil, ze vidi modry lidi a pije vodu z kanalizace.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    řekl bych, že drogy (v tomto kontextu hlavně psychedelika) ti můžou ukázat jiné pohledy a někam tě posunout, problém je, že někteří jedinci se prostě nevrátí do většinové reality. Způsobuje to pak komunikační problémy a nemyslím si, že by ti jedinci ve stavech toxických psychoz nebo schizofrenie byli se svým stavem skutečně spokojeni. Pokud máš toxickou psychozu nebo akutní ataku schizofrenie, tak jsi v realitě, která je velmi podobná té pod vlivem psychedelik, jenže to může přijít bez užití drog a to není příjemné. Pak dochází k nerozlišení realit a prostupování bludů a halucinací do běžného života.
    NATAKA: Dle některých výzkumů udává cca 90% lidí, že užití psychedelik jim pomohlo pozitivně změnit jejich myšlení. Tento stav přetrval až 3 roky po požití. Řekl bych že celoživotně to změní člověka, pokud to užívá pravidelně a dlouhodobě.
    Srovnávat cestu psychorozvoje drog s meditacema/vírou... Byl jsem přítomen jednoho sezení schizofrenika s jedním psychologem. On se mu snažil vysvětlit, že cesta bez drog je delší a náročnější a ano, dostaneš se do podobných dimenzí jako s drogami, ale dokážeš se bez problému vrátit, protože jsi tu cestu celou zvládl sám a po malých krůčkách. Drogy jsou jako výtah, co tě vykopnou pod střechou, ale dolů to nejezdí, dolů musíš sám a nevíš kudy.
    to podlě mě sedí
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: nevim, kdyz jdes s partnerkou/partnerem do sfetovanyho mrdu, uz se musite znat celkem dobre, kdyz se na tom shodnete.
    krome nahodnych mrdu byla v podstate jenom jedna moje partnerka ochotna jit do takovy akce.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, může to být bomba, ale stejně to nevnímám jen jako zábavu... taková dřina a ještě se o sobě (o nás) dozvím něco dalšího a musím pak ladit nastavení filtrů :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NATAKA: tak sfetovanej mrd je bomba, tam se doda prirozeny chemii jeste poradnej boost a pak je to teprv zabava...
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    VYHULENY_UFO: a nebo si zacvičím, posedím, dáme pořádný mrd domácí, důvěrný rozhovor na aktuální téma... od posledního tanečku pořádného mám shodou okolností tak rok a půl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam