• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: a ano, zneužívání spirituality pro legitimizaci psyychopatologie a nácilí mi skutečně vadí. Podstatou je to násilí, ne hejt na spritiualitu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: Ne - konsent fakt není zaklíndanlo - hej, to je v pořádku. Ostatně putinova armáda má spoustu nadšených dobrovolníků.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Akorát jsme zase u toho, že je to konsensuální. Kdyby ten "potomek Aztéků" praktikoval oběť krve (což člověk dělal sám sobě), taky bys nemohla říct ani popel.

    A pokud ti to, že je něco konsensuální, nestačí, zase jsme u toho bdsm. Ale aha, ono to asi vadí jen když je v tom přiznaná spirituální rovina, protože aštar a zlé sekty a tomu se tady smějeme a mluvíme o vymývání mozků. Ale kdyby z toho škrtli Ježíše, najednou budem tolerantní až na půdu, protože svobodná volba. Sorry, ale tomu se říká dvojí metr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: ano netrestat ženu, protože je nádoba hříšná a bůh to tak nařídil, jako základní maisntream dost beru.

    A ne, nemyslím si že by někdo bez opravdu ošklivých patologií by do takovéhleho společeství šel. Natož když si onen sadismus nesmí přiznat jako sexualí impulz. A má k tomu narativ, že to po něm bůh chce. Sorry, to fakt dynamika lidské psychiky neudrží jako férové a neubližující. Nehledě na to, že kdyby se stalo něco jako poctivý výzkum, tak se vsadím, že ty ženské v tom prostě jsou všechny postraumatické.


    A ano, kdyby někdo přišel s tím, že jsou potomci Aztéků a budou tedy muset začít s lidskými obětmi, tak ne, tak to za svobodu víry skvělou pro denšní svět taky považovat nebudu. I kdyby tím pomocí síly starých bohů zachránilli amazonský prales.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Děti jsou nekonsensuálně úplně v jakékoli formě rodiny. S tímhle argumentem můžeš jít proti úplně jakémukoli alternativnímu ne-mainstreamovému životnímu stylu, včetně třeba polykul, duhových rodin, soběstačných ekokomunit atd. atd. Ten argument "kažení mládeže" je tu vždycky. V podstatě z něj implicitně plyne, že jakmile jsi rodič, jsi svému dítěti nějak morálně povinná žít absolutně mainstreamově.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ostatně děti v takové rodině jsou dosti nekonsensualne. A ano, samozřejmě že ti vnímají.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JONY: ale tohle je ta správná cesta k bohu a problémy to vyřeší!
    JONY
    JONY --- ---
    ZUZKAOU: ano, stejně jako člověk co má hemofilii by se měl vyhnout různému řezání, tak člověk s psychickými problémy by se měl vyhnout Ds. Proto se taky u bdsm píše o trojici safe=sane=consensual.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JONY: jjako že dva proouchaný lidé se nezmaipulují do iluze konsensuality. No... Ta očista určitě taky byla "dobrovolná".
    JONY
    JONY --- ---
    btw kdysi jsem na tyhle stránky narazil a přišlo mi to spíš jako nějaká obezlička jak praktikovat Ds a nežít hříšně s nálepkou bdsm než nějaké evangelikální hardcore. :)


    ZUZKAOU: proto píši o konsensualitě. Patologie se ti vleze i do klasického erotického postelovího bdsm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JONY: ano a vejde se tam tuna patologie. Ostatně disciplinace nejspíše probíhala i u té kutnohorské skupiny, kde očista od hříchů skončila dvěma mrtvejma. Jeden umlácenej, druhej se raději zasebevraždil při strachu že na to dojde.
    JONY
    JONY --- ---
    ZUZKAOU: to může být přítomno i u různých "spirituálních" bdsm záležitostí. Jen tady je to křesťanství, jinde to může být nějaké pohanství nebo kdoví co za ezo.
    JONY
    JONY --- ---
    ZUZKAOU: u spousty bdsm jde o disciplínu a ten Ds aspekt a to, co se tam popisuje jako "erotický aspekt" (ve smyslu jak ho chápe běžný vanilla mainstream) může být nějak upozaděn. Takže souhlas s tím co níže píše A. Rozhodující je otázka konsensuality a nevidím tam moc rozdílu od různých domestic discipline záležitostí z bdsm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A je dost rozdíl nějak ritualizované násilí v rámci bdsm a násilí, se kterým tedy oba teoreticky souhlasí, ale je dané jako jasná podmínka vztahu - tedy že žena bude trestaná a že to je cesta ke spáse.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: no já si myslím že pod nálepku BDSM spousta lidí schovává spoustu patologie
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: To úplně můj point není: point je, že stejně jako u bdsm je to konsensuální násilí v páru. Jediné, co je jiné, je ten diskurs kolem toho. Takže pokud neodsuzujeme bdsm, těžko můžeme odsuzovat tohle, ať se nám to zdá sebedivnější. A pokud odsuzujeme tohle, těžko můžeme neodsuzovat bdsm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: úplně nemůžeš utrpení a nesení kříže v posvátném manželství přiznaně fetišizovat ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: no tak tihle se proti BDSM přímo vymezují, že nejde o vzrušení a uspoojení, ale disciplínu a tradiční rodinu. Proklamativně je to trestáí konesnsuální, ae erotické vzrušení v tom je potlačené, protože to jen za účelem tvorby potomků, žejo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Neklikla jsem, ale ve svém okolí jsem měla jeden pár, který jel podobný typ vztahu (nikdy jsem se teda nedozvěděla, jestli ji i bil, ale celkem bych si na to vsadila). A něco ti řeknu: je to normální bdsm vztah. On byl dom, ona sub, a naprosto jim to vyhovovalo. Ona se proti němu cítila malá, hloupá, neschopná a nešikovná - a bylo v tom obrovské množství obdivu a erotiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam