JON: Tak to si nemyslím, že bez vysoké kvalifikace v oboru nemůžeš rozeznat, co je pravda. Stejně tak se tím článkem nenechávám manipulovat, stejně jako jakýmkoliv jiným, beru ho jako názor, střípek reality. S něčím v něm souhlasím, a proto jsem ho sem dala. Já nevím, já mám asi takovou nějakou schopnost dost ignorovat blbosti a vybírat si pouze to, co mě zaujme, všimla jsem si toho už vícekrát, že sem dám třeba článek, a lidi na něm rozebírají nedostatky, kdežto já vypíchnu nějaký detail, pro co mě ten článek zaujal (ano, asi jsem k tomu teda měla napsat komentář). Konkrétně v tomhle případě mě zajímá vliv moderní techniky na soustředění. Bohužel taky mám možnost ve svém okolí vidět už i batolata závislá na tabletech a chytrých mobilech, a není to hezká podívaná. Jistě o tom byly napsány i jiné a lepší články, ano, to nepopírám :-)
Jinak s tím psychiatrem v mnohém nesouhlasím, třeba v tom, že děti by neměly mít přístup k těmhle věcem vůbec. Naopak, měly by se s tím naučit zacházet. Atd. atd. Úplně se mi teď nechce to rozebírat, je to dost široké téma :-)