• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARFModularni syntezatory
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: no heled nemyslis ze by bylo lepsi si nejdriv precist aspon nejakej uplnej zaklad o elektronice (jako treba co to vlastne je potenciometr) a podivat se jakou plni funkci v tom obvodu, nez se ptat na ktery z jeho 3 pinu pripojit plus a minus? :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    cau, ted se zeptam jako amater..a uplne to sem asi nepatri, ale moc nevim, kde jinde se zeptat..ale konecne jsem se odhodlal si modnout volcy, zatim jenom VCA out, a napadlo me pritom, jestli by na kazdej potenciometr slo privest CV zvenku. nebo jestli ne na kazdej, tak aspon na nektery. to by mohla bejt sranda, udelat si z toho takovej pasivni semimodular :)) jenze zatim ani nevim co ty 3 piny u kazdyho pot. jsou, a na ktery 2 z nich pripadne privest + a - zvenku..a taky na jakym vnitrnim napeti to vlastne beha, ale podle servisniho manualu to vypada ze se tech 9V deli na 5V a 3,3V. neni tady nejakej bastlir, co se v tom uz vrtal? :) bass + keys

    http://www.ksadhu.niezba.org/sajty/korg_volca_bass_sm.pdf
    WTK
    WTK --- ---
    INK_FLO: u kickstarteru mi to prislo drahy, az sem si to nakonec objednal po nem za vic:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PATCH & TWEAK - Exploring Modular Synthesis– BJOOKS
    https://www.pushturnmove.com/products/patch-tweak-exploring-modular-synthesis

    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    tyyyvoeee

    https://michigansynthworks.com/p/sy0-5-analog-drum-module

    1 voice Syncussion pro Eurorack...
    SIDE
    SIDE --- ---
    takova levna alternativa knurlies, objednano, otestovano, fungujou.
    100 pcs M3 x 8mm Toolless Thumb Screws half Screw Thread | eBay
    https://www.ebay.com/itm/100-pcs-M3-x-8mm-Toolless-Thumb-Screws-half-Screw-Thread/191601113843
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Thinking back to those days I can say that my experience with the Buchla was better than any psychotherapy. The surface of cables and knobs was like a display for my own perceptions. Connecting modules was like connecting parts of my being that were dormant and dissociated. Discovering how the activity of one module could invisibly determine the activity of the other was like discovering how different layers of our being are invisibly connected and integrated in complex way."

    I think that experiencing musical ideas through a physical activity adds a lot to the creative process. Sometimes I feel that my musical ideas can survive and come to real life only if they’re processed through my body, my gestures, my memory. And these kind of machines invite us to explore sound not only visually but also physically, gesturally. This also means a less visually-oriented music design – no timeline view, no horizontal-linear-teleological-narrative-representational view of music, which can be quite liberating!

    Caterina Barbieri on minimalism and creating living organisms out of sound
    http://www.factmag.com/2018/07/08/caterina-barbieri-signal-path/
    OTZ
    OTZ --- ---
    nova platforma..ke studiu i hrani :)

    SYNTH LIBRARY PRAGUE
    http://www.zvukpraha.cz/synthlibraryprague/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    In the course of the last decade, modular synthesisers went from obscure curiosities to coveted objects. But as their popularity grew, their reputation became more complicated: modular synthesisers make you more interested in complex patches than finishing music; modular synthesisers are a hipster, male-dominated fad; modular synthesisers are emblematic of misplaced creative priorities.

    All of which is true, to some extent. But for the people who were in the scene before the hype, it's all a bit baffling. Modular systems historically had just a passing connection to popular electronic music. They were tools used by academics, installation artists, sound designers, hobbyists and the odd techno producer. Their appeal lay in showing how simple operations scale out into interconnected systems. Using them to make tonal, quantised music is contrary to their nature.

    In those days, it was mostly people over the age of 60 using big American modulars and thinking everything else was child's play. It should be said that many early adopters of modular gear weren't necessarily producers. One client was a guy who runs a well-regarded restaurant in Berlin. He had a huge modular system that he used exclusively to make experimental baroque music to play for his customers!


    Years ago, modulars had nothing to do with music. There are circuits that generate frequencies and waveforms and you connect them in such a way as to make a sound. Now people approach them with the mentality that modulars should fit into the way they're used to making music. So I think this change has more to do with the expanding market and the demands of customers than the manufacturers themselves. We have a joke at the shop that downstairs at Kottbusser Tor are the drug junkies and upstairs are the modular junkies. It's about having all your demands met and consuming.

    RA: Machine Love: SchneidersLaden
    https://www.residentadvisor.net/features/3046
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    1959, modular az na pudu, start/stop, synteza, mix, a nekompromisni strih, jo!
    Kid Baltan and Tom Dissevelt 1959
    https://www.youtube.com/watch?v=1RjMuB8Qkd8

    kdyztak me presmerujte na vhodnejsi board :]
    BURAN
    BURAN --- ---
    Start/stop eventy posilat po clock kanalu imho nejde bez toho, aby tomu spravne rozumely vsechny zarizeni.
    Bud se to posila spesl kanalem, a nebo to proste zacne/prestane posilat clock pulsy.
    OTZ pise, ze start neni uplne presnej, tipuju tedy moznost 2.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VLAK: nee clock je proste casovani. to ti tam posila porad. ted jsem si overil ze to funguje, kdyz se nastavi spravny rozliseni je to celkem ok, i kdyz ten start neni porad uplne presnej..
    VLAK
    VLAK --- ---
    OTZ: neni to akorat to, ze kdyz keystep zrovna nehraje, tak zadny clock neposila? treba volcy, kdyz maj neco v sync in jacku, ale hodinovy pulzy tam nejdou, tak stojej.
    OTZ
    OTZ --- ---
    technicka na clock:

    tak jsem si k tomu Neutronu poridil arturia keystep. super zarizeni zejo :) a v navodu jsem se docetl ze kdyz zapojim do clock out 3,5 trs dokaze to posilat nejen hodiny ale i start/stop.. to je standard vsude nebo nejaka inovace od arturie?
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    pokud by nekoho zajimalo - zitra prednaska/prezentace na famu, ja bohuzel nemuzu :-/

    AV seminář, Út 16. 10. 2018 / 18:00 / U1

    OE18: Robert Aiki Aubrey Lowe

    Robert Aiki Aubrey Lowe, známý také jako Lichens, je americký hudebník, multi-instrumentalista zvukový experimentátor, tvůrce zvukových instalací a performancí a autor filmové hudby. Nejčastěji pracuje s hlasem, perkusemi, ale zejména s modulárními syntezátory. Pro jeho práci je typický gestický, intuitivní přístup k nástrojům a technologiím, kterým obvykle nachází cestu k drone-music, zvukovým plochám transcendentní povahy. Syntezátory používá jako svého druhu nestabilní organismus, zdroj zvukových materiálů, které intuitivně organizuje do ambientních, či atmosferických kompozic. Podobně jako je fluidní jeho nástrojový repertoár, i výstupy jeho práce volně přechází mezi formáty instalace, performance a koncertu, jako v případě konceptuálního alba Thought Withdrawal (2016). Kromě vlastní sólové tvorby, spadající především do kategorie volné improvizace, hraje i v drone-metalových Om, nejznámější je však patrně díky spolupráci na Jóhannssonově filmové hudbě k Arrival a End of Summer, společným projektům s Dougem Aitkenem, Johannem Rashidem a Sabrinou Ratté, nebo na herecké i hudební účasti v A Spell to Ward off the Darkness Bena Riverse a Bena Russela. Robert Lowe sám vystavoval, nebo se kurátorsky podílel na výtavách Sonic Arcade v Museum of Art and Design New York, Performa 11, nebo ve Fondation Louis Vuitton Paris.

    https://madmuseum.org/views/sonic-arcade-interview-robert-aiki-aubrey-lowe
    http://thequietus.com/articles/16092-robert-aiki-aubrey-lowe-lichens-interview
    https://www.youtube.com/watch?v=bR_raCp6SWY
    https://www.youtube.com/watch?v=Jr_8RmjXK54

    Přednášku pořádá CAS FAMU ve spolupráci se Synth Library Prague

    OE18 je cyklus přednášek hostujících teoretiků, umělců a pedagogů na témata současného umění a nových technologií. Přednášky jsou určeny pro studenty FAMU, studenty jiných vysokých škol a pro veřejnost. Cyklus pořádá Centrum audiovizuálních studií FAMU. Přednáška bude vedena v angličtině.

    FAMU, Smetanovo náb. 2, Praha 1
    Místnost U1, 1. patro
    http://cas.famu.cz/
    Vstup volný
    WTK
    WTK --- ---
    kdyby nekdo shanel, mel bych navic diy grids, peaks, g8, yarns, uO_C, antumbra dist, kdyztak posta
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak twl nakonec jsem kabely objednal u kytar. protoze z G4M synth sice prijde 2.-3.10, ale v baliku s kabelama by prisel o tyden dyl..uff :D
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    BURAN: ja pouzivam klasiku plastaky jak pise CABOWITZ... kdyz je jeste prelejes GG tak je to solid :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    OTZ: Tak takhle už to smysl dává... :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    JANDIS_01: jsem :) ale na tom G4M maj 10cm i 20cm za 230 (taky od erica synths), priobjednam si je k tomu synthu, postovny tim padem nula nic, protoze celkem to bude pres 8k. pohodaaa :)

    z ciny vyjdou asi levneji ale mesic se mi na ne cekat nechce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam