• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAAntisemitismus
    Tento prostor by měl sloužit k diskusi o antisemitismu - jeho projevech v minulosti, ale především k jeho alarmujícímu nárůstu v posledních letech.
    rozbalit záhlaví
    HANT
    HANT --- ---
    SINHIRIELL: Taky ze jo:) Ale je hojne citovana i na antisemitskych webech, konkretne kvuli tehle pasazi:

    Hollywood at the end of the twentieth century is still an industry with a pronounced ethnic tinge. Virtually all the senior executives at the major studios are Jews. Writers, pro­ducers, and to a lesser degree directors are disproportionately Jewish -- one recent study showed the figure as high as 59 per­cent among top-grossing films.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    HANT: Cywoe, fakt tu studii někdo udělal. Určitě nějaký žid.
    HANT
    HANT --- ---
    KUBZ: Accusations of controlling the media: J. J. Goldberg, Editorial Director of the newspaper The Forward, in 1997 published a study of this myth regarding the United States, concluding that, although Jews do hold many prominent positions in the U.S. media industry, they "do not make a high priority of Jewish concerns" and that Jewish Americans generally perceive the media as anti-Israel.

    Jewish Power: Inside The American Jewish Establishment: J. J. Goldberg: 9780201327984: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Jewish-Power-Inside-American-Establishment/dp/0201327988

    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    KUBZ: Ta otázka skoro vypadá jako by počítala s tím že existuje nějaké homogenní židovstvo s globální celožidovskou agendou. Což je slušné konspirační WTF a přeskočím ho, takže chápu otázku jestli někdo někdy udělal průzkum jaké je etnické/kulturní zastoupení ve vedoucích funkcích v mediálních oborech?

    Takového průzkumu si osobně nejsem vědom, ani moc netuším proč by ho kdo dělal, ale pravděpodobně se na této planetě dějí divnější věci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KUBZ: to je zajiamava veta v zaveru tvyho vzkazu :)
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    Mam otazku, jestli se da nejak objektivne zhodnotit vliv "zidu" na media ve svete? Je to jeden z argumentu, co se hodne pouziva, ale malokdy se da overit.
    Dlouho jsem ten argument odmital, az jsem si precetl Hovory s T.G.M., kde v jedne casti prvni prezident pricita zasluhu zidovstva o vznik republiky.
    Co vy na to?
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    ECLECTICA:
    INDIAN: Je to dobrá politická hračka, ale taky rozporuplná věc. Tady je to použito trochu manipulativně, protože se to mimo jiné aplikuje i na pokrevní židy ateisty pro které by to nemělo mít žádný vyšší význam (a v mnoha přípdech taky nemá), a zároveň to taky úplně nevoní některým velmi ortodoxním náboženským skupinám protože jim v tom chybí mesiáš, takže mají pocit že je to falešný návrat který neměl nastat. Takže určitá míra nevole k termínu je na místě.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ECLECTICA: ach tak, nevedel sem ze to ma az takovej vyznam, beru zpet ;) vychazel sem z jeho vcerejsiho rozhovoru pro LCI
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ECLECTICA: to je zas titulek ... "navrat" ? copak majoritni cast komunity pochazi zrovna z izraele ?
    ja trebas ziju v baraku s pocetnou komunitou zidu z maghrebu, u kterejch se vsadim ze izrael videli maximalne na mape a na hromade fotek.
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    ECLECTICA: To je mozne kazdopadne je to uvedene v te mape antisemitismu. Myslis ze to tam patri?
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    MACHALIK: No vidíš to. A moje zkušenost je přesně opačná.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    DMAG: Tak řešení je apelace na vlastní vládu, mimo jiné.

    Spíše mluvím o diplomatické rovině, nehledě na to že nemám pocit že to pozvání je úplně nezištné "chceme vás chránit", ale to jsme u dojmologie. Očekával bych že Izrael chce víc vojáků a kladné body a legitimní důvod pro další osadu v rámci dlouhodobé salámové taktiky vytlačování Palestinců.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DELACROIX: v tomto případě spíš čirá debilita.
    JONAS
    JONAS --- ---
    MACHALIK: to je fajn, že v nove zalozene diskuzi o antisemitismu hned jeden z prvnich prispevku argumentuje v duchu narodnich narativu prelomu minuleho stoleti...
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    ECLECTICA: Je toto prohlášení podle tebe antisemitský incident?

    Na otázku, jaké je její mínění o poválečném odsunu německého obyvatelstva z Československa, odpověděla: "To nejhorší. Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo."
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/...cesich-za-protektoratu-p96-/zpravy-domov.aspx?c=A140324_141442_ln_domov_sho

    via

    CFCA - Justice Minister says "nothing terrible" happened during the Nazi occupation
    http://antisemitism.org.il/...justice-minister-says-nothing-terrible-happened-during-nazi-occupation
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    S dovolením vypůjčeno odvedle:
    CFCA - The Coordination Forum for Countering Antisemitism
    http://antisemitism.org.il/eventsmap/en/2014
    DMAG
    DMAG --- ---
    SINHIRIELL: Mě by zajímalo, jak by jsi to řešil ty? Řekněme, že ž/Židé ve Francii jsou terčem různých extremistů, a to dlouhodobě. Loni jich do Izraele odcestovalo 7000. Ve světle událostí např. v Belgii, a podoné penetraci muslimy ve Skandinávii, Velké Británii... Kam mají jít, aby se cítili neohrožováni, potažmo, aby se cítili pod ochranou?
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    ECLECTICA: Benjiho způsob vyjádření o 'návratu do vlasti' jeví se býti poněkud absurdní zvážíme-li že mluví o lidech co se narodili ve Francii a nikdy v Izraeli nežili, a jsou Francouzskými občany. O to zvláštnější pak je toto volání kdy je jeho politika kvalitní rozbuškou pro vyostřování protižidovských tendencí (viz. starší události: http://zpravy.idnes.cz/...onfliktu-s-palestinou-p2w-/zahranicni.aspx?c=A140728_141501_zahranicni_ert )

    Jak je asi diplomaticky přípustné pokud vrcholný státní představitel vyzívá občany jiné (spřátelené) země aby emigrovali?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Teror v Paříži dopadl i na místní Židy. Zvažují návrat do Izraele - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...2_zahranicni_ert#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Kamarádi pracující v pražských hotelích také dost nadávají - mimo jiné - na izraelské turisty. Mám dojem, že to bude určitý typ lidí, kteří vyhledávají určitou dovolenou v určitých podmínkách - takže ačkoli s nimi je tady v hotelu problém často, není to statisticky reprezentativní vzorek populace toho státu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam