• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANITAPrázdninová škola Lipnice ... PŠL... prostě Prázdninovka!
    Prázdninová škola Lipnice není prázdninová, dávno nemá sídlo v Lipnici a už vůbec to není škola v tom pravém slova smyslu - škola lavic, kateder a třídních knih. Svoje projekty nabízí tahle nezisková organizace už s mezinárodním přesahem v průběhu celého roku, nejen o prázdninách.... Tento klub by měl sloužit jako společný prostor pro diskuzi o kurzech a dalších aktivitách Prázdninovky a jejích členů, a to jak pro instruktory, elévy, prvoelévy, tak pro současné či bývalé účastníky a především pro ty, kteří se chystají na nějaký kurz jet (a třeba o tom ještě ani nevědí). :))

    www.psl.cz
    rozbalit záhlaví
    NOONE
    NOONE --- ---
    ICARUS: Česká cesta vznikla jako komerční subjekt se záměrem finančně podporovat činnost prázdninovky. Aktuálně je PŠL vlastníkem významného podílu ČC s dalšími dvěma spolumajiteli. Obě organizace si vzájemně vypomáhají, respektují cílovky (ČC firmy, PŠL nezisk a školství) a staví na metodě zážitkové pedagogiky. Ještě nedávno byly obě členy Outward Bound, ale ČC členství ukončila.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Jak je to se vztahem Prazdninovky a Ceskou cestou? Na prvni pohled mi prijde, ze Ceska cesta je takova prazdninovka zamerena na komercnejsi aktivity. Je tam nejake personalni, metodologicke a/nebo ideologicke propojeni?
    JANITA
    JANITA --- ---
    ICARUS: a nebo napiš na do prázdninovky, nebo se tam rovnou stav. Rádi ti pomůžou.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ZUZKAOU: Parada, diky moc, tohle by me vazne nikdy nenapadlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A někde budou takové ty sborníky ke 30. a 40. výročí, ne?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Zajima me historie Prazdninovky, zejmena vyvoj jeji dramaturgie, takze hledam jakekoliv zdroje a zatim jsem narazil jen na Gymnasion. Jsou i nejake jine?
    JANITA
    JANITA --- ---
    A máme tu novou sezónu kurzů. Nejsou tam ještě všechny a je na co se těšit.
    Prázdninová škola Lipnice
    http://www.psl.cz/kurzy
    JANITA
    JANITA --- ---
    ICARUS: no tak jasně, no.. já v podstatě souhlasím s tím, cos napsal. Mně osobně přijde propagace kurzů zahájená dost pozdě a zadarmo té reklamy prostě člověk moc neudělá. :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Bez reklamy to proste nejde. Jasne, ustni doporuceni je zdarma a je nejefektivnejsi, ale fungune odsad pocad. Za cely ten rok jsem ani jednou neslysel o nejakem kurzu prazdninovky, vyjma pokracovani toho, na kterem jsem uz byl, a to jen diky tomu, ze mam organizatory na facebooku. Kdyz se k tomu prida fakt, ze neni tak velky zajem o lidi, co uz na nejakem kurzu byli, je to proste cesta do pekel. Nic proti vam, vim ze penize jsou vzdy na hrane, ale berte to jako zpetnou vazbu od cloveka zvnejsku.
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: no přesně jsem si na tebe vzpomněla. :) pořád dokola :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Hmmm... a je to tady. Je červen, kurzy nemají dost přihlášených účastníků a postupně se ruší.

    I hate to be right, ale proč mě to kurva vůbec nepřekvapuje.... ( viz příspěvky z ledna).


    JANITA
    JANITA --- ---
    Přinášíme přímý přenos ze závodu O trofej Outward bound. Byl to úžasný žážitek!
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.607554846048702.1073741850.235457073258483&type=1
    NOONE
    NOONE --- ---
    Možná :-)
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: také se chystám :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: také se chystám :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Tak já tuhle konferenci plánuju navštívit, takže je možnost se potkat live, pokud se tam budete vyskytovat i vy.

    :)

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jaká byla naše roční práce, co všechno jsme dokázali a také jaké jsou trendy v předškolním vzdělávání a ve výchově předškolních dětí s námi můžete zažít na konferenci Školky zážitkem 2015, která se uskuteční 4.6.2015 v Meetfactory v Praze.



    Na konferenci přijali pozvání hosté, kterých si vážíme, a kteří ve své práci překračují hranice výjimečnosti. Těšit se můžete také na ukázkynašich programů, workshopy, sdílení zahraničních zkušeností, filmový trhák a na debatu o ctnostech, která otevírá důležité otázky v předškolním vzdělávání.



    Registrovat se můžete přímo na našem webu http://skolkypreshranice.cz/konference/ a pozvat můžete kohokoliv! V tomto ohledu jsme zcela bez hranic.



    Zároveň rádi v týmu uvítáme dobrovolníky, kteří se k nám chtějí připojit ať před konferencí nebo nám pomoci přímo na místě. Zájemci se hlaste u mne :)



    Díky!



    Přijďte! Jste srdečně zváni!



    Za tým Školek přes hranice



    Helča




    Helena Macků
    Prázdninová škola Lipnice, o. s
    mob.: 777 132 666
    JANITA
    JANITA --- ---
    čus, nemáte někdo nějaký soubor her pro děti různých věkových kategorií? ideálně i rodiče s dětmi? Něco jsem nastahovala, ale vítejak :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    ICARUS: Hej, neboj... někdo se zajímá... zatím je kurz Wifics, ale rozhodně nebude poslední.. alespoň ne příští rok. Já se například o tuto věkovou kategorii zajímám hodně... a už spřádáme plány s ostatními instruktory.

    Myslím, že průměrná věková hranice je okolo 25, 30+ je na Vyhlídkách a pak Kairosech a DejaVu na vlnách. Tyhle kurzy se naopak těší velké oblibě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam