• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANITAPrázdninová škola Lipnice ... PŠL... prostě Prázdninovka!
    NOONE
    NOONE --- ---
    Možná :-)
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: také se chystám :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: také se chystám :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Tak já tuhle konferenci plánuju navštívit, takže je možnost se potkat live, pokud se tam budete vyskytovat i vy.

    :)

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jaká byla naše roční práce, co všechno jsme dokázali a také jaké jsou trendy v předškolním vzdělávání a ve výchově předškolních dětí s námi můžete zažít na konferenci Školky zážitkem 2015, která se uskuteční 4.6.2015 v Meetfactory v Praze.



    Na konferenci přijali pozvání hosté, kterých si vážíme, a kteří ve své práci překračují hranice výjimečnosti. Těšit se můžete také na ukázkynašich programů, workshopy, sdílení zahraničních zkušeností, filmový trhák a na debatu o ctnostech, která otevírá důležité otázky v předškolním vzdělávání.



    Registrovat se můžete přímo na našem webu http://skolkypreshranice.cz/konference/ a pozvat můžete kohokoliv! V tomto ohledu jsme zcela bez hranic.



    Zároveň rádi v týmu uvítáme dobrovolníky, kteří se k nám chtějí připojit ať před konferencí nebo nám pomoci přímo na místě. Zájemci se hlaste u mne :)



    Díky!



    Přijďte! Jste srdečně zváni!



    Za tým Školek přes hranice



    Helča




    Helena Macků
    Prázdninová škola Lipnice, o. s
    mob.: 777 132 666
    JANITA
    JANITA --- ---
    čus, nemáte někdo nějaký soubor her pro děti různých věkových kategorií? ideálně i rodiče s dětmi? Něco jsem nastahovala, ale vítejak :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    ICARUS: Hej, neboj... někdo se zajímá... zatím je kurz Wifics, ale rozhodně nebude poslední.. alespoň ne příští rok. Já se například o tuto věkovou kategorii zajímám hodně... a už spřádáme plány s ostatními instruktory.

    Myslím, že průměrná věková hranice je okolo 25, 30+ je na Vyhlídkách a pak Kairosech a DejaVu na vlnách. Tyhle kurzy se naopak těší velké oblibě.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BLANITCHKA:
    "...ztraci relevanci"

    I z tohoto duvodu me zarazi ze prazdninovka se temer nezajima o lidi 15+. Jedina vyjimka je Wifics, na kterem jsem byl a kde drtiva vetsina lidi rekla ze se o o prazdninovce dozvedela od rodicu/znamych kteri tam byli. Myslim si ze zamereni se na mladou generaci je tak trochu investice do budoucna. Vsechny kurzy mimo wifics (ktery je navic dost zadany) se zameruji spis na lidi nad 30, nekdy i vic, coz mi prijde jako dost velka skoda.

    Co se tyce komunikace - mozna slo jen o jednorazovy problem ale vyplnil jsem spoustu dotazniku na zpetnou vazbu, az to prestalo byt vtipne - nemluve o tom ze spousta dotazniku se ptala na to same. U toho posledniho jsem si fakt rikal, proc si to nedokazete poslat navzajem, ale chapu ze zpetna vazba je nutna - vsak jsem tak kazdy dotaznik vyplnil poctive.
    JANITA
    JANITA --- ---
    Takže spuštěna registrace na kurzy 2015: http://psl.cz/kurzy
    Je na co se těšit! :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    Tak jsme se o víkendu byli podívat na trasu OTOBu a byla pěkná kosa. Jako fakt velká. Ale v dubnu bude dobře. Přátelé, neváhejte :) Bude to skvělej závod - šifrovačky, kolo, taktika i svaly. :) Těšim!



    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    JANITA: Držím palce, ať si to užiješ a hodně se naučíš :) Chystat a účastnit se kurzu (ve výkonné roli) je (většinou) opravdu velká radost/ smysluplnost. Taky ale vím, jaká je týmová frustrace/ deziluze z toho, že se přihlásilo málo lidí a zbývá měsíc do startu.

    Ať se daří!

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    NOONE: a vo tom to je, současná praxe vyhovuje procesu "jak se to dělalo vždycky", vyhovuje týmům, které jsou zvyklé na tento harmonogram (začneme první týmovkou v lednu a pokračujeme cca 1x za měsíc až do kurzu). Ty informace na webu jsou stejně jenom "nakousnutí, ochutnávka"- název, termín, místo (někde v ČR klidně, dopíše se pozdějc..) a představení týmu. Nikdy se tam vlastně nepíše nic zásadního, co by nešlo změnit/ upravit/ doplnit podle toho, jak se vyvrí scénář/ dramaturgie.

    informace ( copy z webu):
    Prázdninová škola Lipnice každoročně pořádá okolo 200 kurzů metodických, zakázkových a autorských. Ty jsou experimentální dílnou zážitkové pedagogiky a každoročně procházejí na začátku sezóny pečlivým výběrem. Zde si můžete vybrat z aktuálních kurzů na rok 2014 a přihlásit se na ten, který vám bude nejvíce vyhovovat.

    a tam jsou kurzy 3 ( a to zavedené "značky- Mokoša, Otob, Deja- vu na vlnách, který vlastně propagaci potřebujou ze všeho nejmíň), a ŽÁDNÁ informace, že se budou konat/ připravují se autorské ještě kurzy pro středoškoláky, děti, seniory, mladé dospělé, o odvaze, o žití tady a teď whatever, kde je uvedenej bazál informace a kdy se zveřejní doplňující info. Tohle mi přijde tak zásadní, že všechno ostatní je jenom vomáčka.

    Zj. v situaci, kdy zážitkovka celkově ztrácí relevanci a účastníci se honí na poslední chvíli, aby se kurzy vůbec mohli konat, to celé dává ještě menší smysl.
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: ja otrávená nejsem, ani přehnaně nadšená, Tribo bylo super a jsem fakt ráda, že jsem začala s tímhle kurzem. Doufám, že příští rok ten prapor někdo zvedne a Tribo bude :)
    NOONE
    NOONE --- ---
    Třeba my za Okamžik teprve na první týmovce řešíme, o čem to bude, ale souhlasím, že by tam mohl být alespoň bazál ve formě PFkových informací.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Koukám, že ty jsi prvoelév z Triba, tak v tom případě se nenech otrávit- karavana jede dál.
    :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    JANITA: jasný. Jenom mi přijde, že se "o tom mluví" už několik let a praxe je pořád stejně blbá. Roky debatovat o nefunkční komunikaci v organizaci, kde pomalu každý druhý je lektor/poradce/kouč/psycholog/ je, aspoň pro mě, mimořádně úsměvné. Ale tohle je si myslím hlavně problém týmů/šéfů, že to nevidí jako prioritu/ problém.
    JANITA
    JANITA --- ---
    BLANITCHKA: ahoj...určitě je dobré mít zpětnou vazbu, takže žádný stres. Díky ti za to. Komunikace je věc, která se teď v pšl hodně řeší. V podstatě s tebou souhlasím. My za OTOB už tam jsme :) a Vyhlídky snad už brzo taky.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Koukám, že jsem se uvedla vcelku negativistickým příspěvkem teda.. eh.. Přitom já mám na PŠL ty nejlepší vzpomínky (ve všech rolích mnohokrát- účastník, kuchařka, elévka). O to víc mi vadí, že tak svělá organizace si podřezává větev mmj. i tím, jak komunikuje ven.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jakkoliv ze svého působení vím, že je konec ledna je ještě strašně brzo na to, aby byly hotové detailní popisy kurzů, stejně mě to pokaždé nasere, když otevřu http://psl.cz/kurzy a tam není nic- ani to PFko s názvy kurzů a termíny. A pak najednou, během března se začne s masírkou a propagací a facebookem... a na poslední chvíli se budou shánět "demograficky vhodní" účastníci.

    Některé věci se prostě nemění. Jako například to, proč, když se podepisujou "rámcové smlouvy" na SIS (začátek prosince), tak 21. ledna je nabídka v takovém stavu, v jakém je. Stačí tam přece dát název, datum, šéfa kurzu, o čem kurz bude ( to se ví z přihlášek) a postupně iterovat/ zlepšovat atd.

    Redesign webu do stávající podoby raději nebudu komentovat vůbec- je to jak návrat do roku 2003.



    NOONE
    NOONE --- ---
    Jak znám Honzu, tak v tom má vlastní vizi a Quo Vadis jde bokem. Kluci na QV nebyli a ta pouť je něco, co třeba Medvěd absolvoval... má za sebou Camino.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam