Zdál se mi opět jeden z fantaskních snů, který pomáhá odpovědět na složité otázky, na které narážím na terapii a sama na ně vědomě nedokážu najít odpověď.
Hledám přijetí, komunitu. To je odpověď.
Velká skupina lidí, která obsahovala mé kamarády, známé i skutečné herce, byla na něčem jako letním soustředění, kde se lidi bavili po různých skupinkách, tvořili úžasné věci a vymýšleli a zkoušeli scény, výsledkem měl být epický film, který teda v mé představě obsahoval divnou kombinaci Dr. Strange a nejnovější Duny, přitom jako by se to odehrávalo ve Val Royeaux z Dragon Age, podle masek a kostýmů.
Byla jsem tam šťastná. Náhodně jsem pomáhala, kde se dalo (náhodně se mě někdo zeptal na názor na odstín látky a během chvilky jsem pomáhala sestavovat kostým hlavního záporáka, jinde jsem během nesouvisející deskovky řekla nějaký random nápad a za chvilku jsme vyráběli několik velice cool vychytávek, které se pak staly velmi důležitou součástí charakteru jedné z hlavních postav), přitom to více méně bylo jen náhodné rozhovory, ze kterých vyplynulo mnohem víc... To bylo tak super...
Jenže všechno jednou končí...
Příprava skončila a byl čas točit.
A já vlastně nebyla součást týmu... Jasně, víceméně každý mě rád viděl a občas jsem mohla a něčím pomoct... Ale měli práci a já nebyla součástí...
Mohla jsem stát stranou a pozorovat, film vypadal fakt epicky... Navíc se mi nějak zobrazovaly komentáře na jednotlivé věci, přesněji na herce, dekoratéry, kostyméry... Všechny, kdo byli součástí.
Na všechny, kdo byli v titulcích.
Na všechny mé kamarády a známé.
Všem jsem jim to přála, ale bylo to jako být mrtvá, být duch, který nemůže cítit a vnímat a přitom vidí všechny, kteří mohou... Bolí to. Je to až moc reálné.
Pak se se mnou dala do řeči jedna herečka.
Její postava byla super významná a mocná, ale oficiálně měla zemřít. Ale ona měla plán.
Získala jsem vlastně roli, i když jinak než jsem chtěla.
Hrála jsem mladou elegantní šlechtičnu, ale nic okolo ní nebylo reálné, byla to jen pavučina lží. Řekla bych, že byla jen loutka, ale bylo to horší.
Být součástí filmu bylo jako larp, jako RPG hra. Procházeli jste reálným prostředím v kostýmu a žili její příběh.
Já sice vypadala krásně, ale na zádech jsem měla neviditelný temný stín, hlas, co mi říkal, co dělat a když nějaký můj pohyb nebyl dost dobrý nebo jsem nepůsobila dost autenticky nebo třeba nemluvila správně, tak mohl převzít kontrolu nad částí nebo celým tělem a to bylo neskutečně děsivé a nepříjemné.
Spousta lidí/postav hrála role, předstírala v boji o moc a dalších pletichách.
Já nemohla "vypadnout z role", chvilku si třeba odpočinout... Předstírala jsem klid na hraně absolutní paniky a existenciálního děsu.
...
Tohle je emočně to, co prožívám v reálu.
Chci být součástí komunity, ale dopadá to takhle a to nezvládám...