Byla jsem se skupinou lidí a celé to bylo hodně symbolické a zaměřené na mou sestru... Byli jsme u ní nejdřív v malém pokoji a pak v několika patrové chatě, která vypadala jak hodně cool lokace z videohry.
Sestra měla v pokoji několik zvířátek, v průběhu snu se měnil počet i druhy, a skupina se chovala dost podle jejího chování a názorů.
Nejdřív všechno vypadalo celkem dobře, přestože sestra projevovala vůči mně takovou jako agresi mimochodem, jako bývá mezi sourozenci často, dokud jsou v dětském věku.
Pak někdo rozdal každému z nás něco, co vypadalo jako diapozitivy, ale jen s temnotou místo obrázku. Když se přes to člověk podíval, pro ostatní se okolo něj lehce rozsvítila podivná žlutavá záře a on sám vnímal věci jinak, chápal některé věci víc a hlavně to vnitřní pochopení vyvolávalo silnou touhu po opakování. A protože to fungovalo nejlíp při pohledu do temnoty, lidi občas zůstávali zírat do temné vody a nevnímali, že se topí, nakláněli se nebezpečně nad propastí a podobně.
Než jsem se rozhodla, jestli to zkusit taky, viděla jsem, v jak nebezpečných situacích jsou ostatní, takže jsem místo toho začala běhat a poletovat po okolí, vytahovat lidi z vody, od různých jam a dalšího nebezpečí, a pokládat je na bezpečnou půdu. Sice jsem jim tím trochu zkrátila halucinaci, protože už nezírali do temnot, ale aspoň je to nestálo život.
A pak se z toho všichni začali dostávat, začali víc vnímat realitu... Ale nevnímali mě.
Bavili se spolu a jako by mou přítomnost ve vzpomínkách nahrazovali jinými věcmi a lidmi.
Já vnímala, že jsem méně a méně hmotná a že mě něco fyzicky táhne pryč. Což když se nemůžete ničeho chytit a procházíte hmotou, není úplně ideální.
V hlavě se mi ozvala entita lovecraftového typu. Prý jsem na sebe svým chováním upozornila prastaré božstvo a ostatní teď pustí, ale mě vtáhne do Žluté propasti.
Vizualizovalo se mi cosi jako kulatá vrata na nebi, která se otevřela a kolem se utvořil vír jak ve výlevce, který ale vtahoval jen konkrétní věci, například mě.
V tu chvíli jsem se držela poslední věci, co ještě šla uchopit, kovové mříže, která symbolicky oddělovala můj svět od prázdnoty vedoucí k zmíněným vratům.
Pak mi hlas řekl, že mám šanci se zachránit.
Sestra a známí z té party si vzpomněli, že existuju a přišli k mříži.
Hlas jim řekl, že mě osvobodí, pokud se sestra vzdá některého z imaginárních mazlíčků (nešlo o to obětovat živé zvíře, ale vybrat z několika možností v omezeném čase). Sestra hned řekla, že rozhodně, samozřejmě, že mě zachrání... Ale pak začala řešit, kterého se tedy vzdá.
A rozhodovala se dlouho.
Moje ruce byly méně a méně skutečné, takže bylo náročnější se udržet, mřížová vrata se jako symbolický odpočet pomalu zavírala a sestra řešila "týjo... Já nevím... A možná, ale možná spíš C?"
Až když jsem promáchla skrz mříž a bezmocně se řítila vstříc neznámu, tak se sestra nějak rozhodla, i když technicky už po termínu.
Vrátilo mě to zpět před mříž, opět dost hmotnou, abych mohla stát. Kolena se mi klepala a musela jsem se opírat o mříž.
Ostatní zajásali, že je vše v pohodě a vrátili se se sestrou do domu.
Já opět slyšela v hlavě ten hlas.
Řekl, že technicky se vrata neotevřela, to, co jsem cítila, bylo jen kukátko.
Vizualizovala se mi opět vrata a místo otevření celých se uprostřed otevřela jen malá kulatá část. Pořád to bylo velké, že bych se pohodlně vešla, ale fungovalo to tak, že síla a rychlost, jakou táhlo tohle "kukátko" byla poměrově neskutečně menší než kdyby se otevřela celá vrata, kam by vešel celý dům...