• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYRAELStarbound
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    dneska v noci sme to dali, pal sel i tucnak :)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Tak už jsem prolezl prakticky celou měsíční základnu a teda, je to drsný. Obzvlášť proto, že tam člověk leze jen s ocelovou výbavou, protože minimálně mě se na žádně ze začátečních planet nepodařilo najít titan. Každopádně spousta srandy a jednoduchých puzzlů. Kdyby někdo potřeboval pomoc, řekněte si. Jedna rada kterou dám je koukejte na strop po větracích šachtách.
    Jinak bos pěkně drsnej. Zpočátku nic pohodička, ale jak se objeví 3 chapadlo tak to začne jet...
    Celkově kupa zábavy a odnesl jsem si parádní raketomet. Jen bacha když umřete, začínáte celou misi znovu. Což může být pěkný vopruz.
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Only in starbound
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Pro ty co netuší, dneska vyšel Major update, který přenáší téměř vše z nightly buildu do plné hry. Lodičkyy, outposty kde se dá kupovat, prodávat a získávat questy, vylepšitelné lodě, AI lodě rozdílné podle ras a s "vlastní osobností" a tuny a tuny dalšího: http://steamcommunity.com/games/211820/announcements/detail/159085165359951726
    Dále je taky Starbound na Steamu ve slevě takže kdo ho ještě nemáte doporučuju ulovit. Tolik zábavy za necelých 300,- jen tak neseženete :)

    Co se savů týče, srry Mathez, ale je to prakticky nová hra. Byl bych brutálně překvapený, kdyby ti postavy nesmazali, obzvlášť proto, že spousta high-end equipu ze starší verze už neexistuje, jelikož se změnily rudy a taky funguje jinak lítání po vesmíru. V soustavě to máš zadarmo a dál musíšš najít radioaktivní palivo. Ted žádné lítání na uhlí :D (a zrovna v momentě kdy přidali Novakidský vlak :P)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    tak nejak tajne sem doufal, ze pri updatu nesmaznou chary...:(
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    MATHEZ: No, on to není přímo vesmír, ale jo, když poletíš kdekoliv nahoru dost dlouho narazíš na kameny vznášejíc se ve vzduchu :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    to sem nevedel ze z planety je mozny takhle preletet do vesmiru...to v systemu musi byt asteroidfield aby to šlo nebo to jde všude? nebo to je specialita nightly buildu?
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    A dneska jsem v nightly našel "Boat Tech" a kdo nezkoušel, doporučuju, je to děsná sranda na planeteách co mají vodu :)
    Boat Tech - Starbound Nightly Build
    https://www.youtube.com/watch?v=D6O617Q0Zvc
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    A dál tu pak máme teaser na novýho bosse a můj první dojem je, že je to nějaký mechanický hlavonožec, soudě podle hranatých okrajů a něčeho, co by mohlo být bílé chapadlo. Co si myslíte vy?
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Tak se koukám na nové změny, které slibují v lednu a zmizela nám teplota i hlad (Prvního mi přijde škoda, druhýho naopak ne, protože to děsně rušilo od hry a vzhledem k tomu, že hra nejde zapauzovat, tak to bylo vyloženě: Jdu si do kuchyně pro jídlo = postava umírá hladem. Jdu přivítat ženu která je doma z práce = postava umírá hladem :-/ ) a dál se snaží hráče motivovat ke stavění na planetách a zařídit zajímavější těžbu. Obzvlášť mě zaujala věta "Many of these dungeons will contain some of the loot you’re looking for whilst mining and save you from simply tinking away at blocks for hours on end." protože bych konečně mohl mít motivaci prozkoumávat podzemní dungeony. Dřív to byla jen otrava, která mě rušila od těžení a nabízela loot o který vlastně vůbec nmám zájem, ale tohle zní dobře. Najít mikrodungeon s bednou diamantů by bylo fajn :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    TYRAEL: jojo, z bunkru se to sundava nejlip, akorat sou turrety mi prijdou pomaly, my z bunkru strilime, pripadne najdeme zpusob jak z krytu dosahnout na melee...co me v ostry verzi stve je ze pasti nereagujou na monstra; obestavel sem kus zakladny elektrikou a cirkularkama a nic jim to nedela;
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    A abych odpověděl na tohle: [ MATHEZ @ indie hry - hrajeme levně a hlavně originálně [Kickstarter powered] ] tak dokud jsou ve stable buildu levný turrety tak já jsem pořád přesvědčenej, že nejsnazší způsob jak sundat bosse je nastavět po zemi a okolí turrety, pak vyvolat bosse a zalézt do předpřipraveného bunkru :D
    Bohužel/dík v Nightly už turrety hodně zdražily, takže se to nevyplatí...
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Jinak na nástěnce je anketa, ať víme kterou rasu má nyx.cz nejvíc v oblibě. Za sebe nedám dopustit na Florany, protože co je lepšího než roztomilá kytka, která ti ukousne hlavu a seber loď i s vybavením. Pro ty, kteří nehrají Nightly Build, jejich loď při upgradu získá například uto fešnou pyramidu: http://starbound.gamepedia.com/File:Floran_Ship_Upgrade_6.PNG

    A dál pak za Novakids, jelikož létat vesmírem v lokomotivě (a s postupujícím upgradem přibývají vagóny) je k nezaplacení: http://starbound.gamepedia.com/File:Novakid_Ship.png
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    MATHEZ: Jo, to je celkem klíčové zjištění :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ale teda chvíli mi trvalo než sem zjistil že drilly je taky možný opravovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam