• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYRAELStarbound


    wiki: http://starbound.gamepedia.com/Starbound_Wiki

    Současná stabilní verze: Cheerfull Giraffe 1.2.2
    Nightly build: Cheerfull Giraffe 1.2.2
    Nejnovější Update - shrnutí

    FAQ

    1.) Co je vůbec Starbound zač?
    Starbound open-world sandbox rpg ve kterém putujete po procedurálně-generovaném vesmíru a oběvujete podivné planety s roztodivnými živočichy, staráte se o svoji loď, stavíte, pěstujete, obchodujete atd. Také by se hra dala popsat jako Minecraft hraný z pohledu Megamana s rybím nindžou/opičím vědcem/kovbojem z čisté energie/ptačím faraonem v hlavní roli. Zahrajte a pochopíte.

    2.) Kdo to dělá, co jsou ty verze v záhlaví?
    Starbound vytvořilo studio Chucklefish a protože je to banda cvoků, rozhodli se, že jednotlivé verze hry nebudou číslovat, jako to dělá zbytek světa ale označovat různými synomymy pro naštvanou koalu. Hra je stále ve vývoji, sehnatelná na Steamu jako Early Access a v současnosti nabízejí autoři dvě verze: stabilní a tzv. Nightly build, který je updatovaný v noci - odtud jméno :)
    rozbalit záhlaví
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    SAMGARR: Bounty Hunting questy pokud si chceš hrát na Boba Fetta, asteroidové/vesmírné základny, které můžeš vylootovat a taky sám stavět, předělaní mechové, teraformace planet na jinej biom. To jsou nejnovější změny co si tak pamatuju. A nic moc víc už neočekávej, ta hra vylezla z bety, pak releasli několik updatů, aby vylepšili to co nestihli (vesmírné základny a mechy, které si můžeš upravit podle svýho slibovali už dlouho) ale ta hra díky bohu není life service, takže jak je hotová, tak je hotová a zbytek už je na modderech, protože autoři makaj na nový hře.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Asi dva roky jsem to nezapl, co je noveho? :)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Hraju občas. Pro mně je Starbound náladová oddychovka na dny, kdy jsem mrtvej z práce, mozek už nechce přemýšlet a já chci jen koukat na to, jak mi roste obilí a pasou se krávy na mé základně vznášející se vysoko nad planetou. A pravda, čas od času si vylootuju nějakou základnu na asteroidu ;)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    hraje nekdo jeste? ja zacal ted znovu a bavi zatim moc.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VACA: občas hraju, ale většinou mám víc práce, než času na hraní :-)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    VACA: Hraju, městečka, vesnice i vesmírné stanice jsou random generated a obzvláště na různých planetách a od různých ras se velmi liší.
    Co se repetitivnosti týče - příběh nějakou dobu vydrží a i poté je hodně co objevovat, plus tahle hra je hodně - Make your own fun! Pokud tě nezabaví stavět si (a hodiny vylepšovat do naprosté dokonalosti) hrad/farmu/stanici/laboratoř/základnu snů, tak ti ta hra moc dlouho nevydrží...
    VACA
    VACA --- ---
    Hraje tu jeste nekdo, nebo je to uz mrtva historie?

    Ja zacal teprve ted po slevach. A prvi dojmy jsou velice pozitivni.
    Jen si rikam jestli to pocase neni moc repetitivni.

    Nejdriv jsem si rikal jak jsou npc mesta a lokace uzasny. Ale ted zacinam mit pocit ze je to vzdy jedna a ta sama lokace.
    Puvodne sem myslel ze se ty mestecka spon do urcity miry generujou nahodne. Trea rozmisteni domu, apod. Ale vypada to ze je spis jen jeden model danyho mesta, a ten se opakuje. Je to tak?

    Ale jinak se mi to zatim libo a bavi. Dokud je co obevovat...

    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Já jsem měla Starbound strašně ráda, trávila jsem u něj 15 hodin denně, když to šlo. Jenže pak se mi tam začalo objevovat nějaké místo, které mi shazovalo hru. Nikdy jsem nepřišla na to, čím to je. Byl to navíc nějaký relativně rozšířený problém, který ani už nikdo neřešil. A to už jsem měla kromě vypiplané kolonie půlku fosílií a chystala jsem se stavět muzeum. Nakonec už se mi ten save ani nenačetl. Tak jsem si založila novou hru, omezila kolonie na minimum, dohrála jsem aspoň příběh a vzpomínám na to jako na hru, která by byla výborná, kdyby tvůrci vychytali bugy...
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Každopádně, pokud to ještě někdo hraje, pochlubte se svými "domečky" a případně vypíchněte módy, co používáte. Dobrých modifikací ve hře není nikdy dost a rád se přiučím ;)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Koukám, že už se tu dlouho nic neobjevilo, tak se podělím o pár screenshotů mé levitující farmy. Vše je velmi ekologické, obzvlášť kadibudka, která bombarduje planetu podemnou ;D
    Jinak Fluffala, slepice, robo-slepice i krávy se dají normálně koupit v Terramartu. Včely a růžová kráva jsou z Frackin Universe - asi největšího módu pro Starbound co existuje. Pokud ho ještě nemáte, velmi doporučuju, stejně jako všechny ostatní módy z "Frackin" kolekce. Obzvlášť mód Frackin Races, co přidává rasový schopnosti podle toho za jakýho emzáka hrajete (a obsahuje i spoustu Workshopových alieních ras) mi velmi zlepšil zážitky ze hry a divím se, že to není součást původní hry.



    XAKROO
    XAKROO --- ---
    TYRAEL:
    Zatím jako zdroj peněz mám farmaření, nejvíc mi vydělává zatím čokoláda.
    O včelách vůbec netuším že jsou ve hře.
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    XAKROO: Je to o štěstí. Vím, že už jsem párkrát na Hyollí vesničky narazil i v jezírkách na ne-vodních planetách, ale ve výsledku je to jen otázka štěstí. V mezičase mohu doporučit věnovat se například včelařství. Je to supr zábava :D
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Zdravím, tak jsem objevil na steamu Starbound, a musím říct, klobouk dolů je to naprostá pecka.
    Momentálně řeším quest se scanováním Hylotlích věcí, akorát je pořádně na těch vodních planetách nemůžu najít. :D
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Tak konečně vyšla 1.0 Congratz Starbound! Změn je spousta, nemám teď čas to tu vypisoval, ale za jednu z nejdůležitějších považuju Steam Workshop, takže všechny mé oblíbené techy jako velcí roboti, včelařství a Avali rasa budou snadno stažitelné pomocí pár kliknutí :D

    Starbound 1.0 Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=-O6PUh3reG0


    Starbound - Starbound 1.0 is out now!
    http://playstarbound.com/starbound-release/
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Nějakou dobu jsem teď Starbound nezapnul a koukám spousta novinek za posledních pár měsíců.

    Nový systém výtahů a kolejí, které vám umožní přesouvat se po lodi, nebo planetě svižně a jednoduše.



    Nové Random Questy na planetách - konečně budou přátelská NPC na planetách mít nějaký smysl



    Posádka - Ano, konečně si můžete odehrát svbé Star Trekovské fantazie. Jedna loď a její posádka, odvážně se pouštějící do neznáma. Nyní nově i smožností vybrat si uniformu a barvy jednotlivých oddělení. Redshirts FTW!



    Dále jsou tu též podmořské základny



    A také Archeologii. Teď když najdete v podzemí kostru dinosaura nemusíte ho jen rozložit na pár kostí, můžete ho pečlivě vyhrabat a pověsit si ho na zeď jako trofej.





    To jsou podle mě nejdůležitější novinky, pokud jste Starbound dlouho nezapli, doporučuju to zkusit, ta hra se vyvíjí ďábelskou rychlostí :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    kdyby tu nekdo dokazal poradit bylo by to uzasne
    stuff gets uninteractable | Chucklefish Forums
    http://community.playstarbound.com/threads/stuff-gets-uninteractable.110807/
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Zase máme jeden nový update na Stable: Glad Giraffe: http://steamcommunity.com/games/211820/announcements/detail/75796918425086444

    Mezi nejzajímavější body patří:

    Předělané zbraně - obouručky maj konečně na pravém tlčítku něco zajímavého



    Vozidla - Hoverbiky a lodě



    Nové Biomy



    A možnost provádět ve svém obydlí deratizaci - chci říct chytat roztomilé Critters a vyhazovat je na mráz.



    Navíc slibují i možnost postavit výtah. Uvidíme, jak to bude v praxi fungovat...
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Dneska vyšel nový update. Nic extra důležitého, spousta opravených bugů a nově taky můžeme spáchat sebevraždu použitím commandu /suicide takže kdyby jste se někde přeci jen zasekli tak už existuje i jiné řešení než "nová postava."
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Tak nám 2. vyšel nový UNSTABLE a přináší teleportéry, které by měly nahradit domovské planety. Plus teleportace bude mít novou cool animací, zatímco hra loaduje planetu. Dále budou teleportéry u vchodu a východu z dungeonu a dungeonům potrvá 10 minut od momentu kdy poslední hráč umřel/opustil dungeon, než se restartují. Což je podle mě supr a odpadá tím otravné vraždění creep 5x po sobě jen abychom umřeli u bosse pádem z plošinky 5 sekund po vstupu do místnosti.





    Více informací zde.
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    MATHEZ: jj, tučňákova armáda je pěkně drsná! Ale nakonec jsem našel místo na pravým kopci odkud se dá ustřílet na férovku muž proti tučňákovi bez těch jeho otravnch minionů :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam