• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    LOBOTECH: Ani ne. Volně střídám a prokládám :)))
    Z Loba u mě vede Kostěj Nesmrtelný a jeho epizoda v Hitman: Pár vražd navíc :)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    FOSSY: A hele nejaky komixovy obdobi :) Ja si vzal dneska na cestu tri dily Loba :) Soukromy ocko naprosto super :)
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Tak zase komixy...
    Thunderbolts; Víra v monstra - moc povedené, ale takové, jako by někdo po úvodu ustřihl. Asi jako první kapitola bez pokračování.
    A Příběh Tomoe, osvědčený Usagi Yojimbo od Sakaie. Standardně super, pro tohohle králíka mám prostě slabost... :)
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    Flashforward - Robert J. Sawyer
    výborný scifi, prej předloha pro stejnojmennej seriál, ale s tim seriálem to nemá vůbec nic společnýho...
    Hezky popsaný jak to chodí v CERNu, dobře a jednoduše vysvětlovaný základy kvantový fyziky a těch věcí okolo... a hodně dobrej a překvapivej závěr....
    Ale hlavně: s tim seriálem to má společnej fakt jenom ten námět, že lidi na necelý dvě minuty uviděli záblesk budoucnosti, a to je asi tak celý... knížka tisíckrát lepší a bez otevřenejch otázek
    ORPA
    ORPA --- ---
    Strážkyně pramene (Emmi Itaranta). Po Psích hvězdách (Peter Heller) další čtivá dystopie, takže pokud vás baví tahle tematika, jděte do toho. První je o tom, že pitná voda je jenom na příděl, druhá o životě poté, co populaci minimálně v USA zkosila chřipka.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Já čtu momentálně Valhalu od Františka Novotného. Docela zajímavé propojení druhé světové války a mytologie germánských bohů. Poměrně ponurá atmosféra plná perverze. Má to nádherně velký formát a nenudí mne to, jsem zvědav co z toho vyleze, zatím jsem tak v první pětině.
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    OFFINKAA: PO dlouhe dobe me zase neco dojalo ;)

Jinak aktualne Petra Hulova - Macocha a je to trosku tvrdsi orisek.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Zmije, Sapkowski. Netypické, zvláštní. Chytlavě napsané, ale ne tak silné jako třeba Zaklínač. Spíš pro militanty (Sovětský kontingent v Afgánu), lehce mysteriózní. Pěkné, bohatý jazyk, "dobré řemeslo", ale ne nezapomenutelné...
    MYSTERIOUS_GIRL
    MYSTERIOUS_GIRL --- ---
    Dočetla jsem Hranu Touhy od Eve Berlinové a byla to děsná romantická slátanina. čekala jsem od toho lehce červenou knihovnu, ale tohle fakt nee..
    Vůbec nevím na čem se teď odreaguju a čím si spravím náladu. Mám tu Zlodějku knih a Billie oboje od Vánoc.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Začínám číst třetí díl Mycellia Vilmy Kadlečkové. Na konci dvojky jsem začínal být celkem zmatenej (částečně proto, že jsem to četl dost roztěkanej a asi mi nějaké drobnosti unikly). Nicméně jsem zvědavej kam se to posune.
    VERKULENT
    VERKULENT --- ---
    Průběžně pročítám sešity Macanudo (Liniers) a prokládám je dalšími komiksy, nemám aktuálně kapacitu na knihu bez obrázků. Z těch posledních bych kromě samotného Macanuda, které lze číst při jakýchkoli příležitostech, na přeskáčku, s přestávkami, opakovaně - zkrátka na všechny způsoby,doporučila Modré Pilulky (Frederik Peeters). Naproti tomu notoricky známá Vrána (O´Baar), na kterou se chystám několik let, mě zas tak nenadchla. Asi jsem se chystala moc dlouho...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Kasta Metabaronů dočtena. A je to komix, který hadce strčí do kapsy řadu knih rozsahem, příběhem i jeho podáním. Můžu jedině doporučit.
    Epické vesmírné dobrodružství vyprávěné trochu jako mýty a legendy dávnověku (a podobně obsáhlé i strukturované).
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    Příspěvek k dějinám radosti by Radka Denemarková — Reviews, Discussion, Bookclubs, Lists
    https://www.goodreads.com/book/show/23300957-p-sp-vek-k-d-jin-m-radosti

Prosim vas, prave jsem docetla Příspěvek k dějinám radosti ...jsem jedina, kdo nepochopil kvality teto knihy?, spolecne s jednim chlapem na goodreads nebo nevim. Slatanina na utrum...na silu dosazovane paralely s vlastovkama, krkolomny mix zanru, veci, co davaji smysl, ale poslepovane do kolaze, ktera se mi rozpadala pod rukama. Opakujici se vety, ktere maji propojovat pribeh, ale vubec nesedi do kontextu. Asi jsem necitlive monstrum. :(
    TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---
    Právě jsem dočetla Příšerně nahlas a k nevíře blízko (což si myslím, že byste si měli všichni přečíst, protože to je úchvatné!) a pustila se do Palahniukova Prokletí ^_^
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    Já teď dočet od Žambocha Ve službách klanu... dost zajímavě pojatý fantasy, čte se strašně lehce a ani chvíli nenudí
    Ve službách klanu | Miroslav Žamboch
    http://www.miroslavzamboch.cz/content/ve-sluzbach-klanu
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Tak dnes ráno jsem dočetla https://www.kosmas.cz/knihy/186925/minutove-nesmysly/ a našla jsem tam jen pár smyslů. :-D
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    NELLAS: knihy neznám. Ale ten film zlatý kompas jsem viděla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MERMAIDA: Mimochodem, když už jsme u těch knížek "pro mládež"... trilogii His Dark Materials od Pullmana znáš? Podle první knížky (Zlatý kompas) byl snad natočen i film, který jsem dodnes neviděla. Knížky se mi svého času líbily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam