NALLE: pozor, to je nedorozumění - citlivý a čtivý ten Jedrowski nepochybně je, ale je to poměrně stručná prvotina, která imho dost spoléhá na exotické reálie poválečného Polska, které ovšem tady z naší strany železné opony nepůsobí zase tak exoticky, a způsob, jakým s nimi pracuje, mi připadá krapet na hranici realistického. (Připomínám, že Jedrowski to nemá z vlastní zkušenosti, zpracovává vyprávění a vlastní představy.) Podle mě to rozhodně není špatné, to srovnání s Hollinghurstem je vlastně skoro kompliment :-)
Pokud's od Hollinghursta ještě nic nečetl, pak bych asi doporučil začít u 'The Line of Beauty'; já mám teda nejradši 'The Stranger's Child', ale to je zároveň asi nejsložitěji strukturované a dost pracuje s literárními aluzemi atp, není to úplně jednoduché čtení; 'The Sparsholt Affair' je trochu prostší variace na podobné téma; 'The Spell' spíš vynechat, asi nejslabší. 'The Folding Star je komornější', ale s o to silnějším dopadem, 'The Swimming-Pool Library' si pamatuju jen matně, četl jsem dost dávno.
(Louis je dost jiný, drsnější a mnohem angažovanější, se 'Skoncovat s Eddym B.' má se 'Swimming in the Dark' společného snad jenom vypravěče, který "utekl" a ohlíží se do nepříliš utěšené minulosti.)