• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    NALLE
    NALLE --- ---
    Ctu novou Sally Rooney. Jsem teprve na zacatku, ale uz ted vidim, ze jeji posedlost telefony stale trva. Co nekolik stranek nekdo neustale vytahuje telefon z kapsy, kouka na displej, pise zpravu, uzamyka obrazovku, dava ho zpet do kapsy... ta zenska neni normalni.
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Mother of Learning: ARC 1 https://www.goodreads.com/book/show/59661342-mother-of-learning

Jsem teprve na začátku, uvidíme co z toho vyplyne. Ale hodnocení to má dobré:)
    NALLE
    NALLE --- ---
    John Boyne - The heart’s invisible furies
    Epicka gay saga, ktera se cte jednim dechem. Prekvapuje me kolik je v tom humoru, oproti tem ostatnim co jsem od nej cet.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Tak jo.

VANEK
    VANEK --- ---
    NALLE: Překladatele ovšem jo ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Miluju.

NALLE
    NALLE --- ---
    The heart is the lonely hunter od Carson McCullers
    a je to takova smutna krasojizda ala Stoner.

Jeste bych rad doporucil Drive your plow over the bones of death od Olgy Tokarczuk - strasna dobra kniha, ktera cloveka nuti k smutnemu zamysleni nad tim, ze u nas takhle dobreho (zijiciho) autora/autorku proste nemame :(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zrovna jsem otevrela Podzemni mesto od Polacka, jak ja se na stare zname tesim, i kdyz asi neveselo bude
    LILITH213
    LILITH213 --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Mlady American tmave pleti, ktery prisel o oko pri rasovem utoku, se stehuje do Parize, kde si zije pomerne v klidu, ale je svedkem policejni sikany Alziranu. Vyborny.

NALLE
    NALLE --- ---

predtim jsem dal a hodne me bavilo toto
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Cetl jsem od ni zatim jen Conversations with friends a i tady se lidi chovaji jako studeni sociopati, ale je to hodne comfy a to ted potrebuju :)

NALLE
    NALLE --- ---
    TUXAMINA
    TUXAMINA --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Pokracovani The Idiot. Chytry a zabavny.

M4RC
    M4RC --- ---
    Virginie Despentes: Život Vernona Subutexe. Jsem u třetího dílu a vlastně mě to baví. Je to moderní, aktuální, svižný text. Přijde mi to jako film v knize, a to rovnou se soundtrackem. Mimochodem Despentes má na Spotify ke všem třem dílům zvlášť playlisty.
    LILITH213
    LILITH213 --- ---
    Nic sloziteho, proste prastena oddechovka. :)
    KURE
    KURE --- ---
    Láska, smrt a všechno zlý - Martin Paytok | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/laska-smrt-a-vsechno-zly-529927

Taková varianta na Agátu Christie v lehce sf&f hávu. Žádná hoch literatura ale příjemné čtení.
    NALLE
    NALLE --- ---
    Jako kdyby Percival Everett nebo Colson Whitehead (viz jeho tematicky podobni Nickel Boys) napsali ducharsky horor. Ale tohle neni typicky horor, na to je ta knizka az moc dulezita. Inspirovano straslivymi udalostmi ve Florida School for Boys.

Jo a je to "page turner" jak svine.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam