• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Čarodějčin syn mě stylem vyprávění nadchl, tak pokračuju prozkoumáváním dalšího díla autorky.

Dívka, která upíjela měsíc - Kelly Barnhill | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/divka-ktera-upijela-mesic-369400
    IF_
    IF_ --- ---
    Moje prvni Sally Rooney. Jsem v pulce a hltam to. Pro me po dlouhe dobe fakt neotrely styl psani, co mi roztaci fantazii na plne obratky.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    A teď mám rozečteno tohle. První část věnovaná historii mě moc nebavila, druhá část, kde autorka popisuje svůj pobyt v Auroville je o dost svižnější. Je to trochu roztříštěný, ale jinak docela zajímavý vhled do toho, jak funguje/nefunguje projekt města budoucnosti, kde to všichni myslí dobře, ale dopadá to jako vždycky.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Příběhy z různých koutů Slovenska. Trochu víc rozumím tomu, proč je na Slovensku všechno víc jinak než by si člověk z Prahy mohl myslet.

NALLE
    NALLE --- ---
    Pribeh rybare Johannese. Jeho prichod na svet v prvni casti a smrt v druhe.
    Kniha je pomerne kratka, ale vyzaduje hodne pomale a soustredene cteni.

HANELA
    HANELA --- ---
    AKAMAFERA: to si rada přečtu. O tom zázraků a další jsem četla, tak si to chci připomenout. Když jsme tam byli, nějak jsem to minula. Díky.
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Vesnice, ticho, čekám na konec mše na hřbitově a tohle se moc hezky čte. O zázraku, který se údajně stal na Broumovsku koncem 19. století jsem nevěděla. Je to poutavě napsaný a byť hned zkraje vím, jak to celý dopadne, napětí z toho, jak k tomu došlo, se nevytrácí.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Porozchodová, snová literatura…

ZCR
    ZCR --- ---
    CAPTAINMARVEL: Hrůzostrašně tísnivý keming!
    CAPTAINMARVEL
    CAPTAINMARVEL --- ---
    Temný nadpřirozený thriller

NALLE
    NALLE --- ---
    Americká klasika podle které vznikl na konci osmdesatych let i poměrně slušný film.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Trošku starší, ale jsou tam i obrázky... za mne super četba :)
    Doporučil mi to náš pan velvyslanec v Íránu...

"Sedm sester"
    Historie ovládnutí naftového průmyslu sedmi obřími mnohonárodními společnostmi. Pojednává především o politických aspektech nafty, o okolnostech a lidech, kteří přispěli k vytvoření a růstu těchto společností ovlivňujících zahraniční politiku západních států. Seznamuje s metodami a činností lidí působících uvnitř naftových společností a ukazuje, jak se proti kontrole ,,sedmi sester" nad naftou postavily země produkující ropu.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Koncentrovaný zmar a absurdní dialogy, které místy znepokojivě připomínají realitu. Četla jsem to rychle, protože jsem všem přála brzkou smrt, aby se už nemuseli trápit. Špetka naděje tam ale přece jenom je.

IF_
    IF_ --- ---
    Je to dobre, ale muzete mi nekdo doporucit neco, co me vyvede z teto deprese :D?

Blízcí - kniha od Veronika González | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/blizci-553264
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    V knihovně jsem náhodně sáhla po knížce, zatím se to čte skvěle...

Čarodějčin syn - kniha od Kelly Barnhill | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/carodejcin-syn-399023
    NALLE
    NALLE --- ---
    Takova o neco min pretentious verze Rachel Cusk

NALLE
    NALLE --- ---
    Davam si to znova po cca 25 letech a musim rict, ze Oscar Wild ma rozhodne lepsi bonmoty nez Marek Eben

XCIDER
    XCIDER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam