• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAIminimalismus — mám málo věcí a je mi fajn
    Klub o životním stylu minimalismu - mít jen to nejnutnější co člověk sám, jako individualita potřebuje, co se mu líbí, co je k užitku, soustředit se jen na to co člověka baví, mít jen oblečení co skutečně nosí, jen nábytek který opravdu potřebuje, cestovat jen s batohem, vyhazování nepotřebných věcí, každý den 1, či každou novou koupenou věc vyměnit za starou která se vyhodí, dá, prodá :) minimalismus, to je široký pojem.
    Moc se mi líbí článek o situaci vykradení, kdy daným lidem někdo vykradl byt: zloděj však neměl co ukrást, měli minimum nábytku, jen pár oblečení, stůl, a to bylo vše. Všechno drahé co vlastnili, měli přímo u sebe: Nothing to Steal
    Minimalismus v praxi:.......
    Minimalismus česky:
    MINIMALISTÉ
    Minimalismus v práci:
    Tomáš Hajzler
    Příběhy minimalistů:
    MissMinimalist
    ...

Kultura a umění:
    Filmy o minimalismu:
    Film My věci
    Knihy o minimalismu:
    Máš přiliš mnoho kravin
    Minimalistická literatura.......
    Charles Bukowski ?
    Minimalistický design:
    Minimalissimo

Blogy:
    The Minimalist
    ZenHabits
    MissMinimalist.........
    mnmlist
    ...
    ...
    ...
    ...

Kam s přebytečnými věcmi
    Klokánek Chabařovická
    Klokánek Láskova
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...

rozbalit záhlaví
    ZRZKA
    ZRZKA --- ---
    GOLDENDELICIOUS: @myslím, že i holky můžou být minimalistky... Třeba když jedeš na rok cestovat s náhlém tak vlastně vše co potřebuješ mares do max 30kg, abys to unesla a pak když něco chceš, tak se ptala, dokážu to návrat do baglu...? :) a po roce takového života to v člověku asi něco nechá i když třeba úplně nechce:))
    GOLDENDELICIOUS
    GOLDENDELICIOUS --- ---
    Zbavování se zbytečných věcí mě láká, ale nevím, jestli bych se zvládla stát minimalistkou. V My stuff autor tvrdí, že ženy prý potřebují 2x více věcí než muži...
    GOLDENDELICIOUS
    GOLDENDELICIOUS --- ---
    Nedávno jsem viděla zajímavý dokument: http://www.csfd.cz/film/351808-my-veci/ http://mystuffmovie.com/
    Mladý muž odveze všechny věci ze svého bytu (nábytek, spotřebiče, oblečení, knihy...). Po dobu jednoho roku si nesmí koupit nic nového, ale každý den si může vzít jednu věc zpátky. Jako první věc si vezme kabát. Častokrát se mu stane, že několik dnů za sebou nic nepotřebuje (pak si ale vezme víc věcí najednou, aby se s tím nemusel tahat). Na konci tvrdí, že prvních 100 věcí bylo "potřebných" a dalších 100 věcí byl spíš "příjemný bonus".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam