• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYLAHDIY pěstební systémy - rady, tipy, zkušenosti
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    DOKKTOR: Taky jsem od svýho posledního příspěvku změnila plán. Teď jsem u třetí varianty. Začínalo to takhle:

Varianta A - nízkotlaký čerpadlo, kompresor a dva zásobníky na vodu. Kompresor natlakuje hlavní zásobník s kapalinou, timer jednou za N minut otevře ventil, tím pustí kapalinu do trysek a přebytečná voda stéká do druhýho zásobníku. Když v hlavním zásobníku voda dojde, tak se přečerpá z druhýho a hlavní zásobník se znova natlakuje. Nevýhodou je, že ten systém má v podstatě dva motorky, což bude dost hlučn a nebude to moc levný, a taky ty zásobníky zaberou víc místa.

Varianta B - kompresor a jeden zásobník na vodu. Tady to funguje podobně jako u varianty A, akorát není potřeba druhej zásobník, protože se přebytečná voda nějakou dobu zdržuje v zavlažovací komoře a po jejím dně se vrací samospádem zpátky do hlavního zásobníku. Výhodou je, že odpadl jeden extra zásobník na vodu a jeden čerpací motor, takže se uspoří nějakej prostor kolem a hlavně peníze.

Varianta C - zásobník na vodu s ultrazvukovým mlhovačem a ventilátorem. V nádrži s vodou je na dně ponořenej ultrazvukovej mlhovač, kterej vytváří mlhu a ta je odtahovým ventilátorem hnaná do trubice, která ji vede skoro až ke konci zavlažovací (tady spíš teda mlhovací) komory, odkud se zase vrací (spolu s kondenzátem) zpátky do zásobníku. Přijde mi to jako nejjednodušší a nejlevnější varianta.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CYLAH: jaký systém konkrétně? aeroponie je celkem hlasitá záležitost.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Ahoj všichni, vítám vás :)

SYSTEMTERROR: Paráda :) nemáš teď nějaké fotky?

Já se chystám brzo stavět svůj první takovej systém vůbec. Bude aeroponickej, instalovanej do bytu do pracovny. Teď ještě sháním konkrétní součásti a dělám plány.
    Hrozně mě baví klonovat potos :)) dělá mi radost, jak rychle roste. Mám teď úplně prázdnou stěnu nad pracovním stolem, přímo naproti oknu, tak se ji budu snažit ozelenit v ploše cca 1,5 x 1.2 m. Je to maličká místnost 2 x 3 m, tak jsem zvědavá, jestli poznám nějaký zlepšení kvality vzduchu, až to tím potosem pořádně zaroste.
    GREFY
    GREFY --- ---
    Záplavu jako hydro jo??
    SYSTEMTERROR
    SYSTEMTERROR --- ---
    Čáo, ja si teď dal do kupy homemade záplavu. Snad bude šlapat...pak poreferuji;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam