• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYLAHDIY pěstební systémy - rady, tipy, zkušenosti
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LINKOS: canna aqua. jinak biohydro je treba biosevia od gh ale je potreba mit filtr ve kterym jsou nejaky ty bakterie ktery se asi staraji o rozklad na vstrebatelny prvky.bohuzel ten filtr a ta napln do nej neni vubec levna zalezitost...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: jeste k tomu kvaseni,kvasit by to nemelo pokud je ve vode dostatek kysliku a muzou tam zit aerobni bakterie. Delal jsem si takle hnojivo v sudu,hodne okyslicena voda a i kdyz by to bez toho vzduchovani byl hroznej puch,tak takle to nesmrdelo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: ja jsem nad tim premyslel a rozhodl jsem se zkusit klasicke hydroponicke hnojivo,muzete nejake doporucit,budu skouset salat...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: možná? Tady tu linii biohydro mam nastudovanou pouze v rezimu slozité-seru na to :-) taky brat v potaz ze kdyz to kvasí, tak to smrdí. To uz mi jednodussi a elegantejsi prijde akvaponie
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: neni to tak ze by tim kvasenim dochazelo k rozkladu na ionty ktere mohou rostliny prijimat? Jen dosahnout toho aby to probihalo aerobne,tedy by bylo asi potreba nejaky vzduchovani.
    Nepomohli by treba i mykorhyzni houby?

To co pestuju na zahrade je vse v rezimu bio,nepouzivam zadny postriky,umela hnojiva,chtel bych neco podobneho zkusit i v hydroponii. Na druhou stranu vetsina duvodu proc delam bio u hydroponie odpada,takze bych klidne zvazil i nejake umele hnojivo,pokud by bylo dostatecne komplexni,v tom se neorientuju
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    KY_109: tech 14 W je malo. To ikea svetlo ma 16 W a prislo mi, ze dvakrat tolik by rozhodne nebylo na skodu (pokud uvazuju ze to nebude u okna)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: asi sem neporozumněl otázce, pokud to byla otázka, ale úskalí organického hydropěstování jsou slušně shrnuta tady
    Bioponie – Může být hydroponie organická? - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/...es/detail/2246-bioponie-muze-byt-hydroponie-organicka?rubricId=3
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: dole bude nekolik cm vody s roztokem. O co vic je vylepsena bioponie,ze s tim problemy nejsou
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: jak ten systém má fungovat? napustí se to a vypustí nebo to tam zůstane stát? v každém případě ani na jedno není organické hnojivo vhodné. to se má namíchat a ihned spotřebovat, jinak to hnije. čili bud ti to bude kvasit v rezervoáru nebo přímo v truhlíku u kořenů.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    a jak by tedy fungoval jen ten truhlik s keramzitem,nejspis bych pouzil nejaky obal na truhliky,ty nemaji diry. Dolu trubicku kudy budu lit vodu s zivinami. A co myslite o tom hnojivu od agra nature vyrobeneho z melasi. Chtel bych byt blize bioponii
    KY_109
    KY_109 --- ---
    UF0UN, LINKOS: No ja to nepisu na zaklade reklamy, ale vlastnich zkusenosti. S nekterymi Tvymi komenty souhlasim, s nekterymi ne.

Moje poznatky a odpoved je nasledujici:
    - je to relativne levny a dostanes kompletni reseni, jak pise UF0UN kvalita rozumna
    - nicmene nektery ty komponenty mi prijdou zbytecne drahy, DIY asi udelas za zlomek a mozna lip. Pouzvam jen tyhle 3 veci: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10318729/ , http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20318724/ , http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40317648/
    - osobne nepouzivam zatim zadny lampy - ta z IKEA mi prijde predrazena, koupil jsem 14W LED Hydroponic Plant Grow Light Lamp Panel na eBay ale zatim ji nezkousel. Aktualne to mam to na parapetu a jedu ze slunicka.
    - ze IKEA seminek mi dobre roste salat z tohodle setu: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90319517/ ten uplne vpravo
    - ze seminek ze zahradnictvi (ne IKEA) mi velmi dobre roste mangold a stejne tak bazalka je uzasna, obrovsky listy, krasne voni
    - spatny zkusenosti mam s rukolou
    - nedoporucuju ten jejich drcenej kamen, keramzit je mnohem lepsi na praci (vetsi kulicky, da se vymejt a v troube vypect, aniz by to padalo do drezu)
    - na keramzitu se mi dela min rasy nez na jejich sutru, ale alobal je teda skvelej napad UF0UN! Diky za tip, to urcite zkusim!!
    - box na kliceni souhlas, mam ho, funguje, ale asi zbytecnost
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    UF0UN: seminka nepotrebuju lampu taky ne ale diky za zhodnoceni. Ony nektere lampy jsou na prisvit,nektere plne nahrazuji slunce.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    LINKOS: Já letos poprvé zkusil hydro na chilli papriky. Nejjednodušší mi přišlo tzv. deep water culture. Kýbl s víkem a bublák do akvárka. Je to jednoduchý a funkční. Světlo beru ze sluníčka. Další varianta je Kratky method. Vlastně jenom kýbl s vodou. To jsem ale zatím ještě nezkoušel. Zkus to oboje vygooglit.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    KY_109: bacha na to, moc to nefunguje
    Světla to moc nedává + se lampa nedá výškově nastavit. Semínka co prodávají mi v tom moc nerostly. Bazalka vůbec, saláty nic moc, nejlepší byl asi koriandr. Box na klíčení nekupovat, je dost naddimenzovany a dá se klíčit v misce s vodou.
    Ty malé květináčky ve kterých kytky rostou se musí překrýt alobalem, aby na keramzitu nerostly řasy.
    Mechanicky mi to přišlo ok, plast je tvrdý a odolný.
    Možná to zkusím v zimě znovu zapojit, s tím, že to tentokrát bude na okně, aby kytky dostaly víc světla. Ale jsem celkem skeptický.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    LINKOS: mrkni na IKEA, maji to hodne jednoduse poladeny, mam v tom doma nejaky salaty a bylinky a je to dost bez udrzbovy, prodaj Ti vsechno co potrebujes: http://www.ikea.com/cz/cs/search/?query=vaxer
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    zdravim,mam takovy lama dotaz. Chtel bych zkusit hydroponii,ale nejak jednoduse. Napadl me truhlik s keramzitem, na strane trubka kterou budu lit vodu s rozpustenym hnojivem. Mam nejaky tekuty vyrobeny z melasy od agra natura.
    Problem je,ze normalni kvetinace maji odtokovy diry a samozavlazovaci by mozna byli vhodnejsi,ale stejne bych vykuchal ten vodorovny plast oddelujici zeminu od vody. Tak asi rovnou koupit jen nejaky obal na truhlik aby to nemelo otvory.
    Co to hnojivo da se pouzit?
    B42
    B42 --- ---
    Zdravím, nevíte někdo kde v evropě sehnat plastové NFT kanály? Nechci jich zrovna stovky metrů takže výrobci/distributoři co jsem našel se se mnou moc nechtějí bavit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    77WHITE: Zena chce, aby to nejak vypadalo a tech $10 jsem ochotnej za truhlik vytopit, ja nad tim nechci stracet cas to vymejstet
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HONCKA: hele pouziva uplne obycejny truhliky kam do nejaky vejsky navrtal diru pro odtok vody, + kaminkovou drenaz, nic komplikovanyho.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    77WHITE: ono to chce, aby to drzelo, celkem se mi libili tyhle truhliky
    https://f-gardening.en.alibaba.com/..._modular_planter_system_SL_XQ5025_vertical_garden_planter.html
    akorat jsem je nikde nenasel v maloobchode a 100 se mi jich kupovat nechce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam