• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACASpace engineers
    VACA
    VACA --- ---
    Jinak děkuji za možnost založit tuto diskuzi. Na úvod pár slov:

    Space engineers je dnes hra s předběžným přístupem, to znamená že se bude nejspíš ještě odehrávat spoustu vývoje a ladění. Oficiální zdroj říká, že v menší či větší míře se updaty a patchování odehrává každý týden. Koho by to zajímalo, hra se na steamu pravidelně objevuje ve slevových akcích, za zmínku také stojí že jde o počin českého studia Keen software house.

    Co mne vedlo k založení diskuze na nyxu: sám jsem ve "vesmírném ingenýrství" začátečník. Hra mne zaujala, kreace zkušenných hráčů jsou většinou propracované a sofistikované stroje často gigantyckých rozměrů, občas narazíte i na plně automatizované těžební komplexy, ale velice záhy jsem zjistil že to obnáší mnoho úskalí a problematiky a "studijní" materiály se začali dost hromadit. Další věc je, že hra sama vás do problematiky nijak nezasvětí a neobsahuje žádnej interaktivní tutorial. (To se může změnit s vydáním finální verze, ale zatím tomu tak není)

    To všechno mne vedlo k tomu mít možnost si o tom s někým pokecat a sdílet zkušenosti. Od nyxu si slibuji kvalitní komunitu českých lidí. To je další věc, nevím jestli jsem hledal málo, ale nikde jsem nenarazil na vlákno o engineerech v češtině, vždyť ani českej Keen house studio nedisponuje českou verzí stránky (tohle mne od nich trochu zamrzelo že se tařka nehlásí k české identitě)
    Hra sama má nějakou (neoficialní) českou lokalizaci která ale zdaleka není kompletní a možná ani nestíhá držet krok s neustálými updaty hry, což samo může působit určité nesrovnalosti a dezorientaci, když máte půlku nabídky a funkcí v češtině ale druhou přímo s tím související ne. Může se stát že pak nevíte co hledáte, protože jak už víme z jiných programů, překlad může být občas mírně závádějící. -věřím že toto se ale ještě podaří doladit do finální verze hry.

    Teď jsem v práci, ale hned jak budu mít možnost začnu kultivovat záhlaví a průběžně na nástěnku přidávat užitečné věci.
    Pokud se najde někdo zkušený ve vesmírném budovatelství a ochotný, budu rád když mi pomůže diskuzi moderovat a případně i se správou nástěnky..
    VACA
    VACA --- ---
    DAVESADE: já myslím že to tak do jistý míry asi bude.

    Já bych k tomu měl i takovej srandovní výrok:
    Johannes Gutenberg dal světu knihtisk
    Douglas Engelbart nám dal počítačovou myš
    a Markus "Notch" dal hráčům krychli :DD

    Je pravda že s minecraftem to má mnoho podobností, a taky že na bázi minecraftu vzniklo a vzniká spoustu herních variací. Bloky jsou populární... :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Podle traileru to vypadá krásně! Nějaká inspirace Minecraftem nebo se mi to jenom zdá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam