• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACASpace engineers
    Space engineers je poměrně komplexní online/offline hra s prvky simulátoru. Je zde obrovské množství možností, kombinací i vlastní programování.

    V této diskuzi by se měli objevovat rady a tipy zkušenějších, dotazy začátečníků, odkazy na různé instruktážní videa či weby, ale i inspirace a prezentace vlastních výtvorů.

    Případně by pak bylo možné založit vlastní nyx komunitu a nyx "svět" pro tvorby nyxáků.
    rozbalit záhlaví
    DZS
    DZS --- ---
    FLARE: Taky jsem nikdy nepronikl do scriptu, ale nejake jednodussi jsem pouzival tenhle generator: http://dco.pe/vsb/
    FLARE
    FLARE --- ---
    No, mě by stačily fakt základní věci, jako například jak nastavit aby tlačítko spouštělo víc věcí najednou, jak nastavit sensor, aby spouštěl nějakou funkci jen za předpokladu, že detekuje přítomnost hráče. Tak nějak jsem doufal, že by to měl dělat defaultně, ale to se neděje. když mě detekuje v okolí, něco spustí, ale když odejdu z jeho dosahu, už tu funkci [např. světla] nevypne. A tak podobně. Překvapuje mě, jak strašně kontraintuitivní některý věci v tý hře jsou. Něco, co by se mělo dát nastavit naprosto jednoduše přímo na konkrétním bloku, nejde bez scripted timer blocků nebo programmable blocků.
    VACA
    VACA --- ---
    FLARE: Ja jsem to nezapnul celkom dlpuho. Od doby co mi nefungovaly blueprinty ve kterejch sem mel lod, kterou sem stavel asi 300hodin.
    To me trochu znechutilo, od ty doby jsem nemel odvahu to zapnout..

    Ale programovani bych ti bohuzel stejne neporadil. Do toho jsem nejak neproniknul.

    FLARE
    FLARE --- ---
    Zdravím, žije tady ještě někdo? Potřeboval bych občas nějakej naprosto základní help ohledně programovatelných bloků, scriptingu obecně. Prolezl jsem různý tutorialy na steamu, ale zatím jsem totálně ztracenej.
    DZS
    DZS --- ---
    :D
    DEMONIC
    DEMONIC --- ---
    Riiiiight. Mel bych sledovat časy, zas jednou Nekromant až za hrob.
    DEMONIC
    DEMONIC --- ---
    REDSNAKE: Hele, jen nápad... ale když vypínáš Survival, hra se tě zeptá, jestli to chceš uložit... já už párkrát takhle po smrti vlastní blbosztí kliknul na "yes" místo "no" a pak jsem právě splakal nad vejdělkem. Jinak bezne nahravam autosavy a v klidu. Zadny automaticky ukladani pri smrti tam snad ani neni...
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: Kazdopadne nedalo mi to a jen tak jsem prostouchl google, a ve space engineers nekde v menu je opravdu moznost nastaveni permanent death..

    Nemam ted moc kapacitu se tim zabyvat, ale zkus to tedy jeste prozkoumat ci progooglit, asi jsi mel permadeath aktivni tedy..
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: Hm tak to nevim. Jen me napadlo jestli to neni nejakej ten "perma death" style (a jestli tam treba neni nejaka moznost perma-death nastavyt/vypnout.)
    Respektive jestli v survival modu neni pemanentni smrt, ze kdyz hebnes tak je proste game over.. Nvm.
    Jak rikam me bavila spis volna tvorba, survival jsem vlastne asi nikdy nehral, tak nemuzu slouzit :(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VACA: Já to vypnul, je to v nastavení toho světa...
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: :( to nasere. Ja jsem to fakt nemel dloouho zapnuty, a tak nevim jestli kde se ten autosave zapina, a jestli to nemusis udelat pro kazdej svet zvlast...
    Pripadne jeste pri loadovani mapy tam jsou jeste mozne menit urcity nastaveni, a tak si nejsem jistej jestli si to u uz zalozeneho sveta ukozeneho nepamatovalo drivejsi nastaveni.

    Zkus to jeste prostourat, n..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Já to nebudu hrát, prostě ne. Nebudu to dělat!

    Spoustu hodin stavím loď, težím si na ni suroviny, rafinujuje, montuju je v montéru. Postavím si lodičku, umí i těžit. Chvíli s ní těžím, pak ji rozjebu o nejbližší asteroid, smrt. Ještě jsem v klidu, říkám si, mám sejv před odletem ze základny. Ani prd! Sejvlo se to zase po mý smrti a mám popiči, ne tak loď!

    Jaktože se to automaticky sejvuje, když to mám vyplý, kurvá!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VACA: tak daleko jeste nejsem, ja resim prvni lodku, jsem rad, ze mi to lita a ted z toho chci udelat nejake tezitko, abych nemusel rucne rubat... vlastne ani moc nevim co pak dal, mozna nejakou materskou lod
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: Hele tohle uplne prozkoumany nemam, ja jsem to poustel temer vyhradne jako sandbox a stavel si velike lode pro pobaveni..
    Jednu mam asi 13000bloku :D to uz ni hw trochu daval znat.. Ale dlouho sem to nemel zapnuty..

    Nicmene si myslim ze ty blueprinty by mely nejak asi fachat i v survivalu, respektive ta svarecka bude mit nejakej radius ucinnosti. Takze kdyz by jsi postavil nejakou svareci lodku asi to bude fingovat lepe nez rucni svarecka. Teoreticky by pak melo jit konstruovat i komplexnejsi veci z blueprintu.. Ale nemam to vyzkousene..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VACA: survival to je jak tezim a tak, ze? to hraju, no... ale nastavil jsem si vetsi inventar a trikrat rychlost tezeni a staveni at to trochu odsejpa... ty blueprinty, neumim si moc predstavit jak by to fungovalo v survivalu, jak bych se dostal k dilum uvnitr abych je mohl usvareckovat...
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: jj, autosave se ukládá automaticky po určitym intervalu, a pokud se nemýlim tak přepisuje tebou uloženej save. Z mého hlediska nepraktické...

    Ale doporučuju, zkus využívat ty blueprinty: Zamíříš na loď/tebou postavenej objekt a stiskneš "ctrl+B" čímž si objekt uložíš do seznamu.
    Poté stiskneš "F10", tim vyvoláš seznam tvejch blueprintů a vybereš kterej chceš vložit. Poté už jen stiskneš "ctrl+V" a objekt umístíš do světa.

    Výhod to má hned několik. Jednak můžeš tebou postavenou loď vložit do mapy kolikrát chceš, druhak máš dostupné blueprinty "napříč světama" tzn můžeš vkládat lodě/objekty které jsi postavil a uložil do blueprintů v jiných mapách...
    Jedinej limit je, že si musíš hlídat použité addony, pokud využíváš...

    akorát tahle funkce asi nebude dostupná v survival módu...

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VACA: aaha, to bude bohuzel ono... uz mi takhle ulitly dve loda jak se ucim a dost to nastve.. tak to autosave funguje teda pekne blbe..
    VACA
    VACA --- ---
    REDSNAKE: A nemas zaskrtnutej autosave?

    Uz sem to dlouho nemel zapnuty tak so presne nejsem jistej kde, jestli pri zakladani novyho sveta, nebo jinde v menu.
    Ale je to celkem podstatna featura, z meho pohledu padstatna pro to ji vypnout :) uz sem si takhle taky pokazil nejaky projekty, od te doby vypnuto a ukladam si vyhradne sam...

    A pak teda jeste mas moznost ukladat "blueprinty" myslim ze ctrl+b.. Tam si ukladas lode/objekty jakoby mimo save sveta, tzn muzes pak nacitat libovolne kreace v libovolnych mapach... (Ovsem pokud ulozis blueprint ktery je sestaveny z addonu, a nactez ho v mape kde nemas ty dane addony zapnute, tak se ti nacte lod derava jak emental... )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potřeboval bych poradit, hra mi nějak podivně přepisuje savy.

    Postavím si pidi loď, potřebuji s ní trochu cuknout abych něco předělal a tak si to uložím, protože ještě nemá všechny trysky a předpokládám, že mi nejspíš uletí. Uložím tedy, cuknu s lodí, ta ulítne, jak jsem předpokládal a když chci načíst save, tak jsem ve vzduchu už s tou lodí, přestože jsem si ten save udělal předtím, než jsem do ní nasedl, zapnul generátor a vůbec. Prostě mi to hra nějak přepsala...Čím to je?
    DZS
    DZS --- ---
    Holt ne vzdycky se dari...
    Space Engineers - Spuntik satelite mk1 fail UnCut_RAW
    https://www.youtube.com/watch?v=7vm7ctAVos0

    Space Engineers - Spuntik satelite mk2 fail - Part1 UnCut_RAW
    https://www.youtube.com/watch?v=-S8hNTJiK3k

    https://www.youtube.com/watch?v=hiHShdXRX1w
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam