TRPASLICE: vidím to stejně.
viz jedna nedávná příhoda v práci: přišla na pokladnu brigádnice, kterou kolegyně znala z předchozí práce. tak hned poreferovala, že je to "předělanej chlap" a že jí ( kolegyni ) chtěla zmlátit. přišla vysoká vzhledově naprosto průměrná normální přezčtyřicátnice, sice hrubší rysy, ale pořád jí člověk na první pohled identifikoval jako nepříliš pěknou, ale ženskou.
po práci se rozhořela diskuze, "co to bylo za člověka". padlo hodně názorů, od divného chlapa až po transsexuála. ona kolegyně "je vystudovaná zdravotní sestra a tak to ví nejlíp" řekla, že to je ženská, co se narodila jako chlap. rozhodně to není transsexuál, protože transsexuál je chlap, co se občas obléká za ženskou a dělá travesty show.
to už jsem nevydržela a "provedla CO" ve smyslu, že jsem transsexuál, tedy asi vím líp, co to je. kolegyně mne naprosto uzemnila větou "my víme, že se oblíkáš za chlapa i v civilu, ale u ženský se to bere jinak". jelikož za mnou do práce chodí dítě i přítel, tak mě jako lesbu neberou, navíc většina ví, že jsem bisex. ovšem přijmout, že mám mužské jméno i příjmení, protože se jako chlap cítím, to nějak nikdo nepobral. a že je mezi nimi několik gayů a dvě lesby.