BARRACUS: Ziju v Anglii (ve Skotsku). Jsem Nonbinary/Trans. Uvedomeni a pripusteni si vlastne diky tomu ze muzu zit tady. Dostat se k jakykoli gender peci je strasne narocny. Jsem na cekacim listu na Gender Identity Clinic, kde momentalne berou lidi co byli referovani Zari/Rijen 2018. Nez se tam dostanu tak nemam prakticky sanci. Vim ze chci operaci (odstraneni prsou), v tom mam 100% jisto, a protoze moje mentalni zdravi neni nejlepsi tak potrebuju odbornika, debatu a dohled pokud pujdu na testosteron.
Kdyby tohle bylo k dispozici kdyz jsem (btw furt nevim jak si poradit s cestinou, tak pouzivam to s cim jsem se narodila, ale to protoze nejsem binarni a na tohle jsem tak nejak zvykla) byla dite, muj zivot by byl mnohem jednodussi. Puberty blockery by mi usetrily mnoho zdravotnich a psychickejch problemu. Daly by mi cas si srovnat co jsem. Btw moje pritelkyne by je taky byvala uvitala, akorat ona rika ze by ji to pubertu zjednodusilo, ale pravdepodobne by z nich pak sesla a prosla si zenskou pubertou.
Je dulezity aby deti vedely ze to mozny je. Je dulezity mit to profesionalne. Ale puberty blockery a dat detem prostor, cas a moznost si ty veci ujasnit je to nejmensi co muzes udelat. Za snizeni poctu sebevrazd a zlepseni mentalniho zdravi nejaky casti populace to docela stoji. Protoze ty deti, ktery tohle nechcou/neresej... Se k tomu tak jako tak nedostanou.
Plus je super ze v UK se o tom zacina trosku premejslet prave i nebinarne. Neni to tak ze jakmile dostanes puberty blockery tak musis skoncit s plnou tranzici. Ano, casto to tak je, ale to proste protoze ty lidi trans jaksi jsou a jen dostali sanci bejt sami sebou relativne brzo. Zaroven ale se zacina akceptovat ze clovek muze bejt trans a nechtit "full package".
BTW UK ma momentalne dost, dost, dost velkej problem s transfobii, coz taky muze prispivat ruznym pocitum ze se na neco tlaci prilis atd...