• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Klidně by se mohlo domluvit kafopivo divnolidí z Nyxu :))
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Qéčko rozhodně. Budoár bůhví jestli nějak někde bude, safe space na Žižkově je dost fajn třeba i na "sednout si v klidu s knihou", Patra v krymsky dycky byly příjemný (a Edison je taky z tohohle hlediska milej, byť to neni explicitně lgbt space, vzlet má - nebo rozhodně míval - převážně queer obsluhu, čili taky fajn a cajk...). Jinak tyjo mám zkušenost, že hrozně záleží, co je kde za šichtu/crowd, aniž bych kdy zažila vyloženě problém, tak mimo tehle pár podniků bych úplně nevěděla, kam jít vyloženě na jistotu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Rozhodně Q café.
    Přes den to vypadá jako běžná kavárna, ale cca úderem osmý se to změní na něco co bych s nadsázkou pojmenoval jako "civilní gejpárty" :D
    Pár trans lidí jsem tam už taky potkal, ale nevím, jestli mám dostatečně funkční sonary.
    Minulej týden jsem teda na baru narazil na vysmátou Danielu Špinar s košilí zapnutou max. tak do pasu :D

Jen škoda, že s bydlením v prdelákově se tam nemůžu zdržet o něco dýl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    kdyby někoho zajímaly novinky z prostředí lgbt+, tady by se to mohlo ujmout

PinkNews | LGBTQ+ news | Latest lesbian, gay, bi and trans news
    https://www.thepinknews.com/
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    EADENN: Dekuju mockrat za doporuceni <3 :)
    EADENN
    EADENN --- ---
    SEKELLE: záleží kolik sneseš queer mládeže ;)) Ale třeba Q cafe v Opatovický je taková normální kavárna. Nebo Dorado v rámci Náprstkova muzea je queer-led, ale zavírá brzy. Jo a Kolektor ve veletržáku je asi top přesně v tom smyslu, že je to běžný podnik, někdy má hudbu a jiné akce, ale není to bar v tom wild smyslu, a je queer friendly jak obsluha tak návštěvníci.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    SEKELLE: na tohle jsem zvědavý tedy také :).
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Čauky, nedoporučil byste mi někdo prosím nějaké fajn lgbt friendly podniky v Praze? Nehledám gay bary, ale spis neco klidnejsiho
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A aby to kapučýno mělo nějakou kytičku...
    Větší bizár už to být nemůže, akorát nevím, jestli nadávat nebo se hystericky smát.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Je to bullshit.

QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    OCTOPUSS: ono to celkem dává smysl.

Mají seznam "protected characteristics" podle kterých se nesmí diskriminovat, jedna z nich je pohlaví (sex), gender reassignment je jiná.

To vyjasnění teď je potřeba kvůli otázkám, kdy ten equality zákon výslovně dovoluje diskriminaci podle pohlaví, protože je potřeba pro dosažení nějakého cíle.
    Pár příkladů, které se v Británii reálně řešily:
    Pokud je potřeba důkladná osobní prohlídka policií a prohledávaný/prohledávaná má právo být svlékán osobou stejného pohlaví.
    Centrum pro oběti sexuálního násilí se single-sex provozem (tj legální výjimka umožňující diskriminaci podle pohlaví) kdy oběti ženy očekávají pouze ženský personál.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    UK Supreme Court rules that equalities law defines a woman as someone born biologically female | AP News
    https://apnews.com/article/uk-supreme-court-decision-definition-woman-scotland-1a61bea0c26c13cf34864f696a1a5f0c

you what...?
    EADENN
    EADENN --- ---
    (sakra moje čeština ale chápete)
    EADENN
    EADENN --- ---
    Ono dost lidí jsou toxických nenávistných -fobů a jen čekají, až jim doba a nálada umožní uvolnit vášně
    EADENN
    EADENN --- ---
    OCTOPUSS: to asi ne no :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EADENN: Tak nebo musí být toxickej nenávistnej transfob, protože si neumím představit, že by někdo šířil takovejhle toxickej shit jen kvůli popularitě na sockách, kdyby to bylo proti jeho přesvědčení.
    EADENN
    EADENN --- ---
    *u nás
    EADENN
    EADENN --- ---
    OCTOPUSS: stejným směrem, který z nás propaguje Alipro, v Americe Opus dei a tak. Ty narativy, které se tady teď slavně rozkrývají (proruské, "antiwoke", protifeministické,) to, že nevznikly zezdola, z nějaké nespokojenosti "lidu", ale jsou velmi pečlivě šířeny, tak ty nevznikly loni žejo. Timeline, kdy se JKR začala na twitteru projevovat v tomhle stylu, koreluje s dalšími aktivitami konzervativních kruhů (různá omezení péče o trans osoby na základě TERF a náboženských lobby v UK například). JKR je buď využila sama pro zvýšení svého dosahu, nebo jimi byla pro svůj dosah využita. Můžu se plést samozřejmě.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EADENN: Jak jako kam vítr vane?
    EADENN
    EADENN --- ---
    Já teda myslím k tomu zde již řečenému, že možná mnohem dřív než ostatní pochopila, kam vítr vane. Protože ty její postoje a narativy nejsou moc originální, působí jak z evangelikální příručky, aktualizace 1 2 3,.. Alespoň ty první roky, teď už to asi jede samospádem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam