• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    Mno ve zlé době je krom schopnosti zahrádkařit na místě úplně nejprvnějším schopnost se bránit. V Argentině po bankrotu ten rozklad společnosti taky nebyl úplně okamžitý, ani fatální, ale stačilo aby selhala vězeňská služba a utekly spousty zločinců odsouzených za ty nejtěžší zločiny, kteří pak táhli krajem, vyhledávali si samoty a ty pak vydrancovali a obyvatele si řádně vychutnali (jako ve smyslu znásilnění žen a dětí, umučení mužů k smrti pro zábavu).
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: To ze clovek muze opustit vcas mesto je best case scenario, ale clovek by se mel pripravovat na worst case scenario.
    Nevim jak chces ve meste kopat tajny tunel:) Navic sklep apod je z hlediska vic jak nekolik hodin neudrzitelnej. Nemas jak resit odpadky, nemas kde delat ohen a hlavne se to neda rozumne branit.
    Pecti si tohle, tam hodne veci pochopis:
    A Survival Q & A: Living Through SHTF In the Middle of A War Zone
    http://www.shtfplan.com/...s/a-survival-q-a-living-through-shtf-in-the-middle-of-a-war-zone_10252011
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: Ok v tom případě je vždy lepší mít pod barákem tajný tunel / sklep kam se v takových případech ukryješ.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: No to si prave v tom oblezenym meste mysleli taky. Jenze paks e jednoho ana zvbudili, a armada, ktera je mela branit presla ze dne na den k nepriteli a obklicila mesto, takze nestihli utect.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LISTIKUS: Ale to už je i dnes. Lidského neštěstí je všude kolem dost. KDybys to měl všechno řešit a prožívat, tak se zblázníš. Smysl bytí by měl člověk najít v dobách míru a hojnosti. A z toho bys měl vycházet v době, kdy ti není ok. Vím, lehce se to říká....
    Ale na tu depresi se dá předem připravit. Stačí se předzásobit :-)))
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KEIKIN: No on ten altruismus funguje pokod máš sam ty dost. Ale kdyby většina domů byla zníčená, většina přeživší populace nebyla na danu situaci připravena.... a tedy neměla co jíst, pít ( v supermarketech by to brzo došlo ) a ani možnost si to vypěstovat ( jednak pěstování by trvalo docela dlouho a otázka je jak sehnat sazenice/ semena apod.) a nemluvě o to si umět rozdělat oheň.
    Tak bych čekal, že by zachvilku spoustů lidi bylo hladových a agresivních.
    Otázka je pak nástup "deprese". Budeš se branit, ukrývat a přežívat, lidi kolem tebe umírat a je jen otázka kdy začneš hledat smysl bytí.
    Nebo ne?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Ale jednoho se děsím. Kolikrát si říkám co se stane, když lidi hromadně najedou do supermarketů. Stačí se podívat na to když jsou slevy. V případě nějaké krize by došlo k neštěstí (ušlapání, zranění, potyčky, havárie aut z důvodu přeplnění). Měly by to řešit krizové plány a předvídat, že lidi bude zajímat hlavně hon za potravinami/vodou.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LISTIKUS: Zajímavá debata. Člověk myslí sobecky do určité chvíle. Např. při povodních jsem měl tu možnost sdílet všeobecný altruismus. Lidi nabízeli ubytování jídlo apod. Našli se třeba tací, co prodávali humanitární pomoc, ale tyto jedince dokázala společnost vytlačit. Nejsme v americe, kdy po hurikánu zaplaví město gangy a začnou rabovat. U nás by to přišlo taky, ale v menší míře a později.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KEIKIN: chápu tu část ochránit rodinu. I když si umím představit, že po par tejdnech ve sklepě bych je asi vlastnoručně zabil =o).
    To zachování lidského rodu mi příjde až moc přemrštěné. Chápu to u zvířat jako jsou mravenci, včeli a pod. Ty žijí jako jeden organismu, ale řekl bych, že člověk mylsím v tomhle více sobecky. Každopádně díky za odpověď.

    JENDAR: nepřežívám, žiju.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LISTIKUS: cílem přežití je přežít (ve smyslu zachovat lidský rod). Já mám děti a přemýšlím asi jinak než kdybych byl sám. Ne že bych za každou cenu trval na svém životě, spíše ve smyslu zabezpečení rodiny. Cítím zodpovědnost. Určitě bych to ze své podstaty nezabalil a věřil bych, že se bude dát žít i v postapokalyptické době.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    LISTIKUS: A jaký je tvůj cíl přežití teď?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Omlouvám se, ale co je cílem přežití? Zvláště po nějaké apokalipse. Zásobím se, přežíje nějaký čas, ale stejnak dřív nebo později umřu. V čem je důležitý ten čas?
    Nemyslím to zle, jen hledám řekněme podstatu tohoto myšlení.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Výbuch jaderné bomby: Vylepšete své šance na přežití
    http://www.armadninoviny.cz/jaderna-valka-vylepsete-sve-sance-na-preziti.html
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: Ale tak bavíme se konkrétně o ČR. Jsme uprostřed Evropy. Když se bude blížit fronta, tak opustím oblast - to je bezpečnější. Po návratu je sice jakési vakuum, ale časem se nějaká ozbrojená domobrana určitě zformuje.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: Valka je jen pricina, ale ty ve finale resis defacto stejny dusledky, at uz je pricina jakkakoliv: zadna policie ani ochrana, zadna elektrika a teplo, prazdny obchody, neprujezdny silnice. Lokalita kde se clovek nachazi je klicova. A ono co se tyce apokalyptickych vizi, tak zrovna valka je asi nejpravdepodobnejsi scenar...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LUDO: Kdo takhle přemýšlí ? Lidé z měst ? Já rozhodně ne. Proč hned rovnou vytahovat zbraň ?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: Tak válka je ale trochu něco jiného než na co se připravují prepeři. Nejlepší je mít vybudované skrýše, které nikdo nenajde. Celý ten koncept vlastně obsahuje i princip kolektivní ochrany, takže máš pravdu, přežití komunity ve finále závisí na schopnosti se ubránit případnému útoku. Tohle je ale až úplně finální fáze apokalyptického scénáře. Já osobně se tímto až tak zabývat nechci. Ono vlastně záleží i na lokalitě. Třeba kolem Prahy bych se víc bál případných ozbrojených gangů.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LUDO: ten seznam delali americky preppers, ktery zijou roztrouseny po farmach a vesnicich a dava to tam smysl.
    LUDO
    LUDO --- ---
    KEIKIN: nakupit zasoby, to je dobre na to aby mi to niekto s 7.62x39 mm udrbal :D
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    takze pro me desatero by zacinalo
    1) stan se clenem skupiny lidi co si veri
    2) uc je vsechny strelbu, medical a taktiku

    a pak teprv ty dalsi veci:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam