• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PATEJL: ok, já se nevyhýbám žádnému tématu, ale myslím, že naše úloha není zbrojit a trénovat se na válku, ale spíš se připravit na život bez berliček.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KEIKIN: takže jsi normální hipík. Řečeno s nadsázkou, to o čem mluvíš je jak dosáhout samostatnosti, nikoliv jak přežít. Beru že to je prostě součást duševního vývoje, tahle preppers komunita a je to hezký... ale představ si že usínáš v postapo světě a všechno na co se můžeš spolehnout jeden hlídač s kuší.
    No a teď si představ že máš kolem skrýše pár claymorů a postele opřenou pušku.
    PATEJL
    PATEJL --- ---
    KEIKIN: pokud nechapes nadsazku a pokus o vykresleni kontextu jinych okolnosti, tak je mi lito, ale nemohu ti pomoci. Vrazdit zatim nikoho nepotrebuji, ani nad nicim onanovat. Ale tvoje hystericka reakce nepoukazuje na prilisne sance na preziti.
    PATEJL
    PATEJL --- ---
    KEIKIN: jasne - neni problem, pak se ale netvar, ze se pripravujes na nejakou pruserovou situaci, ale spis jasne priznej, ze proste trenujes sobestacnost. Tvoje vyhejbani se diskuzi na tema, ktere ti nevyhovuje moc neprospiva klubu - dela to z nej parodii.

    Nic ve zlem - ale proste mi pripominas pstrosa, ktery si chce mirumilovne hlidat svoje vajicko nepripoustejici moznost jakychkoliv predatoru a strkajicich uz jen pri jejich zmince hlavu do pisku.

    Za me dal je uz tenhle klub o nicem, coz jsi nam uspesne dokazal. Dekuji a ucast.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PATEJL: Klidně přijď a všechny vyvraždi. MYslím, že s takovým přístupem bys mně brzy následoval. možná bys ses mohl začít učit vraždit už teď, abys měl náskok.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOUTLOSH:
    PATEJL:
    Pánové, pokud máte potřebu onanovat nad brunetkou v maskáčích s M16, tak je pro vás nejspíše určen tento klub:
    [ Survival - Bushcraft & Survival | do lesa jen s nožem ]

    Já se tu raději dočtu o tom, jak udělat pícku na chleba, jak nejlépe uchovat maso, jak si udělat domácí sýr apod....
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KEIKIN: http://www.freepub.cz/2012/jak-prezit-ekonomicky-kolaps/ doporučuji k přečtení, pokud neznáš. Pokud ano, tak si to přečti ještě jednou a zamysli se. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Trestancům, kteří utečou z vězení, kde na dlouhá léta seděli za velmi vážné a násilné zločiny, těm není ani potřeba toho zoufalství. "Vytváření atmosféry strachu" v nějakém prepperském forku, které čte všehovšudy pár lidí opravdu nebude mít vliv na chování všech přeživších po kolapsu.
    Až na "to" dojde, ozbrojí se všichni, kteří budou mít všech pět pohromadě a také všichni ti, kteří si budou chtít vzniklý chaos a bezpráví užít a nebude jich málo, stačí se podívat kolem sebe. Měl jsem to "štěstí", že jsem mládí strávil v místech, kde žila rodinka, která vychovala hned dva recidivisty a můžu tě ujistit, že spousta lidí opravdu nebude sáhodlouze hledat důvod pro to, aby vyvedli nějakou špatnost, oni to zákonitě udělají prostě proto, že budou moct.
    Přiznám se, že existence "preppera sluníčkáře" mi příjde neskutečná, když vážné zaobírání se řešením katastrofických scénářů vyžaduje určitou dávku pesimismu. Vzpomínáš si na nějaký film, knihu či hru s postapo tematikou, kde by žila mírumilovná a nenásilná společnost a byla by to pohoda, kdy si všichni pomáhají? Ne? To není dáno povahou žánru, který "vyžaduje" depresivnější vykreslení doby, prostředí a společnosti, to je proto, že lidi jsou svině. Snad ve všech občanských válkách (a ty nemají k "postapo vizi světa a společnosti" mnohdy příliš daleko) se děla neskutečná zvěrstva. Dopouštěli se jich i ti, kteří by to předtím možná neřekli ani sami do sebe...
    PATEJL
    PATEJL --- ---
    KEIKIN: jasne, takze si zalozis klub, ktery upozornuje na moznosti post apokalipticke vize budoucnosti - ovsem s tim, ze odmitnes videt realnyma ocima svet postizeny anarchii a lidskeho ducha v takovem prostredi.
    Good job


    Za takovych podminek si prosim vybuduj onen ukryt a spizirnu - ja si poznamenam adresu a v pripade nejakeho pruseru budes hnedka prvni na rade, kam se prijdu podivat - samozrejme s tlupou dost nadrzenejch lidi vyhlizejicich dobrej gablik a ukryt. (schvalne dotazeno do extremu, aby majiteli klubu dosla hloupost jeho myslenek)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOUTLOSH: Pokud budeme už teď vytvářet atmosféru, že hned po nějakém průseru se lidi hned ozbrojí a začnou po sobě střílet - tak se to stane. V této atmosféře budoucích strachů a obav se už dnes lidi začnou ozbrojovat. A já k tomuto nechci přispívat. Pokud má být válka, tak určitě bude i nějaká armáda (domobrana).
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KEIKIN: A jakým způsobem se stane, že těch lidí bude o dost méně?
    Pokud nerozumíš tomu, proč by tě měl někdo zabíjet jen tak, tak je to dost velký problém pro to přežití, protože až ti někdo předvede, že to není vůbec žádný problém, už jaksi nebudeš mít druhou šanci. Nemluvě o tom, že být něčím otrokem, asi není nic o co by člověk stál, kor ve chvíli, kdy by třeba tvoje žena a dcera byly taky otrokyněmi, jen jejich pracovní náplň by byla poněkud bohatější.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: přemýšlím v tom smyslu, že v té post-apo-době už bude lidí o dost méně. Možná spíš bude člověk rád, že potká pár přeživších. Nerozumím proč by tě měl někdo zabíjet jen tak. To už by spí ti zlí lidé měli tendenci si tě zotročit (abys jim sháněl jídlo apod.)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: to je predpoklad ktery nemuzu sdilet, ze by te jen okradli (a nikoho nezabili neunesli ani neznasilnili), a sli dal:)
    Kazdopadne tahle teoreticka argumentace by mohla pokracovat dlouho bez vysledku - priprava by dle mne mela byt: "priprav se na nejhorsi, doufej v nejlepsi" - takze asi tak:)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: vím co dokáže udělat člověk, když má hlad. Ale taky tuším, co všechno je člověk ochoten podstoupit, aby ochránil rodinu a své blízké. Kolektivní neštěstí lidi může i spojit. Ty bys obral dítě o kus chleba ? A ty gangy by šli nejspíš jen po jídle a po vybavení. Neměli by nutkání zabíjet, jen kdyby sem jim nikdo vzepřel. Peníze jim budou k hovnu, zábava taky žádná. Tak by jen kočovali a okrádali než by je nějaká dobrá domobrana poslala k šípkům.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: no to je takovej slunickovej svet, jak to popisujes, ja to vidim o dost hur. Lidska historie je plna nonstop valek. U vas uz ted nemate ve mestech zadnou kriminalitu? Gangy se skladaj z lidi co neco chtej a nehodlaj se s tim pestovat + ze spousty normalnich lidi, kteri se snima jen vezou.
    Uvedom si ze jen CR ma 15 milionu lidi a z toho zhruba 20.000 je kazdy rok ve vezeni a prumerna doba kterou tam je jeden clvoek je 1,5 roku. + objasnenost kriminality je v CR zhruba na 40procentech. Z toho ti vychazi ze pomerne velka cast onyvatelstva ma sklony ke kriminalnimu jednani i v dobe, kdy tu panuje zakon a nekdo je hlida. Kdyz zadny zakon a policie enbude, bude to daleko vetsi cast.

    Na to abys vypisoval psance musis mit funkcni vymahatelnost prava.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XCHAOS: Ale neboj, i pro města už jsou jakésik plány:
    Z fóra o přežití v panelovém domě:

    Přízemí a první patro se má vysypat hlínou, aby dům byl bezpečný před útokem náklaďákem, v dalších dvou patrech se mají zazdít okna a dveře a udělat v nich střílny, na střeše má být katapult na ostřelování útočníků hořícími pneumatikami, taky tam mají být záhony na pěstování zeleniny a brambor. Kolem domu mají být zátarasy a příkop.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: no počkej, ale gang by byl nebezpečný... ono to vypadá sluníčkově, ale v postapo společnosti by asi všichni podezíraly všechny.. hlavně ona je třeba paranoia znásobená věcma jako sociální sítě, a ty by zrovna fungovali ještě v době, kdy by se některé civilizační náležitosti případně začínaly hroutit.

    no... nechci strašit. v podstatě fandím všem udržitelným řešením. ale doufám v evoluci místo revoluce :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOUTLOSH: Tak ono to nebude jen o potravě. Nějak si tu potravu musíš opatřovat a tam vidím prostor pro zapojení pomocníků.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KEIKIN: Myslíš, že bude tolik potravy navíc? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam