• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    stále víc mám pocit, že nás čeká jeden ze dvou extrémních scénářů: absolutní sebedestrukce ala fallout a nebo velmi pokročilá spolupráce, která ssebou nevyhnutelně přinese určitou míru decentralizace.

    rozumným chováním v atkové situaci by mohlo být koupit si pr všechny případy glocka a křesadlo a zároveň neakceptovat roli tupého lidského zdroje a snažit se svou korporaci zevnitř přetvořit ze zlého meta-organismu v něco tvořivého a soucitného.

    tohle schéma platí teď a bude i pak. je na nás jestli skončíme na červeném nebo modrém konci toho spektra. oranžová současnost se bohužel nejeví jako udržitelná
    Reinventing Organizations - Home
    http://www.reinventingorganizations.com/
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DEX: Chtělo by to ten koncept trošku doplnit a hlavně ty myšlenky implementovat do veřejných zakázek, grantů, dotací apod.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DEX: Asi bych primárně šel za tím nejbližším. Měšťácká žebrota by si svůj díl porce musela odpracovat :-)
    DEX
    DEX --- ---
    DesignMagazin.cz – Brno vystavuje Architekturu nedostatku v době krize
    http://www.designmagazin.cz/...ektura/56140-brno-vystavuje-architekturu-nedostatku-v-dobe-krize.html
    DEX
    DEX --- ---
    KEIKIN: to te cti, je samozrejme otazka, jaka by to byla komunita, zda cizi lide, nebo rodina a kamosi, zda by si je znal pred postapo, nebo az po. Lide se budou menit :-)
    Pokud jde o "cizi lidi", myslim si, ze si jeden z mala, pokud ctes nazorove proudy napr. na rozpadu nebo preppers :-)

    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DEX: jo ten USA model je více militantní, ale je pragmatický a vychází z místních specifik (historický vývoj). Celý svět sledoval, co se stalo v New Orleans po hurikánu. Já nemám problém své zásoby rozdělit v menší komunitě. Vím, že někdo by zas pomohl mně na oplátku (nám).
    DEX
    DEX --- ---
    KEIKIN: souhlasim, obecne se mi libi ten pristup, ze v pripade jakekohokoliv vyznamnejsiho postapo stavu je nejrealnejsi zpusob preziti vypomoc a spoluprace v mensi komunite, to ze to rozvedli do podrobnosti v ramci skupiny 2000 lidi je jen plus
    Jinak prepperi samozrejme take resi prezeti v komunitach, ale dle meho nazoru je jich mensina, vetsina jede na sebe a sysli potraviny a jine vybaveni ktere v pripade krize vyuziji oni a jejich rodiny (USA model) ;)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DEX: Trošku mně nadzvedl jejich infantilní názor na Preppery. Jakože že si zásobny syslí jen pro sebe a v sebeobraně postřílejí ostatní žebrotu. To je možná koncept z USA, ale tady v Evropě to tak není !
    Čím více takových připravených bude, tím větší šance je pak na přežití komunity o 2000 lidí.
    DEX
    DEX --- ---
    KONZUM23: tady pujde vzdy o slozeni te skupiny, samozrejme ze vetsi sanci na preziti ma skupina ktera sdruzuje lidi s potrebnymi schopnostmi pro preziti

    mne se aktualne libi koncept techto panu, btw. spolupracuji s obci Strilky ze Zlinskeho kraje, kde to ma podporu zastupitelstva, cilem je budovat sobestacne komunity na urovni obci s ca 2000 lidmi
    Projekt Architektura nedostatku předpokládá přežití společnosti jako celku, nikoli jen elit | Kupředu do minulosti
    http://www.rozhlas.cz/...ostatku-predpoklada-preziti-spolecnosti-jako-celku-nikoli-jen-elit--1555169

    Myslim, ze idealni je presvedcit lidi v malych mestech a obcich k podobnym konceptum pripadne k necemu co se blizi Hostetinu a jinym relativne sobestacnym obcim. Vetsi mesta jsou nahovno a odtud budou lidi spise utikat.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAZZZ: No to je to co píšu. Sdružit lidi kolem nejakeho mista pod jednou hlavičkou. Ve Valči, v Hostětíně...atd. atd. To není mrhání času, spíše jen vytvoření zastřešujícího rámce pro tyhle komunity. Aby měli své zastoupení třeba i výš, na kraji, popř. v parlamentu. Každý hlas., který zastupuje určitý proud se počítá, ač nemusí být mainstromový. Navíc v politice většinou dostaneš informace, možnosti dotací (proč je nezneužít pro budování bunkrů a stromových příbytků ?). :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KEIKIN: nehci ti brat vitr z plachet, ale myslim, ze nejbliz tomu ma http://www.prepper.cz/

    proc mrhat casem na politickou stranu, kdyz navic preppers neni ucelena politicka ideologie. tak mozna "zrusit stat a naucit se o sebe postarat" :) jenomze dneska uz je lidi moc, ekosystem prilis zniceny a technologie moc slozite. neni mozne se vratit na stormy nebo do bunkru.

    smysl by melo sdruzit lidi kolem nejakeho mista, treba koupi splecne kemp, zamek, nebo sad a poradat tam akce kam se lidi nejedou jen vykalit ale chteji tam i neco vytvorit. a to neco by melo mit koncept a hlavu a patu aby to nekam vedlo. nad tim vsim by mela byt nejaka splecne sdilena idea, treba : "nebudeme se chovat jako curaci a budem se tu mit hezky". to by pro zacatek stacilo a kdyby si tam lidi chteli hrat s 3d tiskarnou, cnc frezou nebo agrokruhem a bavilo by je to vsehcno ovladat a vyrabet, tak uz by bylo fakt neco
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Myslíte, že je blbost založit politickou stranu (hnutí) Preppers ?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN: http://uloz.to/xttAsgX/kdyby-nastal-soudny-den-cz-2010-dokument-640x360-mpeg4-mp4
    Je to pořád tak trochu utajené, tady je o tom ještě článek:
    Kde se skrývá šedá vláda USA? | Topmagazine.cz
    http://www.topmagazine.cz/kde-se-skryva-seda-vlada-usa/
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zprávy NTD - Přípravy na konec světa: farmář staví vlastní Noemovu archu
    https://www.youtube.com/watch?v=rEqAolmPkFM
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Viděli jste ten dokument o podzemním městě pod "horou" v améru ?.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DACUBE: spíš taková fajnová trucovna :-))
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    repostík z efbíčka:
    So i ripped my garden up and built an underground MAN CAVE see what it looks like in this video
    https://youtu.be/KO25JYAaJC0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam