On je to špatný překlad - nebo spíš přeloženo laikem, kterému unikají souvislosti.
Jde o to, že samotná sůl skladováním nijak netrpí a nerozkládá se - je stabilní stovky let. V potravinářství se ale do soli přidávají sloučeniny jódu (kvůli podpoře štítné žlázy). Nejčastěji jsou to jodidy nebo jodičnany (sodný nebo draselný). Jodidy se oxidací postupně rozkládají a vznikající jód vyprchává. Takže po několika letech skladování bude sůl postupně bez jódu. Jodičnany jsou stabilnější a vydrží mnohem déle. Takže záleží na tom, co je v soli přidané. Nicméně jediné, co se může s jodidovanou solí stát je to, že z ní vyprchá jód, nic víc, samotný NaCl bude pořád funkční - jód nijak vlastnosti NaCl neovlivní. Článek tedy říká, že jodidovaná sůl prostě za pět let nebude s jódem. Ten, kdo ho překládal ho ale opravdu jen přeložil a nepochopil, protože si nedohledal podrobnější informace.